Λαχταριστή συνταγή για σολομό με ντοματίνια στο φούρνο

 

Υλικά (για 2 άτομα)
2 φέτες φρέσκο σολομό
500 γρ ντοματίνια 
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
2-3 κ σ ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
300 γρ ρύζι basmati

Εκτέλεση:
Στο ρηχό ταψί του φούρνου, στρώνω χαρτί ψησίματος και τοποθετώ τα ντοματίνια που τα έχω κόψει στη μέση μαζί με μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη*, ελαιόλαδο και αλάτι.
Αλατοπιπερώνω τον σολομό κι από τις δυο πλευρές και τον τοποθετώ στο ταψί πάνω από τα ντοματίνια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζω το basmati
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτω το basmati, ανακατεύω και αφήνω να βράσει για 10 περίπου λεπτά.
Σουρώνω το ρύζι και το τοποθετώ στην πιατέλα που θα σερβίρω μαζί με τις φέτες σολομού και τα ντοματίνια.
Σημειώσεις

  • Αν δεν έχουμε φρέσκια ρίγανη, φυσικά και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξερή.

 

www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ