Συνταγή για νοστιμότατο ανάποδο κέικ φράουλας

 

Αντί για την κλασική τάρτα με φράουλες σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτό το ανάποδο κέικ. Με φράουλες φυσικά που λιώνουν στο στόμα. Αν μάλιστα το συνοδεύσετε το γλυκάκι και με παγωτό, τότε μιλάμε για την απόλυτη απόλαυση.

 
Υλικά
μισό κιλό φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. (1 ραβδί) βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Παγωτό βανίλιας, για το σερβίρισμα
 
 
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώστε ένα μικρό στρόγγυλο ταψάκι ή απλώστε αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε στο πλάι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τις φράουλες, την καστανή ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο και τις απλώνετε στο ταψάκι. 
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέστε το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος και το αλάτι, που προηγουμένως τα έχετε αναμείξει.
Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις φράουλες και απλώστε το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Ψήστε το κέικ για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το να κρυώσει καλά και αναποδογυρίστε τα κέικ σε μια πιατέλα. Αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί αν έχετε χρησιμοποιήσει, κόψτε το σε μεγάλα τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό.
 
Πηγή: www.delish.com
 
www.mothersblog.gr
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ