Βέροια: Με τους πρωταθλητές γιόρτασε την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού το 7ο Δημοτικό σχολείο (βίντεο)

 

Με αφορμή την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός σε όλα τα σχολεία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, διοργάνωσαν στον αύλειο χώρο του σχολείου διάφορες ενημερωτικές αθλητικές δραστηριότητες με την παρουσία πρωταθλητών.

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι μικροί μαθητές του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αξιόλογους πρωταθλητές όπως την Σοφία Υφαντίδου, τον Στήβ Παπαδόπουλο, τον Γρηγόρη Παπαϊωάννου και τον Μάριο Κατικαρίδη.

Στα πλαίσια των ενημερωτικών αθλητικών δραστηριοτήτων, οι τέσσερις αθλητές, μίλησαν για το άθλημα με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ενημέρωσαν τους μαθητές για το πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός στην υγεία, απάντησαν σε ερωτήσεις και έπαιξαν μαζί τους.

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Βέροια: 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 7ο Δημοτικό σχολείο

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κορυφαία αθλήτρια του κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα, την Σοφία Υφαντίδου, πρωταθλήτρια του Πεντάλθου, συνοδευόμενη από τον προπονητή της κ. Κυριάκο Μηνά. Η κ. Υφαντίδου, αφού παρουσιάστηκε στους μαθητές, μίλησε για τον στίβο και παρότρυνε τα παιδιά να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους. Στη συνέχεια ακολούθησε τρέξιμο στην αυλή του σχολείου υπό την επίβλεψή της.

Ο κ. Κατικαρίδης Μάριος, ως αντιπρόσωπος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΕΚ Βέροιας, μίλησε για το ποδόσφαιρο και τη σημαντικότητα του αθλήματος, έκανε διάλογο με τους μαθητές απαντώντας στις ερωτήσεις τους και ακολούθησε μικρή ποδοσφαιρική επίδειξη.

Η εκδήλωση των αθλητικών δραστηριοτήτων ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των κ.κ. Σταύρου Παπαδόπουλου, αρχηγός της ομάδας του ανδρικού χάντμπολ και προπονητής του Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας, και Γρηγόρη Παπαϊωάννου, υπεύθυνος του τμήματος Τέννις του Α.Π.Σ. Φιλίππος Βέροιας, μέλος της επιτροπής χάντμπολ. 

«Ο Φίλιππος Βέροιας Είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που έχει φθάσει σε ένα Ευρωπαικό Τελικό το 2003 στο Τσάλεντζ Κάπ, ενώ είχε φθάσει και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1993. Είναι ο πιο ιστορικός Ελληνικός Σύλλογος Χειροσφαίρισης καθώς πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας και δικαίως έχει αναδείξει την πόλη μας ως "Μητρόπολη του Ελληνικού Χάντμπολ.»

Μετά το πέρας των αθλητικών δραστηριοτήτων ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βράβευσε την κα Σοφία Υφαντίδου και τον προπονητή της κ. Κυριάκο Μηνά, την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΕΚ Βέροιας και την Ανδρική Ομάδα Χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας για την συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ