«Κόκκινος συναγερμός» στον πλανήτη: Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρειο Κορέα

 
ΗΠΑ | Βόρεια Κορέα: Στα άκρα οδηγείται πλέον η κόντρα ανάμεσα στη Βόρειο Κορέα και τις ΗΠΑ, με τον κίνδυνο μιας πυρηνικής ανάφλεξης στον 38ο παράλληλο (σ.σ. κορεατική χερσόνησος) αλλά και μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού να είναι πλέον πιο ορατός από ποτέ.
Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τον «πόλεμο» της προπαγάνδας διοργάνωσε την Πέμπτη (10/08/2017) μια μεγαλοπρεπή «φιέστα» στη βορειοκορεατική πρωτεύουσα, με παρελάσεις και διαδηλώσεις, όπου χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των ΗΠΑ.
 
Σηκώνοντας τις γροθιές τους και τραγουδώντας ύμνους του καθεστώτος, οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Χτυπήστε τις ΗΠΑ με πυρηνικό κεραυνό!», «Εκείνοι που θα μας ακουμπήσουν δεν θα γλιτώσουν τον θάνατο» και «Μια εκδικητική επίθεση αφανισμού».
 
 
Την ίδια ώρα, στο αρχηγείο του Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσιαζόταν το λεπτομερές σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία προς τη νήσο Γκουάμ.
«Το σχέδιο αυτό με στόχο ένα στρατηγικής σημασίας προκεχωρημένο φυλάκιο των αμερικανικών δυνάμεων στην οδό της Ασίας θα αποτελέσει μια κρίσιμης σημασίας προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», προειδοποίησε η Βόρεια Κορέα.
Την ίδια ώρα, τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ασχολούνται ιδιαίτερα με τον άνθρωπο που χειρίζεται το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας: Πρόκειται για τον στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιόμ και εκτιμάται πως είναι εκείνος που έχει υπό τον έλεγχό του περισσότερες από 60 πυρηνικές κεφαλές.
 
Τρόμος στην Γκουάμ: Σε πλήρη επιφυλακή οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η Πιονγκγιάνγκ σχεδιάζει να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους, που θα χρειαστούν 17 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα για να διανύσουν 2.086 μίλια, προτού πέσουν 24 μίλια από το Γκουάμ, ακριβώς έξω από τα ύδατα της αμερικανικής επικράτειας.
Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού. 
 
 
www.newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ