Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και ελιές

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

6 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση

αλάτι, πιπέρι 

περίπου 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, σε ροδέλες

50 ml λευκό ξηρό κρασί

2-3 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

60 γρ. πράσινες ελιές, απύρηνες

150 γρ. κάστανα προβρασμένα, έτοιμα

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

περίπου 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε από τις δύο πλευρές. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. 

Το βγάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, επαναφέρουμε τα μπούτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, τις ελιές και τα κάστανα. Ρίχνουμε τόσο ζωμό όσο να φτάσει 1 δάχτυλο κάτω από τα υλικά, προσθέτουμε τους γλυκάνισους και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1½  ώρα και αν χρειαστεί προσθέτουμε υγρά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Αφαιρούμε τους γλυκάνισους και σερβίρουμε.
 

 

www.tovima.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ