Χοιρινό καρέ λεμονάτο!

 

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα μια ακόμα φανταστική συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στο Χοιρινό καρέ λεμονάτο. Δείτε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά:

2,5 κιλά καρέ χοιρινό με κόκκαλο
1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες
2 λεμόνια
8 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ κρέμα λεμόνι
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

23191996_10212077840273993_2484939_o

 

 

Εκτέλεση:

Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλατοπίπερο και μπήγουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση, σε διαφορά σημεία. Αλείφουμε το κρέας με την κρέμα λεμονιού και το αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί όλο το βράδυ η τουλάχιστον 1-2 ώρες.

Απλώνουμε σε μια μεγάλη γάστρα τις πατάτες και πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο. Βάζουμε από πάνω το κρέας. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, στύβουμε τα λεμόνια, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και κλείνουμε τη γάστρα.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για 30 λεπτά και μετά στους 180 για 2,5 ώρες.

 

http://www.athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ