Ψητός σολομός με σάλτσα ανανά

 

Ο σολομός είναι από τα πιο δημοφιλή ψάρια και ταυτόχρονα και από τα πιο ωφέλιμα, καθώς έχει μεγάλη διατροφική αξία κι ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, τη καρδιά και τον εγκέφαλο. Επίσης, μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, προσφέροντας, πάντα ένα γευστικό αποτέλεσμα.

 
 
Υλικά
 
1 κιλό φιλέτο σολομού σε φέτες
Χυμός από ένα λεμόνι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1/3 της κούπας νερό
¼ της κούπας κομμένος σε κύβους ανανάς
1 κρεμμύδι μεγάλο λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
½ κούπα χυμός ανανά
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
 
Τοποθετείτε σε ένα ταψί το σολομό. Ρίχνετε παντού τον χυμό λεμονιού και ρίχνετε από πάνω το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το νερό και ψήνετε και 30 με 40 λεπτά
 
Σε ένα μπολ αναμειγνύεται τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με τον χυμό ανανά. Καλύπτετε με τα υλικά το σολομό, καθώς ψήνεται.
 
Σερβίρεται με ρύζι
 
 
Πηγή: allrecipes.com
www.mothersblog.gr
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ