Γλυκός σοκολατένιος κορμός με φράουλες!

 

Ο απαράλλαχτος συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας κάνει αυτό το ρολό σούπερ και ανεπανάληπτο.

Για τον σοκολατένιο κορμό θα χρειαστείτε:

5 ‏αβγά
1/2 φλ. ‏ζάχαρη
1 κ.σ. ‏μέλι
3/4 του φλ. ‏αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.σ. ‏κακάο
1-2 κ.σ. ‏βούτυρο για τη λαδόκολλα
1 1/2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών
1-2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. ‏φράουλες
200 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C. Βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψί κι έπειτα την αλείφετε με βούτυρο.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά, τη ζάχαρη και το μέλι. Προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσατε και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το απλώνετε ομοιόμορφα.
Ψήνετε για 6-8 λεπτά.

Αποσύρετε από τον φούρνο και και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να σχηματίζονται απαλές κορυφές.

Βάζετε το ρολό σοκολάτας μαζί με τη λαδόκολλα σε μια επιφάνεια εργασίας. Απλώνετε πάνω του την σαντιγί και πάνω σε αυτή τις ψιλοκομμένες φράουλες. Το κάνετε ρολό ώστε να έχει το σχήμα του κορμού.

Τέλος το περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζετε με κακάο.

 

 

http://www.athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ