ΚΟΥΖΙΝΑ

Γρήγορη ψαρόσουπα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Εύκολο / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 30΄/ Χρόνος: περίπου 45΄ Πρώτα βράζουμε τα λαχανικά της συνταγής μαζί με τα βραστόψαρα και στη συνέχεια πολτοποιούμε σε ένα μούλτι τα λαχανικά δημιουργώντας μια βελούδινη σούπα. Υλικά 3 καρότα, σε μέτρια κομμάτια 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε τέταρτα 3 πατάτες, σε μέτρια κομμάτια 1 ώριμη ντομάτα, σε τέταρτα 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες ...

Συνταγές για παιδιά: cupcakes μπανάνα (με chips σοκολάτας)

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Κακά τα ψέματα, δεν είναι λίγες οι φορές μέσα στην ημέρα που τα παιδιά θα ζητήσουν ένα γλυκάκι και, αν υποκύψουμε, θα καταφύγουμε σε κάτι τυποποιημένο, όπως π.χ. μια σοκολάτα. Δεν θα ήταν καλύτερα, όμως, να είχαμε ένα λαχταριστό σπιτικό γλυκό που γίνεται χωρίς κόπο και αρέσει στα παιδιά; Αυτά τα cupcakes μπανάνας γίνονται εύκολα και γρήγορα και είναι η καλύτερη λύση για ένα γρήγορο...

Ρύζι στο φούρνο «γεμιστό» με κιμά

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 6 / Προετοιμασία: 10΄ / Χρόνος: 1 ώρα + 30΄ Συνταγή σμυρναίικη: Πρωτότυπη, πεντανόστιμη και ιδανική τόσο για ένα γιορτινό όσο και για το καθημερινό μας τραπέζι. Υλικά 300 γρ. ρύζι parboiled 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο 2 αυγά, (για το ρύζι) 1 αυγό + 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες (για την επιφάνεια) Για τον κιμά 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα ή ελιά)...

Συνταγή για κριθαράκι μπολονέζ

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η ιδέα και η σύλληψη της συνταγής αυτής είναι σχετικά απλή. Φτιάχνουμε τον κιμά μας ως συνήθως, μόνο που βάζουμε περισσότερα υγρά έτσι ώστε να βράσει εκεί μέσα το κριθαράκι. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να φτιάχνει τον κιμά του, επομένως θα μπορούσατε να ακολουθήσετε τη δική σας συνταγή και στο τέλος να προσθέσετε απλά το κριθαράκι. Ωστόσο, αξίζει, αν μπείτε στον κόπο να...

Συνταγή για την πιο απλή, πεντανόστιμη ιταλική μακαρονάδα - Δοκιμάζουμε cacio e pepe

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Αν σε κάτι μοιάζει η ελληνική με την ιταλική κουζίνα, είναι πως οι παραδοσιακές της συνταγές είναι απλές, φτωχικές θα τις έλεγε κανείς, αλλά παράλληλα απίστευτα νόστιμες. Θα φανταζόσουν πως μια από τις πιο διάσημες και νόστιμες μακαρονάδες στην Ιταλία γίνεται στην πραγματικότητα μόνο με τρία υλικά. Το Cacio e pepe είναι ένα πιάτο που όπως υποδηλώνει και το όνομά του περιλαμβάνει,...

Ντολμαδάκια φούρνου

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία 1 ώρα, Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο περίπου 40′   ΥΛΙΚΑ (για περίπου 80 ντολμαδάκια) 400 γρ. ρύζι καρολίνα 80-100 αμπελόφυλλα φρέσκα ή σε βάζο 90 ml ελαιόλαδο + 4 κ.σ. επιπλέον 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 11 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα, τριμμένη 75 ml χυμός λεμονιού 1 ματσάκι (1 φλ.) φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα 1 ματσάκι (3/4 φλ.) φύλλα δυόσμου,...

Κρεμώδης ψαρόσουπα λεμονάτη, με ανάμεικτα πιπέρια και θυμάρι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα οικονομικά και μικρά βραστόψαρα είναι στην καλύτερή τους εποχή! Με αυτά εμείς θα φτιάξουμε την πιο νόστιμη ψαρόσουπα.   Υλικά 1 κιλό διάφορα μικρά βραστόψαρα (χάνοι, γύλοι, καπόνια, δράκαινες κ.ά.), καθαρισμένα 1 κομμάτι από φλούδα λεμονιού, με μήκος 4 εκ. 1 γεμάτη κουτ. σούπας ανάμεικτοι ολόκληροι κόκκοι από πράσινο, λευκό και ροζ πιπέρι τα κοτσάνια από 1 ματσάκι...

Δροσιστικό φραουλογλυκό με γιαούρτι και ζελέ

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Σας βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή για ένα δροσιστικό και ελαφρύ φραουλογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ! Βάση από πτι μπερ, πλούσια κρέμα βανίλιας με άρωμα φράουλας και ζελέ με άρωμα φράουλας. Άλλο ένα γλυκό κόλαση αλλά παράλληλα ελαφρύ είναι και το μπισκοτογλυκό της μαμάς!   Υλικά συνταγής: 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 400 γρ. φράουλες, ώριμες, μεγάλου μεγέθους πλυμένες   ...

Pain de mie – Γαλλικό ψωμί φόρμας με γάλα και μαύρο πιπέρι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μαλακό, με εξίσου μαλακή κόρα, ψίχα συμπαγή και ελαφρώς γλυκιά και σχήμα τετραγωνισμένο, είναι ένα ψωμί ιδανικό για τοστ, σάντουιτς και για απίθανα αλείμματα.   Υλικά 290 γρ. αλεύρι για ψωμί (σκληρό λευκό αλεύρι ή κίτρινο που γράφει «για ψωμί») 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το πλάσιμο 13 γρ. (1 κουτ. σούπας) ζάχαρη 5 γρ. (1½ κουτ. γλυκού) ξερή μαγιά 8 γρ. (1...

Συνταγή για μανιτάρια α λα γκρεκ

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Οι συνταγές και οι παρασκευές που έχει εξάγει η Γαλλία στον υπόλοιπο κόσμο αμέτρητες. Αυτή όμως η παρασκευή έχει ελληνικό όνομα και… άρωμα. Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι το πιο τυπικό πιάτο, αφού συνήθως τα μανιτάρια τα σερβίρουμε πιο απλά, σοτέ με μυρωδικά και λεμόνι, όμως στη Γαλλία όλοι γνωρίζουν αυτή την α λα γκρεκ συνταγή. Σε κάθε περίπτωση, η σάλτσα τομάτας, ο χυμός...

Καρμπονάρα με μάραθα, ολίγον ούζο και κεφαλοτύρι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ιδανικά, σερβίρουμε την καρμπονάρα σε πιάτα που έχουμε ελαφρώς ζεστάνει για λίγο στον φούρνο. Έτσι η σάλτσα δεν θα παγώσει με την επαφή της με τα κρύα πιάτα και θα παραμείνει ωραία, ημίρρευστη.   Υλικά 1 πακέτο σπαγγέτι 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. καπνιστό μπέικον ή καλής ποιότητας λαρδί, σε μέτρια κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες 2 αυγά...

Πράσινη σαλάτα με μπέικον για ένα ελαφρυ γεύμα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ποιος είπε ότι μία ωραία σαλάτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κυρίως γεύμα;  Υλικά  3/4 φλιτζανιού σταφίδες 3/4 φλιτζανιού κομματιασμένα αμύγδαλα 1 φλιτζάνι μαγιονέζα light 1/2 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι 2 μπρόκολα 1 κρεμμύδι ξερό μεσαίο 220 γραμμάρια μπέικον     Εκτέλεση Βάζετε το μπέικον σε ένα βαθύ σκεύος και το ψήνετε μέχρι να...

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες - Εύκολη και λαχταριστή συνταγή

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς συνταγή για ένα αφράτο γλυκό ψυγείου. Μπισκοτένια βάση, γιαούρτι με φράουλες, σαντιγί, γαρνιρισμένο με φράουλες και σιρόπι σοκολάτας. Τόσο απλό… τόσο δροσερό… Ωστόσο, αν δεν σας αρέσουν οι φράουλες, δείτε εδώ ένα υγιεινό γλυκό με ροδάκινα.   Υλικά Για τη βάση: 450 γρ. cookies σοκολάτας 1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο 2 κ.σ. νερό 1 αυγό   Για τη γέμιση: 1 φλ....

Ζουμερό κέικ φράουλας με κομματάκια σοκολάτας

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 12 / Προετοιμασία: 40' / Χρόνος: 1 ώρα Φράουλες, λευκή και μπίτερ σοκολάτα συνδυάζονται για να γευτούμε το κέικ της φετινής άνοιξης. Υλικά 2½ κούπες φράουλες 100-125 γρ. κουβερτούρα μπίτερ 100 γρ. κουβερτούρα λευκή 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο, για τη φόρμα 2 κούπες ζάχαρη 4 αυγά μεγάλα 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

Ένα αληθινά παγκόσμιο γλυκό

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το γενεαλογικό δέντρο της μπριός έχει ρίζες βαθιές και παρακλάδια σε όλο τον κόσμο.   «Συνέβη στο Café de la Terrasse στη Ζυρίχη, ήμουν εκεί με τα δώδεκα παιδιά μου και φορούσα μια μπριός στο αριστερό μου ρουθούνι». Η παράλογη αυτή φράση ανήκει στον ντανταϊστή Hans Arp και συμπυκνώνει την παντελή απουσία νοήματος που διαπνέει το καλλιτεχνικό αυτό κίνημα των αρχών του 20ού αιώνα....

Δροσερό μπισκοτογλυκό με κρέμα σοκολάτας και φράουλες

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά 300 γρ. (1½ κούπα) γάλα φρέσκο, πλήρες + επιπλέον για το ράντισμα των μπισκότων 200 γρ. (1 κούπα) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ξύσμα από 2 πορτοκάλια 80 γρ. (2/5 κούπας) ζάχαρη 40 γρ. (1/3 κούπας) κορν φλάουρ 1 αυγό 3 κρόκοι αυγών 100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, ψιλοκομμένη 1½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ή Μιράντα 500 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες, κομμένες σε φέτες 4...

Οι ζωμοί και τα μυστικά τους

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Οι ζωμοί απογειώνουν τα φαγητά! Δεν είναι τόσο δύσκολο να έχουμε έτοιμους σπιτικούς ζωμούς στην κατάψυξη, ώστε να αποφεύγουμε τις έτοιμες λύσεις που έχουν συντηρητικά, πολύ αλάτι και αλλοιώνουν τη γεύση του φαγητού. Δείτε πως. Οι κλασικοί ζωμοί κρέατος, πουλερικών, λαχανικών, ψαριού και γαρίδας είναι οι αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πολλά...

Παραδοσιακοί τοματοκεφτέδες - Αρωματισμένοι με τα μυρωδικά της Ελλάδας

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ο καιρός ανοίγει και αυτές οι συνταγές που θυμίζουν καλοκαίρι, κρασί και παρέα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες. Θα έχετε προσέξει πως η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει την μαγική ικανότητα να μετατρέψει κάθε προϊόν που παράγει σε εκλεκτό μεζέ. Πάρτε για παράδειγμα τη φάβα ή ακόμη και όλα εκείνα τα λαχανικά και τα μυρωδικά που γίνονταν κεφτέδες στο τηγάνι. Έτσι λοιπόν και η...

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε μείγμα από κρασί, τζίντζερ και δεντρολίβανο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 6 μπριζόλες / Προετοιμασία: 15' / Χρόνος: περίπου 18' Γιατί ο ορισμός του μπάρμπεκιου είναι οι χοιρινές μπριζόλες!   Υλικά 6 χοιρινές μπριζόλες, από τα πλευρά (πάχους περίπου 2 - 2,5 εκ.) ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Για τη μαρινάδα 300 ml λευκό, ξηρό κρασί ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι 2 κουτ. σούπας πετιμέζι 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ,...

Oreo cheesecake - Χωρίς ψήσιμο, με «τρελή» γεύση

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η αλήθεια είναι πως το Cheesecake στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί με συνταγές που δεν χρειάζονται ψήσιμο. Ωστόσο, αυτό το δροσερό γλυκό συνδυάζει δύο γλυκές αμαρτίες σε μία.   Από τη μία έχουμε την απόλυτη γεύση τυριού στην κρέμα ενός γλυκού που έχει γίνει από τα διασημότερα στον κόσμο και από την άλλη, το κλασικό μπισκότο oreo που προσφέρει μια γλυκιά (έχετε προσέξει τις αλμυρές νότες...