ΚΟΥΖΙΝΑ

Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια. Ένα πολύ νόστιμο πρώτο πιάτο για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι, που παρέα με μια πράσινη σαλάτα γίνεται εύκολα και ένα πλήρες κυρίως πιάτο για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.   Υλικά συνταγής 1 φύλλο σφολιάτας ή φύλλο ζύμης για τάρτες 400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια 300 γρ....

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλου!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια εύκολη σχετικά και εντυπωσιακή συνταγή για κοτόπουλο, που θέλει τα γεμισμένα και τυλιγμένα σε ρολό φιλέτα κοτόπουλου, ψημένα κάτω από ωραία σφολιάτα.   Υλικά 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, «ανοιγμένα» σε πάχος 1εκ. (μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας τα ετοιμάσει) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι ντομάτα...

Χοιρινός λαιμός με άγρια μανιτάρια και κράνμπερις

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Έμπνευση από το αγγλικό Sunday roast αντλεί ο σεφ, εξ ου και ο χυμός μήλου και το μηλόξιδο. Αν βρείτε στην αγορά αποξηραμένες άγριες τρομπέτες, προτιμήστε τες. Μέτριας Δυσκολίας / Προετοιμασία: 10΄ Αναμονή: 1 ώρα / Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 4 ώρες Υλικά (για 4 μερίδες) 1.200 γρ. χοιρινός λαιμός, σε ρολό με το δέρμα του, περασμένο σε δίχτυ 1 λίτρο νερό 55 γρ. αλάτι 30 γρ. ζάχαρη λευκή...

Πιτσάκια με πίτα από σουβλάκι!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Δημιουργήστε εύκολα και γρήγορα μικρές ατομικά πιτσάκια με πίτα από σουβλάκι! Όλοι θα ξετρελαθούν με αυτό το φαγητό!   Υλικά συνταγής 5 πίτες για σουβλάκι 5 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας 5 κουταλιέσ της σούπας κέτσαπ 5 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο 250 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο 1 ντομάτα 5 φέτες ζαμπόν 5 φέτες σαλάμι αέρος 1 πιπεριά πράσινη Η πίτσα είναι το αγαπημένο...

Kουραμπιέδες με λευκή σοκολάτα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ένα από τα must γλυκά των Χριστουγέννων. Σε προηγούμενα βιβλία μου έχω δώσει συνταγές για τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες. Η παραλλαγή σε αυτή τη συνταγή είναι ο συνδυασμός με πορτοκάλι, φιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα.   Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο Χρόνος ετοιμασίας: 15΄ Χρόνος ψησίματος: 30΄   Για 25 κουραμπιέδες Υλικά 200 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής 40 γρ. spry 100 γρ....

Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια υπέροχη συνταγή για ένα καταπληκτικό πιάτο. Μοσχαράκι κοκκινιστό βρασμένο σε κόκκινο κρασί. Συνοδεύστε το με τραγανά κρουτόνς και με ρύζι, ή πουρέ ή ζυμαρικά αρεσκείας και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε και θα εντυπωσιάσετε με τη γεύση του.   Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι σε μικρές μερίδες 2 καρότα σε μικρά κομματάκια 2 κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια 2 κοτσάνια σέλινο σε...

Παλμιέ με μερέντα

ΚΟΥΖΙΝΑ

   Προετοιμασία: 5΄, Ψήσιμο: 10΄ Υλικά για περίπου 40 κομμάτια 1 φύλλο σφολιάτα 6 κουτ. σούπας μερέντα 2 κουτ. σούπας φουντούκια ή αμύγδαλα, ψιλοκομμένα Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του ταψιού με λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την απλώνουμε πάνω στη λαμαρίνα. Την αλείφουμε με τη μερέντα. Πασπαλίζουμε με τους...

Κεφτεδάκια με βίδες στο φούρνο!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό φαγητό. Υπέροχα κεφτεδάκια με βίδες, περιχυμένομε τυριά στο φούρνο. Ένα λαχταριστό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι αλλά και τους καλεσμένους σας.   Υλικά συνταγής 2 φλ. τσαγιού ζυμαρικό βίδες  Για τα κεφτεδάκια 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα...

Μπουκιές κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 3 ώρες, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: περίπου 25΄ Υλικά (μεζές για 8 άτομα) 500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους περίπου 2 - 3 εκ. 40 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας σουσάμι Για τη μαρινάδα - σάλτσα 100 ml σόγια, κατά προτίμηση βιολογική 70 ml μέλι της αρεσκείας μας 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο (εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ....

Πιλάφι: Η επιτυχία ειναι στους ζωμούς

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η νοστιμιά ενός πιλαφιού εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το υγρό που θα χρησιμοποιήσουμε. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο αν φτιάξουμε το πιλάφι με ζωμό παρά με σκέτο νερό. Οι ζωμοί ενισχύουν το γευστικό υπόβαθρο του πιλαφιού αλλά και κάθε φαγητού. Μπορούμε να ετοιμάσουμε μεγάλες ποσότητες μια μέρα που θα έχουμε χρόνο. Έτσι μπορούμε να τους συντηρούμε στην κατάψυξη και να...

Μυρωδικά και μπαχαρικά που ταιριάζουν στο μοσχάρι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Οι συνδυασμοί μυρωδικών - μπαχαρικών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το μοσχάρι κατσαρόλας είναι πάρα πολλοί.  Τα μυρωδικά που του ταιριάζουν είναι η ρίγανη, η δάφνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, ο μαϊντανός, το σέλινο, ο δυόσμος, η μαντζουράνα, ο άνηθος, ο μάραθος, ο φρέσκος κόλιανδρος. Από τα μπαχαρικά που του ταιριάζουν πολύ είναι το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το κύμινο, οι...

Ο σωστός cappuccino

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Πώς πρέπει να φτιάχνεται ο cappuccino που πίνουμε έξω; Ποιες οι διαφορές από τον macchiato, τον flat white, τον latte; Τι πρέπει να ξέρουμε για να ξεχωρίσουμε ένα καλοφτιαγμένο ρόφημα με γάλα; Το γάλα αποδεικνύεται... ζόρικο υλικό στα χέρια των αμελών και των πλημμελώς εκπαιδευμένων καφετζήδων. Απόδειξη ότι βρίσκουμε σχετικά δύσκολα καπουτσίνο με γευστική ισορροπία και ομοιογένεια στην υφή,...

Σοκολατένια τρουφάκια maltesers!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υπέροχα τρουφάκια με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, maltesers και ινδοκάρυδο με 4 μόνο υλικά έτοιμα σε 15 λ. Μια πανεύκολη για αρχάριους και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για τα τέλεια, εθιστικά τρουφάκια που σίγουρα θα λατρέψουν τα μικρά και.. μεγάλα παιδιά. Υλικά συνταγής 500 γρ. cookies σοκολάτας 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 160 γρ. maltesers (30 maltesers) 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο Εκτέλεση συνταγής ...

Τάρτα με λαχανικά, φέτα και μανιτάρια

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα 4 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο ½ φλιτζάνι καλαμπόκι 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια 2 αυγά 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Υλικά για τη ζύμη 150γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 100γρ αλεύρι για...

Παραδοσιακή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Σήμερα μαγειρεύουμε ρεβυθοκεφτέδες και ανυπομονούμε να τους δοκιμάσουμε. 500 γρ. ρεβύθια   Υλικά 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 1 αυγό 1 φλ αλεύρι Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση Βάζουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό μαζί με τη σόδα και τα αφήνουμε για 14 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο...

Μοναστηριακό πρωινό: Ομελέτα με μπανάνες!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μπορεί η ομελέτα είναι ένα απλό φαγητό, ωστόσο το συναντάμε συχνά σε διάφορες παραλλαγές, συνήθως με την προσθήκη λαχανικών, αλαντικών και τυριών. Σας παρουσιάζουμε, όμως, μία ξεχωριστή συνταγή με μπανάνες, όπως την παρασκευάζουν αγιορείτες πατέρες. Μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή ξεχωριστά με γαρνιτούρα ή σαν ένα πλήρες πρωινό γεύμα.   Για τη μοναδική συνταγή ομελέτα...

Γρήγορο και νόστιμο κοτόπουλο με μουστάρδα και τυρί κρέμα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Δεν έχεις σκεφτεί ακόμη τι θέλεις να μαγειρέψεις για το αυριανό τραπέζι και σπας το κεφάλι σου; Σου έχουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει και είναι εξαιρετικά νόστιμη! Υλικά συνταγής 2 μεγάλα (μονά) στήθη φιλέτο κοτόπουλου 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας χλιαρό 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή 3 κ.σ. μουστάρδα καυτερή 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί τύπου Philadelphia 2...

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά για ένα υπέροχο γεύμα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα κανελόνια με κιμά είναι ένα λαχταριστό φαγητό που αγαπούν οι περισσότεροι. Είναι μια εύκολη λύση για εσένα που θες να μαγειρέψεις σήμερα κάτι και να έχεις έτοιμο φαγητό για αύριο, αφού μπορείς να τα ξαναζεστάνεις και είναι το ίδιο γευστικά. Υλικά συνταγής 1 πακέτο κανελόνια 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα (1 κρεμμύδι για το κιμά +1 για τη σάλτσα) 1...

Γλώσσα τηγανητή με σπανάκι και άγριο ρύζι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά (για 4 άτομα) 8 φιλέτα γλώσσας, μέτρια ½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο καλά 1½ νεροπότηρο ρύζι άγριο 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο αλάτι, πιπέρι   Για το τηγάνισμα αλεύρι μπόλικο ελαιόλαδο Εκτέλεση: Σε μια μέτρια...

Χορτοπιτάκια ανεβατά

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Εδώ και οκτώ χρόνια ο Αντώνης Χαροκόπος και η Όλγα Καράβα διατηρούν την ταβέρνα «Δρυμός» στην είσοδο του φαραγγιού της Πατσού. Η Μαρία Τρουλλινού, μαγείρισσα στον «Δρυμό», ετοίμασε τα παραδοσιακά ανεβατά χορτοπιτάκια. Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 30΄Τηγάνισμα: 45΄ (συνολικά) Υλικά (για περίπου 30 τμχ.) Για τη ζύμη 50 ml ρακή 120 ml ελαιόλαδο 10 γρ. αλάτι 1...