Ημαθία: Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Μουσείο Βασιλικών Ταφών Αιγών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας

 

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στα Μουσεία της Ημαθίας.

Το βράδυ της 7ης Αυγούστου, ο δροσερός αύλειος χώρος του Μουσείου Βασιλικών Ταφών των Αιγών «έλαμψε» υπό το φως του φεγγαριού.. 

Η βραδιά ξεκίνησε με ξενάγηση της αρχαιολόγου, επιμελήτριας των Αιγών, κ. Κοντογουλίδου Εύας στην έκθεση του Μουσείου και συνεχίστηκε με την σοπράνο Ελένη Αναγνώστου, η οποία με την υπέροχη φωνή της ερμήνευσε με συνοδεία πιάνου τραγούδια για το φεγγάρι.

Στην εκδήλωση που έφερε τον τίτλο «Όλα τ’ αστέρια δικά μας» συμμετείχαν και τα μέλη της χορωδίας του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» και της σχολικής χορωδίας Βέροιας.

Το πρόγραμμα βασίστηκε σε ελληνικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Νότη Μαυρουδή και της Λίνας Νικολακοπούλου.


Την ίδια ώρα περίπου πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας. 

Η Ομάδα Απάνοιξη της Κίνησης Πολιτών Κυριώτισσας παρουσίασε την performance «Από τον Οβίδιο στον Κάφκα και από τον Έσχατο κόσμο στις Σαραντόβρυσες: κανένας δεν κρατά για πάντα τη μορφή του», βασισμένη σε κείμενα του Ομήρου, του Ηρόδοτου, του Καβάφη, του Κάφκα και του Μπόρχες. (φωτό Αντώνης Ζορμπάς)

Την καλλιτεχνική οργάνωση του δρώμενου ανέλαβε ο Γιάννης Καισαρίδης, με επιστημονικό σύμβουλο τον επιμελητή του Μουσείου, αρχαιολόγο Γιάννη Γραικό.

 

Κεντρική Φωτογραφία: www.faretra.info

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ