Έκλεισε ο κύκλος των παραστάσεων «Εις τους πέντε δρόμους» στο Διαβατό – Συνέντευξη με τη συγγραφέα του έργου Λένα Πετροπούλου (βίντεο)

 

Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας για το καλοκαίρι 2017 έκανε περιοδεία στις γειτονιές της Βέροιας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου με την παράσταση «Εις τους πέντε δρόμους» σε κείμενο – σκηνοθεσία Λένας Πετροπούλου.

Μετά τις πετυχημένες εμφανίσεις σε Βεργίνα, Βέροια (4ο Δημοτικό Σχολείο, Προμηθέας), Άγιο Γεώργιο, Ριζώματα, Ραχιά, στο θεατράκι της Αγ. Παρασκευής, Μακροχώρι και Ασώματα, το απόγευμα της Τετάρτης (13/9) δόθηκε η τελευταία παράσταση στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου στο Διαβατό.

Πολύς κόσμος τίμησε με την παρουσία του την παράσταση, όμως αξίζει να σημειώσουμε, πως το εύρος της προσφοράς τροφίμων ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και ξεπέρασε τις προσδοκίες. Οι παραστάσεις είχαν και κοινωνικό χαρακτήρα αφού αντί εισιτηρίου, ο κάθε θεατής μπορούσε, εφόσον το επιθυμούσε, να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας. Κάτοικοι που παρακολούθησαν την παράσταση κατάφεραν να γεμίσουν με τρόφιμα το αυτοκίνητο «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο τα μετέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 

Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε πάνω στην εικόνα:

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας - Εις του πέντε δρόμους - Διαβατός

 

Η παράσταση «Εις τους πέντε δρόμους» για ακόμη μια φορά έκλεψε τις εντυπώσεις με τις έντονες  εναλλαγές συναισθημάτων που δημιούργησε και απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού.

 

Η συγγραφέας του έργου κ. Πετροπούλου, μίλησε στην κάμερα του Verianet.gr, και αποκάλυψε πως ξεκίνησε η ιδέα της συγγραφής του έργου, αναφέρθηκε στα μηνύματα που περνάει η παράσταση στον κόσμο καθώς και για  τα μελλοντικά σχέδια.

 

 

Το χειμώνα του 1947 ο νεαρός λούστρος, Ασημάκης Ιορδάνογλου, γνωρίζεται με τον ιδιοκτήτη του χορευτικού κέντρου «Εις τους πέντε δρόμους» Θανάση Μελέγκογλου. Ο Θανάσης εντυπωσιάζεται από την τιμιότητα του νεαρού Ασημάκη, τον προσλαμβάνει στο κέντρο και η ζωή του Ασημάκη αλλάζει. Η γνωριμία των δυο ανδρών μας γυρνάει μερικά χρόνια πίσω στους τεκέδες του ’30 , στα πρώτα βήματα του Θανάση αλλά και στην Σμύρνη, πριν την καταστροφή, όπου κρύβεται ένα μοιραίο μυστικό…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ