Βέροια: Ποδηλατοπορεία στο Φράγμα Αλιάκμονα για τον εορτασμό της "Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο" (φωτό και βίντεο)

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο», το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας διοργάνωσαν ποδηλατική διαδρομή χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, προκειμένου «να εξοικειωθούν οι ποδηλάτες με την πόλη και η πόλη με τους ποδηλάτες».

Στα πλαίσια της καθιέρωσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακινήσεων με κορύφωση την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, η 22α Σεπτεμβρίου είχε ως στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας περιορισμού της χρήσης των αυτοκινήτων, τουλάχιστον εντός των αστικών κέντρων και την ενθάρρυνση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με δεδομένο ότι μέχρι το 2050 ο μισός πληθυσμός της γης θα κατοικεί σε μεγάλα αστικά κέντρα, ο παραπάνω στόχος αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα και αποτελεί ανάγκη άμεσης προτεραιότητας, γι’ αυτό και περισσότερες από 1.500 Ευρωπαϊκές πόλεις οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Η διαδρομή είχε ως αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου, όπου οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν για την εγγραφή τους. 

Η εκκίνηση έγινε από την Πλατεία Δημαρχείου με καθοδική πορεία στην οδό Μητροπόλεως – Εληάς - Ανοίξεως προς τέρμα Πιερίων- στροφή (ΔΕ) ιδιωτικά εκπαιδευτήρια - χωριό Άμμος - Φράγμα Αλιάκμονα - γύρος Τεχνητής Λίμνης με επιστροφή από την ίδια διαδρομή και τερματισμό πάλι στην Πλατεία Δημαρχείου.

 

Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε πάνω στην εικόνα:

Ποδηλατοπορεία στο Φράγμα Αλιάκμονα

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ