Αλεξάνδρεια: Επίσκεψη του Υφ. Γιάννη Μπαλάφα στις δομές φιλοξενίας προσφύγων

 

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, επισκέφθηκε τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην Στρατόπεδο 722 Τ.Μ.Χ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και για τα θέματα  που αντιμετωπίζονται στην καθημερινή λειτουργία των δομών του πρώην στρατοπέδου 722 Τ.Μ.Χ.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε από τον διοικητή της Σχολής Αεροπορίας Στρατού Συνταγματάρχη Σουλτανίδη Δημήτρη για τις συνθήκες φιλοξενίας της προσφύγων, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συνθήκες διαβίωσης και παροχής υπηρεσιών στους πρόσφυγες.

Μετά το πέρας της επίσκεψης και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε ότι σκοπός του υπουργείου είναι να εντάξει στην αγορά εργασίας τους 25000 πρόσφυγες αφού πρώτα γίνει καταγραφή των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Έχουμε ξεκινήσει την μαθησιακή διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων και το ίδιο θα κάνουμε και για τους γονείς τους ενώ έμεινε ικανοποιημένος από το χώρο προσωρινής φύλαξης των ασυνόδευτων παιδιών.

Ένα είναι το σύνθημα για μας, τόνισε κλείνοντας ο υφυπουργός αυτό που έγραψαν με τις τσάντες τα παιδάκια στον προαύλιο χώρο ενός σχολείου. « Οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι πατεράδες μας ήταν μετανάστες εμείς δεν θα γίνουμε ρατσιστές».

Τον υφυπουργό συνόδευσε ο γραμματέας  μεταναστευτικής πολιτικής Ιωάννης Κλάπας, οι βουλευτές του Σύριζα Ημαθίας Ουρσουζίδης, Καρασαρλίδου, Αντωνίου ενώ από πλευράς Δημοτικής Αρχής το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Ράπτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Στέφανος Δελιόπουλος και πολλά τοπικά στελέχη του Σύριζα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τις δηλώσεις του Υφυπουργού:


www.emvolos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ