Σκορπίνα στιφάδο με πατατούλες καπαμά

 

Υλικά για 2 άτομα

800 γρ. σκορπίνα φιλεταρισμένη

500 γρ. κρεμμυδάκια εσαλότ

½ λίτρο κόκκινο κρασί ξηρό

2 πρέζες κύμινο

200 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού

2 κλαράκια δεντρολίβανο

2/3 κούπας ελαιόλαδο

½ κ. πατάτες κομμένες σε κύβους

200 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 καρότο κομμένο σε καρέ

2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

150 γρ. ντομάτα κομμένη σε καρέ

Ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι   

 

Εκτέλεση

Για τις πατάτες καπαμά: Σε τηγάνι σοτάρουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Για τη σκορπίνα στιφάδο: Σε ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα της σκορπίνας, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 8-9 λεπτά. Για τη σάλτσα: Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τα εσαλότ με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το κύμινο για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά. Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού στη σάλτσα και τα σιγομαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με τις πατάτες καπαμά. 

 
 
Πηγή: www.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ