Νεαρός από περιοχή της Θράκης ο δράστης του βίαιου επεισοδίου στο Νοσοκομείο Βέροιας - Μεταφέρθηκε εκεί από πάρτι που γίνεται στη Βεργίνα

Νεαρός από την περιοχή της Θράκης είναι ο δράστης του επεισοδίου που σημειώθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας και προκάλεσε την αγανάκτηση και την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας από το χώρου ενός πάρτι που διεξάγεται στη θέση "Πλατανάκια" στη Βεργίνα, μετά από κλήση που έγινε στο ΕΚΑΒ.

Στο νοσοκομείο Βέροιας προφανώς μετά την επίδραση ουσιών που πιθανόν είχε πάρει, άρχισε να αναπτύσσει επιθετική συμπεριφορά η οποία κλιμακώθηκε σε ιδιαίτερα βίαιη, καθώς επιτέθηκε και χτυπούσε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας που ειδοποιήθηκε και κατέφτασε στο χώρο, για να περιοριστεί και να σταματήσει την επιθετική συμπεριφορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογο περιστατικό στο Νοσοκομείο Βέροιας.

Όπως λένε γιατροί και νοσηλευτές, ειδικά όταν κάνουν εφημερίες και δέχονται κάθε περιστατικό, βρίσκονται ανυπεράσπιστοι απέναντι σε κάθε είδους συμπεριφορές, ακόμη και επιθετικές και βίαιες.

Κατ' επανάληψη έχει τεθεί θέμα ασφάλεια του χώρου και η αναγκαιότητα ύπαρξης, τουλάχιστον στις "επικίνδυνες ώρες", κάποιας υπηρεσίας ασφαλείας, ώστε γιατροί και νοσηλευτές να ασκούν απρόσκοπτα τα ιατρικά τους καθήκοντα, αλλά και να υπάρχει η στοιχειώδης ασφάλεια που πρέπει να διέπει το χώρο ενός νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα είναι παραδεκτό, αλλά προσκρούει σε οικονομικά ζητήματα, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια που να καλύπτουν τη δαπάνη υπηρεσίας ασφαλείας

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας


 Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας – Οργανική Μονάδα Βέροιας γνωστοποιεί, καταγγέλλει και καταδικάζει φαινόμενα βάναυσης συμπεριφοράς εναντίον εργαζομένων που θίγουν της αξιοπρεπή και την σωματική τους ακεραιότητα, εμποδίζοντας την άσκηση καθηκόντων τους σε έναν τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο όσο αυτός του Νοσοκομείου μας.
Ειδικότερα όπως προκύπτει από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου την Παρασκευή 4/8/2017 προσεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ασθενής, άνδρας νέος σε ηλικία, ο οποίος δημιούργησε επεισόδιο επιτιθέμενος με κάθε είδους χτυπήματα τους ιατρούς και νοσηλευτές των Επειγόντων του Ιδρύματος μας.

Τονίζουμε ότι φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς λαμβάνουν χώρα στο Νοσοκομείο μας συχνά. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δέχεται επιθέσεις όχι μόνο σωματικές αλλά και λεκτικές.

Για το περιστατικό η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε μήνυση, αλλά τονίζουμε μεταξύ άλλων ότι έχει την ευθύνη της προστασίας των εργαζομένων στο χώρο εργασίας
 τους.
Με αφορμή τα προαναφερθέντα και όχι μόνο επεισόδια, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το προσωπικό θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ευαίσθητο αυτό χώρο.


ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την προάσπιση μας ως άνθρωποι και εργαζόμενοι.
Σημειωτέον επί σειρά ετών δεν υπάρχει φύλαξη.
Ύστερα από τα παραπάνω λοιπόν είναι προφανές

1 η άμεση και επιτακτική ανάγκη πρόσληψης SECURITY

2 η ανάγκη σεβασμού του Ιατρικού, Νοσηλευτικού & λοιπού Προσωπικού στο χώρο του Νοσοκομείου μας.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΡΑΝΙΩΤΟΥ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΙΜΝΙΔΟΥ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ