Εκσυγχρονίζεται η Ιατρική Νομοθεσία

 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την Δευτέρα, 07-08-2017 και ώρα 15:00, το σχέδιο νόμου «Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί Ιατρικών Συλλόγων».

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 25/08/2017 και ώρα 14:00.

 

ΠΙΣ: απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός της ιατρικής νομοθεσίας

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), επισημαίνει ότι ο εκσυγχρονισμός της Ιατρικής Νομοθεσίας έπρεπε να γίνει προκειμένου αυτή να εναρμονιστεί με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Όπως λέει, η πρόταση του Σχεδίου Νόμου διαμορφώθηκε από Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων από όλη τη χώρα, νομικοί και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργίας του Π.Ι.Σ. και των Ιατρικών Συλλόγων. Συγκεκριμένα, έγιναν δύο Γενικές Συνελεύσεις για το σκοπό αυτό το 2014, ελήφθησαν υπόψη όλες οι επιμέρους παρατηρήσεις, η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. το Μάιο του 2014 και κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2014 στο Υπουργείο Υγείας. Πιστεύουμε, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, ότι το νομοσχέδιο θα  ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής τον Σεπτέμβριο. 

Τέλος, όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ο ίδιος, εκσυγχρονίζει συνεχώς τη λειτουργία του, ηλεκτρονικοποιεί τη σύνδεσή του με τους Ιατρικούς Συλλόγους ώστε να είναι ένας ισχυρός Εθνικός Σύλλογος με εκπροσώπηση σε όλες τις Διεθνείς Οργανώσεις (Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος -WΗO,  Ένωση Ευρωπαίων Ιατρών –CΡΜΕ, UEMS, AEMH, CEOM, κ.λπ.). 

 

 

www.sofokleousin.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ