Στο "Ζάππειο" για ένα τριήμερο η Ημαθία και οι "προκλήσεις" της (βίντεο)

 

Από τις 13 Οκτωβρίου και για τρεις μέρες στο "Ζάππειο" θα χτυπάει η καρδιά της Ημαθίας. 

Σε συνεργασία με τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων και Τουρισμού, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και οι τρεις Δήμου του νομού, επαγγελματικοί και παραγωγικοί φορείς, καθώς και σύλλογοι ανάδειξης της τοπικής κληρονομιάς και δημιουργίας, σε μια από κοινού προσπάθεια για την προβολή των τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών.

Για την σημαντική αυτή προσπάθεια, το μεσημέρι της Παρασκευής δόθηκε συνέντευξη τύπου στον πολυχώρο "Εληά", στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κ. Βοργιατζίδης, ο αντιδήμαρχος Νάουσας, Στέλιος Δάγκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Νάουσας και πρόεδρος των ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρης Μάντζιος και ο καθηγητής στο Χαροκόπειο και αρχισέφ Γιώργος Παλισίδης, ενώ ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ενημέρωσε ότι δε μπορεί να παραστεί λογω υποχρεώσεων, δηλώνοντας ότι συμμετέχει στην προσπάθεια.

Την παρουσίαση στο "Ζάππειο" θα κάνει ο Βεροιώτης δημοσιογράφος και συγγραφέας, Χρήστος Ζαμπούνης

 

 

 

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτηση του τόνισε ότι, η Ημαθία για πρώτη φορά συνενώνει στον μέγιστο βαθμό τις δυνάμεις της, προετοιμαζόμενη  να παρουσιάσει στην πρωτεύουσα, σε έναν ιστορικό χώρο, όπως είναι το Ζάππειο Μέγαρο, το τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό της προϊόν.
«Η Ημαθία θα βρεθεί στο κέντρο της επικαιρότητας από την Παρασκευή 13η έως και την Κυριακή 15η Οκτωβρίου στην Αθήνα, υποδεχόμενοι χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν από κοντά, γινόμενοι πρεσβευτές μας, αφού θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν τις Αιγές, την Μίεζα, την βυζαντινή Βέροια, από την κα. Αγγελική Κοτταρίδη, να γευτούν τις παραδοσιακές γεύσεις και τον οίνο μας και φυσικά να γνωρίσουν τις Ημαθιώτικες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον αγροτοδιατροφικό τομέα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαϊτζίδης.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί των συμμετεχόντων στο πάνελ.
Στην οργανωτική επιτροπή του Imathia Quality-IQ  συμμετέχουν:
Πρόεδρος   Δημήτρης Τσακαλίδης
Αντιπρόεδρος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης Περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας
Αντιπρόεδρος Νίκη Καρατζιούλα Περιφερειακή σύμβουλος Ημαθίας
Μέλος Δημήτρης Μάντσιος Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας
Μέλος Δημήτρης Ταχματζίδης Σύλλογος γευσιγνωσίας γαστρονομίας Κάρανος
Μέλος Γιώργος Παλησιδής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Μέλος Λίνα Τουπεκτσή Περιφερειακή ενότητα Ημαθίας
Επίτιμο μέλος Κωνσταντίνος Καλαιτζίδης Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
Επίτιμο μέλος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης Δήμαρχος Βέροιας
Επίτιμο μέλος Νικόλαος Κουτσογιάννης Δήμαρχος Νάουσας
Επίτιμο μέλος Παναγιώτης Γκυρίνης Δήμαρχος Αλεξάνδρειας
Επίτιμο μέλος Νικόλαος Ουσουτζόγλου Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας
 
Επιστημονικοί Συνεργάτες
Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη  Έφορος αρχαιοτήτων Ημαθίας
Δρ. Γεώργιος Μπόσκου Επίκουρος καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
 

 

Χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη στην παρουσίαση του Imathia Quality 

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αυτοδιοίκησης,
Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι,
Η Ημαθία σήμερα, για πρώτη φορά συνενώνει στον μέγιστο βαθμό τις δυνάμεις της, προετοιμαζόμενη  να παρουσιάσει στην πρωτεύουσα, σε έναν ιστορικό χώρο, όπως είναι το Ζάππειο Μέγαρο, το τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό της προϊόν. 
Η Ημαθία θα βρεθεί στο κέντρο της επικαιρότητας από την Παρασκευή 13η έως και την Κυριακή 15η Οκτωβρίου στην Αθήνα, υποδεχόμενοι χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν από κοντά, γινόμενοι πρεσβευτές μας, αφού θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν τις Αιγές, την Μίεζα, την βυζαντινή Βέροια, από την κα. Αγγελική Κοτταρίδη, να γευτούν τις παραδοσιακές γεύσεις και τον οίνο μας και φυσικά να γνωρίσουν τις Ημαθιώτικες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον αγροτοδιατροφικό τομέα.
Την εξειδίκευση του τριημέρου του Imathia Quality  θα κάνουν οι  συνεργάτες μας στη συνέχεια.
Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συμπατριώτη μας  γενικό διευθυντή της Οικονομικής Διεύθυνσης του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Τάκης Τσαγκαλίδη, που βοήθησε τα μέγιστα σε τούτη την εκδήλωση.  Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Τουρισμού που στηρίζουν έμπρακτα το Imathia Quality,τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον συνάδελφο αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παπά,  τους συναδέλφους δημάρχους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, την Αναπτυξιακή Ημαθίας, τη Νίκη Καρατζιούλα και τον Θεόφιλο Τεληγιαννίδη που εργάστηκαν για τον σχεδιασμό της δράσης, την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας και τον πρόεδρο της Δημήτρη Μάντσιο για την μεγάλη συνεισφορά του, όλους τους συνεργάτες μου και φυσικά τον δημοσιογράφο και ευπατρίδη της Βέροιας και  της Ημαθίας Χρήστο Ζαμπούνη που θα παρουσιάσει το πρόγραμμα. 
Καλή αρχή με ευχαριστίες επίσης στους τοπικούς δημοσιογράφους που βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ