ΚΟΥΖΙΝΑ

Πιλάφι: Η επιτυχία ειναι στους ζωμούς

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η νοστιμιά ενός πιλαφιού εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το υγρό που θα χρησιμοποιήσουμε. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο αν φτιάξουμε το πιλάφι με ζωμό παρά με σκέτο νερό. Οι ζωμοί ενισχύουν το γευστικό υπόβαθρο του πιλαφιού αλλά και κάθε φαγητού. Μπορούμε να ετοιμάσουμε μεγάλες ποσότητες μια μέρα που θα έχουμε χρόνο. Έτσι μπορούμε να τους συντηρούμε στην κατάψυξη και να...

Μυρωδικά και μπαχαρικά που ταιριάζουν στο μοσχάρι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Οι συνδυασμοί μυρωδικών - μπαχαρικών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το μοσχάρι κατσαρόλας είναι πάρα πολλοί.  Τα μυρωδικά που του ταιριάζουν είναι η ρίγανη, η δάφνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, ο μαϊντανός, το σέλινο, ο δυόσμος, η μαντζουράνα, ο άνηθος, ο μάραθος, ο φρέσκος κόλιανδρος. Από τα μπαχαρικά που του ταιριάζουν πολύ είναι το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το κύμινο, οι...

Ο σωστός cappuccino

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Πώς πρέπει να φτιάχνεται ο cappuccino που πίνουμε έξω; Ποιες οι διαφορές από τον macchiato, τον flat white, τον latte; Τι πρέπει να ξέρουμε για να ξεχωρίσουμε ένα καλοφτιαγμένο ρόφημα με γάλα; Το γάλα αποδεικνύεται... ζόρικο υλικό στα χέρια των αμελών και των πλημμελώς εκπαιδευμένων καφετζήδων. Απόδειξη ότι βρίσκουμε σχετικά δύσκολα καπουτσίνο με γευστική ισορροπία και ομοιογένεια στην υφή,...

Σοκολατένια τρουφάκια maltesers!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υπέροχα τρουφάκια με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, maltesers και ινδοκάρυδο με 4 μόνο υλικά έτοιμα σε 15 λ. Μια πανεύκολη για αρχάριους και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για τα τέλεια, εθιστικά τρουφάκια που σίγουρα θα λατρέψουν τα μικρά και.. μεγάλα παιδιά. Υλικά συνταγής 500 γρ. cookies σοκολάτας 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 160 γρ. maltesers (30 maltesers) 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο Εκτέλεση συνταγής ...

Τάρτα με λαχανικά, φέτα και μανιτάρια

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα 4 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο ½ φλιτζάνι καλαμπόκι 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια 2 αυγά 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Υλικά για τη ζύμη 150γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 100γρ αλεύρι για...

Παραδοσιακή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Σήμερα μαγειρεύουμε ρεβυθοκεφτέδες και ανυπομονούμε να τους δοκιμάσουμε. 500 γρ. ρεβύθια   Υλικά 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 1 αυγό 1 φλ αλεύρι Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση Βάζουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό μαζί με τη σόδα και τα αφήνουμε για 14 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο...

Μοναστηριακό πρωινό: Ομελέτα με μπανάνες!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μπορεί η ομελέτα είναι ένα απλό φαγητό, ωστόσο το συναντάμε συχνά σε διάφορες παραλλαγές, συνήθως με την προσθήκη λαχανικών, αλαντικών και τυριών. Σας παρουσιάζουμε, όμως, μία ξεχωριστή συνταγή με μπανάνες, όπως την παρασκευάζουν αγιορείτες πατέρες. Μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή ξεχωριστά με γαρνιτούρα ή σαν ένα πλήρες πρωινό γεύμα.   Για τη μοναδική συνταγή ομελέτα...

Γρήγορο και νόστιμο κοτόπουλο με μουστάρδα και τυρί κρέμα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Δεν έχεις σκεφτεί ακόμη τι θέλεις να μαγειρέψεις για το αυριανό τραπέζι και σπας το κεφάλι σου; Σου έχουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει και είναι εξαιρετικά νόστιμη! Υλικά συνταγής 2 μεγάλα (μονά) στήθη φιλέτο κοτόπουλου 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας χλιαρό 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή 3 κ.σ. μουστάρδα καυτερή 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί τύπου Philadelphia 2...

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά για ένα υπέροχο γεύμα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα κανελόνια με κιμά είναι ένα λαχταριστό φαγητό που αγαπούν οι περισσότεροι. Είναι μια εύκολη λύση για εσένα που θες να μαγειρέψεις σήμερα κάτι και να έχεις έτοιμο φαγητό για αύριο, αφού μπορείς να τα ξαναζεστάνεις και είναι το ίδιο γευστικά. Υλικά συνταγής 1 πακέτο κανελόνια 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα (1 κρεμμύδι για το κιμά +1 για τη σάλτσα) 1...

Γλώσσα τηγανητή με σπανάκι και άγριο ρύζι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά (για 4 άτομα) 8 φιλέτα γλώσσας, μέτρια ½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο καλά 1½ νεροπότηρο ρύζι άγριο 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο αλάτι, πιπέρι   Για το τηγάνισμα αλεύρι μπόλικο ελαιόλαδο Εκτέλεση: Σε μια μέτρια...

Χορτοπιτάκια ανεβατά

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Εδώ και οκτώ χρόνια ο Αντώνης Χαροκόπος και η Όλγα Καράβα διατηρούν την ταβέρνα «Δρυμός» στην είσοδο του φαραγγιού της Πατσού. Η Μαρία Τρουλλινού, μαγείρισσα στον «Δρυμό», ετοίμασε τα παραδοσιακά ανεβατά χορτοπιτάκια. Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 30΄Τηγάνισμα: 45΄ (συνολικά) Υλικά (για περίπου 30 τμχ.) Για τη ζύμη 50 ml ρακή 120 ml ελαιόλαδο 10 γρ. αλάτι 1...

Μεθυσμένα... φρούτα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Όταν τα φρούτα βγάζουν το μανδύα της αθωότητας, κλείνουν πονηρά το μάτι μέσα από ένα μπουκάλι φίνου αποστάγματος. Aχ, αυτά τα φρούτα! Αν δεν τα είχαμε, έχετε σκεφθεί πόσα πράγματα θα έλειπαν από τη ζωή μας; Χρώματα, σχήματα, πρωτογενείς γεύσεις και αρώματα. Γλυκά, ζαχαρωτά, πεντανόστιμα φαγάκια και μεθυστικά ποτά. Σ’ αυτά τα τελευταία θα σταθούμε σήμερα και πιο συγκεκριμένα...

Σουφλέ με αλλαντικά και τυριά!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Αυτό που σίγουρα θα περισσέψει από ένα τραπέζι είναι κομμένες φέτες ψωμιού αλλά και φέτες από αλλαντικά και τυριά. Μην τα πετάξετε, είναι ευκαιρία να φτιάξετε ένα λαχταριστό σουφλέ!   Υλικά 300γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα 400γρ. τριμμένα τυριά διάφορα, λευκά και κίτρινα 500γρ. φέτες από μπαγιάτικο ψωμί 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο γάλα για να μουσκέψετε το ψωμί 1 κουτ. σούπας...

Ξεφλούδισμα αναποφλοίωτων ρεβιθιών

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Παρά το γεγονός ότι καλό είναι τα όσπρια να μαγειρεύονται με τα φλούδια τους, οι σεφ προτείνουν να ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια αν θέλουμε να φτιάξουμε χούμους (πουρέ) ή σούπες βελουτέ. Προετοιμασία ρεβιθιών Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μια μεγάλη λεκάνη (ή σε μια βαθιά κατσαρόλα) για τουλάχιστον 12 ώρες. Το νερό που θα βάλουμε καλό είναι να είναι χλιαρό. Στο μούλιασμα προσθέτουμε 1...

Πανεύκολο υγρό σοκολατένιο κέικ για τρελές απολαύσεις!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα γλυκά είναι η αδυναμία μας και ελπίζουμε να μας νιώθεις! Θέλεις να φας ένα νόστιμο γλυκό αλλά δε ξέρες τι; Ε, λοιπόν, σου προτείνουμε αυτό το αμαρτωλό κέικ για να νιώσεις τη δύναμη της σοκολάτας!   Υλικά συνταγής Για το κέικ: 1 ½ φλ. τσαγιού (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλ. τσαγιού (100 γρ.) ζάχαρη ¼ φλ. τσαγιού (30 γρ.) σκόνη κακάο 1 κ.γ. μαγειρική σόδα ½ κ.γ. αλάτι 5 κ.σ....

Κλασική κρεατόσουπα!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια σούπα που ζεσταίνει το χειμώνα και σε γυρνάει πίσω στη φροντίδα της μαμάς και τα τραπέζια της παράδοσης. Υλικά 500γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι σε μεγάλες μπουκιές 3 κόκκαλα με μεδούλι 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 4-5 ολόκληρα κλωναράκια σέλινο 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 6 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες 1 μικρή σελινόριζα, σε μεγάλες μπουκιές 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για...

Παιδικά σνακ για το σχολείο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Γιατί το κολατσιό είναι τόσο απαραίτητο; Προτιμάμε το σπιτικό κολατσιό ή εμπιστευόμαστε αυτό του σχολικού κυλικείου; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα προϊόντα που πωλούνται στα κυλικεία. Τι αρέσει στα παιδιά, τι τα ωφελεί και τι μπορούμε εμείς να ετοιμάζουμε από το σπίτι, ώστε να παίρνουν μαζί τους στο σχολείο. Κολατσιό, το απαραίτητο Το κολατσιό, αυτό το συμπλήρωμα ανάμεσα...

Κιουνεφέ με κρέμα βουτύρου!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια παραλλαγή του κλασσικού κιουνεφέ, εδώ η κρέμα βουτύρου συνδυάζεται υπέροχα με το κανταϊφι. Τα μανταρίνια προσθέτουν μια νότα εσπεριδοειδούς και δίνουν μια άλλη διάσταση στο συγκεκριμένο γλυκό. Υλικά Για το κιουνεφέ 250γρ. κανταΐφι 100γρ. βούτυρο Για την κρέμα 190γρ. βούτυρο 190γρ. ζάχαρη άχνη 2 αβγά 210γρ. άσπρα αμύγδαλα, σε σκόνη ½ κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ...

Μαλακά μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη με 6 μυστικά!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Φανταστική συνταγή για αφράτα και μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι και πορτοκάλι, μαζί με όλα τα μυστικά τους. Υλικά Συνταγής 3/4 φλ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1/2 φλ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι 1 ½ φλ. πετιμέζι ½ κ.γλ. σόδα 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 ½ κοφτό κ.γλ. κανέλα ¼ κοφτό κ.γλ. γαρίφαλο 600 γραμ. περίπου αλεύρι μαλακό Εκτέλεση Για τα αφράτα και μαλακά μουστοκούλουρα με...

Χοιρινή τηγανιά µε πιπεριές

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Εύκολο / Προετοιµασία: 15΄, Μαγείρεµα: περίπου 15΄ Υλικά (για 4 άτοµα) 700 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες πάχους 1,5 εκ. 2 κρεµµύδια ξερά, σε µικρά καρέ 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισµένη και τριµµένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη 2 πιπεριές, κατά προτίµηση κέρατο, καθαρισµένες και τριµµένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη 1 καρότο, χοντροτριµµένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα φύλλα από 1/2...