Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και μουστάρδα

 

Μπλουμ αλλά όχι νερόβραστο, το κοτόπουλο μας μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος. Περισσότερες συνταγές μπλουμ, στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 50΄

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1.500 γρ., σε 8 κομμάτια
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο (2 κουτ. γλυκού ξερό)
  • 60 γρ. μουστάρδα καυτερή
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 60 ml νερό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200° C.

Σε μια γάστρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν το κοτόπουλο και οι γλυκοπατάτες.

 

www.kathimerini.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ