Βρυξέλλες: Η Βρετανία θα συνεχίσει τις πληρωμές προς την Ε.Ε. έως το 2020

 

O Γκίντερ Έτινγκερ, Επίτροπος Προϋπολογισμού της Ε.Ε τόνισε ότι η Βρετανία πρέπει να συνεχίσει τις πληρωμές προς την Ε.Ε., τουλάχιστον έως το 2020, ακόμη και μετά την αποχώρησή της.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, o Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι το Λονδίνο έχει την υποχρέωση να τηρήσει τις μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και οι οποίες αφορούν τη χρηματοδοτική στήριξη διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

«Επομένως, θα χρειαστεί να αποστέλλει χρήματα στις Βρυξέλλες τουλάχιστον έως το 2020» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις συνέπειες του Brexit, ο Έτινγκερ ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα πρόσθετο «βάρος» δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα» στον ετήσιο προϋπολογισμό της Ε.Ε., η οποία ανέρχεται σε 10 – 12 δισ. ευρώ.

Πρόσθεσε ότι το κενό μπορεί να καλυφθεί από δημοσιονομικές περικοπές και αύξηση των συνεισφορών των χωρών – μελών. Επίσης, δύναται να εξοικονομήσει χρήματα από την κατάργηση των εκπτώσεων που είχε διαπραγματευτεί τα προηγούμενα χρόνια με διάφορα κράτη – μέλη.

Σημείωσε ότι «αυτό θα φέρει σημαντική διοικητική απλούστευση και θα θέσει τέλος στα παζάρια που συνοδεύουν τις διαπραγματεύσεις προϋπολογισμών».

 


www.skai.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ