Βέροια: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τίτλο «Εξ οίνου τέχνη» στο Βυζαντινό Μουσείο (φωτό και βίντεο)

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας ξεκίνησε μια συνέργεια με τις Σχολές Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, με μια περιοδική έκθεση που συγκεράζει τη ζωγραφική με το κρασί.

Το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου, στο Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας, αναπτύχθηκε ένας εικαστικός αμπελώνας με αρχή το προαύλιο έως και την αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, διαμορφώνοντας έναν ορίζοντα όπου αναμειγνύονται οι εικαστικές ετερότητες των συμμετεχόντων καλλιτεχνών -   μια κράση διαφορετικών αισθητικών αντιλήψεων, σκέψεων, υλικών,  χρωμάτων, μεγεθών, όπως είναι και η ανάμιξη διαφορετικών κρασιών ή η ανάμιξη οίνου και νερού, κατά τη συνήθεια των αρχαίων Ελλήνων.

Τα έργα 32 εικαστικών, με αλληλεπιδραστές  τον Καθηγητή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργο Τσακίρη και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Χάρη Κοντοσφύρη, συνεικονίσουν την εγρήγορση των ανθρώπων εκείνων που οργανώνουν το ρίζωμα, τα κλαδιά και τους καρπούς της αμπέλου, ενός φυτού που έρπει και αγκαλιάζει ό,τι αγκαλιάζεται.

Το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Εξ οίνου τέχνη» στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας. 

Για την έκθεση μίλησαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κ. Αγγελική Κοτταρίδη, η οποία ευχαρίστησε τις Σχολές Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Φλώρινας για την άψογη συνεργασία,  ο  αρχιτέκτονας Δημήτρης Κουκούδης και οι εικαστικοί της Σχολής Καλών Τεχνών κ.κ. Τσακίρης Γιώργος και Κοντοσφύρης Χάρης.

 

 

Συμμετείχαν οι εικαστικοί: Αλεξίου Φωτεινή, Αποστολάκη Στέλλα, Γκρίζη Αφροδίτη, Διονυσοπούλου Γλύκα, Θεοδώρου Χαρά, Θεοφίλου Μαρί, Καρασαββίδου Σοφία, Καρβουνιάρη Γιώτα, Καρούλια Κατερίνα, Καρτσαφλέκη Ιφιγένεια, Καρυπίδου Βιργινία, Κοντοσφύρης Χάρης, Κουζούνη Ασημίνα, Κουρκούτη Φιλιώ, Λαζαρίδου Αφροδίτη, Λαμπρίδου 'Εφη, Μαραντίδης Νίκος, Μαργαρίτης Χάρης, Μαυρίδης Θεόδωρος, Μοναχού 'Ολγα, Μπαρκαλής Ηλίας, Μπάρμπα Έλενα, Μπουνταγκίδης Πλάτων, Πανταζής Γιώργος, Παπαδόπουλος Θεοδόσης, Σαββίδου Αναστασία, Σαναίδου Ειρήνη, Σιώπη Τάνια,  Τσακίρης Γιώργος, Τσιτσιντά  Αλεξάνδρα, Τσόγκα Ιωάννα και Φλέγγα Αντωνία.
Η έκθεση για όποιον θέλει να την επισκεφτεί, θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ