Αφράτα cookies με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας

 

Υλικά
•⅓ φλυτζάνι (80 γραμμάρια) ταχίνι
• ½ φλιτζάνι (100 γραμμάρια) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• ½ φλιτζάνι (100 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι (100 γραμμάρια) ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας (20 γραμμάρια) μέλι
• 1½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
• ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• ¼ κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία σκόνη εσπρέσο
• ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
• 1 μεγάλο αυγό (60-65 γραμμάρια)
• ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1½ φλιτζάνι (200 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• Σοκολάτα ψιλοκομμένη, με ελάχιστη περιεκτικότητα σε κακάο 55%
• Ορισμένες νιφάδες θαλάσσιου αλατιού για την κάλυψη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε με το ηλεκτρικό μίξερ ή με ένα χτυπητήρι για 1-2 λεπτά το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια, την κανέλα, τη σκόνη εσπρέσο και το αλάτι μέχρι να διαλύσετε σχεδόν τη ζάχαρη.
Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε για 1 λεπτό μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
Ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε τα στο μίγμα ελαιόλαδου / ταχίνι. Ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν.
Κρατήστε μερικά κομμάτια της κομμένης σοκολάτας και ανακατέψτε τα υπόλοιπα με το μείγμα. Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού, βάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Τοποθετήστε τα τεμάχια σοκολάτας που έχετε αφήσει στην κορυφή κάθε μπισκότου, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε τα για 3-4 ώρες ή για μια νύχτα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 ° C , πιέζετε τις μπάλες ώστε να πάρουν το σχήμα που θέλετε, πασπαλίζετε με μερικές νιφάδες θαλάσσιου αλατιού και ψήνετε για 11-12 λεπτά. Τα cookies θα φουσκώσουν σε λίγο. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.


http://www.mothersblog.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ