Συνταγή για μπισκότα με καφέ και κρέμα σοκολάτας

 

Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
3/4 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίου καφέ σε κόκκους
1- 3 / 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γαρνίρισμα σοκολάτας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μέτρια σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη 
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, χτυπάτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε τη βανίλια. Ανακατεύετε μαζί τον καφέ με το αλεύρι και προσθέστε την κρέμα. Τοποθετείτε το μείγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθετε σε μπάλες και τις ψήνετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 180 C για 18-20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί. Προσθέστε τη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να γίνει η κρέμα στέρεη. Απλώστε την πάνω στα μπισκότα όσο ακόμα είναι ζεστά. Αφήνετε να κρυώσουν ή τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο.

 

Πηγή:www.tasteofhome.com

 

www.mothersblog.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ