Ελαφριά και λεμονάτα ζυμαρικά με κοτόπουλο και γιαούρτι

 

Ελαφριά, λεμονάτη γεύση, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες σε μια μακαρονάδα που μυρίζει Άνοιξη. Ο αρακάς είναι τώρα στην εποχή του για αυτό και δεν χάνω την ευκαιρία να τον βάλω ακόμα και στις μακαρονάδες μου.

Κι έτσι κοτόπουλο, αρακάς και ξύσμα λεμονιού, δίνουν τις γεύσεις τους σ’ αυτή την μακαρονάδα με την κρεμώδη σάλτσα από γιαούρτι, που δεν χρειάζεται ούτε καν βράσιμο.
Για αυτή τη συνταγή προτιμώ τα κοντά ζυμαρικά. Χρησιμοποίησα μπουκίτσες κοτόπουλο, αλλά να ξέρεις πως και οι γαρίδες ταιριάζουν επίσης υπέροχα.

Υλικά:
500 γρ ζυμαρικά
2 κ σ ελαιόλαδο
1 στήθος κοτόπουλο σε μπουκίτσες
300 γρ αρακά βρασμένο
αλάτι – πιπέρι
1/2 κ γλ κάρι
250 γρ γιαούρτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ τριμμένη παρμεζάνα

IMG 20180517 133606 768x525

Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω και κρατώ 2 κούπες από το νερό του βρασμού.
Στο μεταξύ, σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος προσθέτω το ελαιόλαδο και σοτάρω τις μπουκίτσες κοτόπουλο για 10 λεπτά. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι & κάρι.
Προσθέτω στο κοτόπουλο τον αρακά που έχω βράσει για 5 λεπτά και έχω στραγγίσει. Στη συνέχεια προσθέτω τα ζυμαρικά, το γιαούρτι, το ξύσμα και την παρμεζάνα.
Ρίχνω σιγά σιγά το νερό του βρασμού των ζυμαρικών (μπορεί να μην χρειαστεί όλο) και ανακατεύω όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Σερβίρω με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις:

  • Η συνταγή αυτή είναι εξίσου νόστιμη και την επόμενη μέρα. Φυλάσσεται στο ψυγείο και τρώγεται και ως μακαρονοσαλάτα.
  • Αν θέλεις ακόμα πιο λεμονάτη γεύση σε αυτό το πιάτο, τότε μπορείς να προσθέσεις 1-2 κ σ χυμό λεμόνι μαζί με το ξύσμα.

 

/www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ