Τα είπε όλα!!!

Σύντομος, περιεκτικός, αλλά κυρίως στοχευμένος, ήταν ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη στο 51ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το τριήμερο 6-7-8 Οκτωβρίου.

Γνωστός για τον τρόπο του να τα λέει "αμάσητα" και "χωρίς φόβο", αλλά με πάθος, ο Κώστας Καλαϊτζίδης μίλησε "στην καρδιά" του ζητήματος, χωρίς να διστάσει να κάνει σαφείς και ξεκάθαρες αναφορές για "κατευθυνόμενη ενημέρωση των μεγάλων μέσων, που διαπλέκονται σε εξάρτηση με την πολιτική και οικονομική εξουσία, λαμβάνοντας  την μερίδα του λέοντος από την κρατική διαφήμιση"!!!
"Χρηματοδοτούνται ανύπαρκτα ηλεκτρονικά μέσα των Αθηνών με πακτωλό ευρώ, όταν η περιφέρεια λαμβάνει το απόλυτο μηδέν", τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας.

"Είμαι στο πλευρό  του δημοσιογραφικού έργου που παράγεται στην Ημαθία, το οποίο είναι και αξιόλογο και χωρίς εξαρτήσεις", κατέληξε..


Ο χαιρετσιμός του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαιτζίδη

Σεβασμιώτατε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ελλογιμώτατοι κυρίες και κύριοι καθηγητές,
Αγαπητοί σύνεδροι του 51ου πανελλήνιου δημοσιογραφικού συνεδρίου, του οποίου η Βέροια έχει την τιμή να φιλοξενεί αυτό το τριήμερο.
Καλωσορίζοντας σας στην Ημαθία, είμαι βέβαιος ότι η οργανωτική επιτροπή των τοπικών συναδέλφων σας, η οποία μόχθησε ιδιαίτερα για την επιτυχή έκβαση του συνεδρίου σας, σας έχει ήδη ξεναγήσει στην γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην βυζαντινή Βέροια, στην Μίεζα, το μόνο σημείο του πλανήτη όπου συνυπήρξαν ο Αλέξανδρος με τον Αριστοτέλη και φυσικά γευτήκατε την τοπική μας γαστρονομία και τον ξινόμαυρο οίνο μας.
Όσοι από εσάς θελήσετε την ερχόμενη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, μέχρι την Κυριακή 15 Οκτωβρίου η Ημαθία θα βρίσκεται στο «Ζάππειο» Μέγαρο των Αθηνών, παρουσιάζοντας τη μίξη του τουρισμού,  του πολιτισμού και της γαστρονομίας μας. Είστε λοιπόν καλεσμένοι.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον  το θέμα του συνεδρίου σας, Δημοσιογραφία και δημοσιογράφος στην ελληνική περιφέρεια.
Η προσφορά του λειτουργήματος σας στην ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Με ποιότητα, ήθος και ευπρέπεια απέχει παρασάγγας από την  κατευθυνόμενη ενημέρωση των μεγάλων μέσων, που διαπλέκονται σε εξάρτηση με την πολιτική και οικονομική εξουσία, λαμβάνοντας  την μερίδα του λέοντος από την κρατική διαφήμιση.
Ο τόπος μας χρειάζεται την τοπική ενημέρωση και την στήριξη των τοπικών μέσων μαζικής επικοινωνίας.
Αντί αυτού παρατηρούμε η κυβέρνηση να κόβει την ατέλεια στις εφημερίδες. Παρατηρούμε να χρηματοδοτούνται ανύπαρκτα ηλεκτρονικά μέσα των Αθηνών με πακτωλό ευρώ, όταν η περιφέρεια λαμβάνει το απόλυτο μηδέν.
Πώς θα στηριχτεί λοιπόν η  έντιμη ενημέρωση στην περιφέρεια, που δεν παράγει υποπροϊόντα των ρεάλιτι  και προπαγάνδα υπέρ των μνημονίων;
Πώς θα μπορέσει ο εργοδότης που δεν είναι μεγαλοεκδότης και μεγαλοεργολάβος δημοσίων έργων, να πληρώσει τους δημοσιογράφους και το προσωπικό του;
Φίλες και φίλοι,
Ελπίζω τα συμπεράσματα του συνεδρίου σας να έχουν ευήκοα ώτα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
 Ο πλουραλισμός και η δημοκρατική ενημέρωση περνά μόνο από εσάς, που προσφέρεται με ιδιαίτερη κούραση και αγωνία στον τόπο σας, χωρίς να σας προσφέρει τίποτε, διαχρονικά φυσικά, η εκάστοτε κεντρική εξουσία.
Καλή επιτυχία και προσωπικά να γνωρίζετε ότι είμαι στο πλευρό  του δημοσιογραφικού έργου που παράγεται στην Ημαθία, το οποίο είναι και αξιόλογο και χωρίς εξαρτήσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ