Βέροια - Φωτεινή Αραμπατζή: Γενναίο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα - Έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από κλιμάκιο της ΝΔ

 

Στα πλαίσια της επίσκεψης και ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο βουλευτών της Ν.Δ. πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ στη Βέροια με θέμα την Αγροτική Πολιτική και το ροδάκινο.

Κεντρική ομιλήτρια του θέματος ήταν η Βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραμπατζή Φωτεινή. Για το θέμα μίλησαν επίσης ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Ιωάννης και ο Βουλευτής Άρτας κ. Στύλιος Γεώργιος.

Πριν την έναρξη της πολιτικής εκδήλωσης, το κλιμάκιο παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα της Βέροιας στον ίδιο χώρο.

Για τον σκοπό της εκδήλωσης, μίλησε ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος ο οποίος είπε πως «Έγινε στοχευμένη εκδήλωση για να δώσουμε προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.»

Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αραμπατζή Φωτεινή η οποία παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος επί του θέματος των αγροτών και άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης. Όπως επεσήμανε, ο πρώτος στόχος είναι η αποδόμηση του σκηνικού ψεύδους που θα επιχειρήσει να στήσει ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ και δεύτερος είναι η επικαιροποίηση του διαλόγου που υπάρχει με την κοινωνία και  με τους παραγωγικούς φορείς.

«Ο Πρωθυπουργός θα θελήσει να παρουσιαστεί ως ο Πρωθυπουργός της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων, ως ο Πρωθυπουργός που ανακάλυψε τις επενδύσεις. Θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως ο ηγέτης που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και τη λιτότητα. «Έχουμε να αντιτείνουμε λελογισμένες και ρεαλιστικές φορολογικές ελαφρύνσεις, το τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, λιγότερο λειτουργικό κράτος και δαπάνες, γενναίο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα.»

Τόνισε επίσης πως στην Ημαθία χτυπάει η καρδιά του πρωτογενούς τομέα, της δυναμικής εξαγωγικής δραστηριότητας λόγω των αγροτικών παραγωγών. «Στα επιχειρηματικά αγροτικά σχήματα θα χτίσουμε νοοτροπία συλλογικότητας με γενναία κίνητρα.»

Στην εισήγησή του ο Βουλευτής Άρτας κ. Στύλιος Γεώργιος τόνισε πως η παρουσία όλων είναι το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση στον πρωτογενή τομέα. «Πιστεύουμε ότι ο Πρωτογενής τομέας είναι αυτός που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στάδια, την μεταποίηση και την οργανωμένη εμπορία μπορεί να δώσει διέξοδο στην οικονομική κρίση σήμερα που μαστίζει τη χώρα μας.»

Στη συνέχεια μίλησε ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Ιωάννης ο οποίος τόνισε πως ο κ. Βεσυρόπουλος είναι ο παράγοντας που η Βουλή γνωρίζει τα προβλήματα της Ημαθίας στον αγροτικό τομέα  λόγω της υπερβολικής αγάπης για το Νομό Ημαθίας και του αγώνα που δίνει.  «Είμαι σίγουρος ότι η Βέροια που γνωρίζαμε ως ακμάζουσα περιοχή, με την έλευση της Νέας Δημοκρατίας θα θυμηθεί τις παλιές εποχές της ευφορίας και της ευημερίας για τους κατοίκους.» Για την γενικότερη πολιτική είπε πως «αυτό που προέχει σήμερα είναι το δίπτυχο ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις για να βγούμε από την κρίση.»

Έκλεισε λέγοντας πως η Ν.Δ. είναι η φωνή της λογικής, της συναίνεσης, της συμφιλίωσης και της σύνθεσης. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ