Fish and chips

 

Προετοιμασία: 20΄, Τηγάνισμα: 30΄

Yλικά (για 4 - 5 μερίδες)

  • 5 - 6 πατάτες μέτριες
  • μπόλικο σπορέλαιο, για τηγάνισμα
  • 1 κιλό παγκάσιος φιλέτο (υπάρχει και συσκευασμένος στα σούπερ μάρκετ)   
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα μπίρα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι όσο θέλουμε


Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί πολύ καλά, ρίχνουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Κόβουμε το ψάρι σε μακρόστενες λωρίδες. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά.

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Βουτάμε κάθε κομμάτι ψαριού στον χυλό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Γυρίζουμε όσες φορές χρειάζεται για να τηγανιστεί καλά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Το αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια ψαριού.

Σερβίρουμε με λίγες πατάτες τηγανητές και, αν θέλουμε, συνοδεύουμε με μαγιονέζα.

Μυστικό

Χρησιμοποιούμε και άλλα ψάρια, όπως μπακαλιάρο, γλώσσα ή πέρκα.

 

 

www.kathimerini.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ