Φρίντα: Το λαμπραντόρ που σώζει ζωές στο Μεξικό

 

Είναι καιρό τώρα το «αστέρι» του μεξικανικού πολεμικού ναυτικού. Αλλά τώρα η Φρίντα έχει γίνει εθνική ηρωίδα: βρίσκεται καθημερινά στα χαλάσματα της μεξικανικής πρωτεύουσας αναζητώντας επιζώντες από τον καταστροφικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το λαμπραντόρ σώζει ανθρώπινες ζωές. Κατά την διάρκεια της καριέρας της, η Φρίντα έχει εντοπίσει 52 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 12 ζωντανοί, σε διάφορες φυσικές καταστροφές.

Συνολικά 15 σκυλιά συμμετέχουν στις έρευνες στην πόλη του Μεξικού βοηθώντας τους διασώστες και τους απλούς ανθρώπους στο δύσκολο έργο του. Η Φρίντα όμως είναι ήδη διάσημη έχοντας πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες φωτογραφίες. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, το μεξικανικό ναυτικό ανήρτησε ένα κολάζ, ανακοινώνοντας τους 52 εντοπισμούς της Φρίντα, με αποτέλεσμα 4.000 retweets και 7.000 like. Για τον κόσμο, το πανέμορφο λαμπραντόρ είναι ένα «σύμβολο ελπίδας», μία «ηρωίδα». Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιος πρότεινε ακόμη και να αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Ριβέρα στο χαρτονόμισμα των 500 μεξικανικών πέσος.

Η Φρίντα φοράει τα διακριτικά του Μεξικανικού ναυτικού αλλά και ειδικά παπούτσια για να μην τραυματίζει τα πόδια της και αφήνεται στα συντρίμμια προκειμένου να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να αναζητά ανθρώπους κάτω από τόνους τσιμέντου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η Προεδρεία του Μεξικού εκθείασε τις ικανότητές της εντός και εκτός χώρας, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

 

www.protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ