Νόστιμα spring rolls με κιμά γαλοπούλας

 
Μια νόστιμη συνταγή για τα αγαπημένα, τραγανά κινέζικα ρολάκια, γεμιστά με κιμά γαλοπούλας Νιτσιάκος και λαχανικά. Συνοδέψτε τα με plum sauce (σάλτσα δαμάσκηνο) ή άλλη γλυκόξινη σάλτσα της επιλογής σας.
 
 
Υλικά
300γρ. κιμά γαλοπούλας 
200γρ. μανιτάρια “shitake” ή μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές λωρίδες
200γρ. καρότο τριμμένο
200γρ. λάχανο τριμμένο
1 κουτ. σούπας ginger τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
3 κουτ. σούπας soy sauce
λίγο σησαμέλαιο
20 φύλλα spring rolls
1 αβγό χτυπημένο
2 λίτρα ελαιόλαδο
2-3 κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Plum sauce ή άλλη γλυκόξινη σάλτσα της επιλογής σας
 
 
Διαδικασία
Bάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το καρότο και το λάχανο.
 
Κόβετε το μανιτάρια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ με τον κιμά και προσθέτετε το τζίντζερ, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, τη soy sauce και το πιπέρι.
 
Ανακατεύετε όλα τα υλικά, πιέζοντας τα με τα χέρια μέχρι να μαλακώσουν. Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα του ρυζιού, βάζετε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο, αλείφετε γύρω γύρω με το αβγό για να κλείσει καλά και τυλίγετε τα spring rolls σε κυλινδρικό σχήμα. Κολλάτε τις άκρες με το αβγό.
 
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε άφθονο λάδι και μόλις είναι καυτό (στους 180°C) τηγανίζετε τα spring rolls μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Tα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια. Σερβίρετε τα spring rolls ζεστά συνοδεύοντας με plum sauce ή άλλη γλυκόξινη σάλτσα.
 
 
πηγή: olivemagazine.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ