Πεντανόστιμα καλαμαράκια με ρύζι και σπανάκι

 

Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια
350 γρ ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ γλ πελτέ ντομάτας
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι – πιπέρι
2 ποτήρια ζεστό νερό
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβεις τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και τα σοτάρεις σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε ελαιόλαδο να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτεις τα καλαμαράκια, το ρύζι, τον πελτέ και το ξύσμα λεμονιού και φέρνεις τα υλικά μια δυο βόλτες απαλές.
Σβήνεις με το κρασί, αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις το χλιαρό νερό, σκεπάζεις και σιγοβράζεις το φαγάκι σου για 20 περίπου λεπτά. Ελέγχεις και προσθέτεις νερό αν χρειαστεί (πάντα ζεστό για να μην κόψεις τη βράση)

kalamarakia me spanaki 5


Έλεγξε το χρόνο γιατί το ρύζι είναι προτιμότερο να κρατάει λίγο αλλά να μην είναι και τελείως σκληρό.
Πέντε λεπτά πριν σβήσεις την φωτιά προσθέτεις τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.

«Και το σπανάκι; Που κολλάει το σπανάκι Mamatsita;» μπορεί και να σκεφτείς.

Το σπανάκι το σοτάρισα καλά να πιει τα νεράκια του, του έριξα αλατάκι και λεμονάκι και το άπλωσα όμορφα όμορφα στο πιάτο μου για να υποδεχτεί τα καλαμαράκια με το ρύζι. Μα ξέρεις τι νόστιμο κι ελαφρύ που ήταν;

kalamarakia me spanaki 3

Δοκίμασε το ρίχνοντας έξτρα λεμονάκι αλλά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο σερβίρισμα.

 

www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ