Μανιτάρια γεμιστά με χαλούμι και ντομάτα

 

Υλικά

  • 8 μεγάλα μανιτάρια
  • 200 γραμμ. χαλούμι
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρέσκο πιπέρι κατά προτίμηση
  • Φρέσκα φύλλα σαλάτας (ρόκα, σπανάκι, ραντίτσιο) για το γαρνίρισμα
  • Κρέμα βαλσάμικου
  • Ελαιόλαδο για τη σαλάτα

Εκτέλεση 

  1. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και βγάζουμε το κοτσάνι τους.
  2. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα μανιτάρια και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο.
  3. Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και βάζουμε μια φέτα σε κάθε μανιτάρι.
  4. Προσθέτουμε το χαλούμι στην κορυφή, κομμένο σε φέτες και προσθέτουμε θυμάρι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10’ στους 170 βαθμούς.
  6. Σερβίρουμε με τη σαλάτα στο πλάι, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο.

 

www.ert.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ