ΚΟΥΖΙΝΑ

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε μείγμα από κρασί, τζίντζερ και δεντρολίβανο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 6 μπριζόλες / Προετοιμασία: 15' / Χρόνος: περίπου 18' Γιατί ο ορισμός του μπάρμπεκιου είναι οι χοιρινές μπριζόλες!   Υλικά 6 χοιρινές μπριζόλες, από τα πλευρά (πάχους περίπου 2 - 2,5 εκ.) ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Για τη μαρινάδα 300 ml λευκό, ξηρό κρασί ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι 2 κουτ. σούπας πετιμέζι 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ,...

Oreo cheesecake - Χωρίς ψήσιμο, με «τρελή» γεύση

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η αλήθεια είναι πως το Cheesecake στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί με συνταγές που δεν χρειάζονται ψήσιμο. Ωστόσο, αυτό το δροσερό γλυκό συνδυάζει δύο γλυκές αμαρτίες σε μία.   Από τη μία έχουμε την απόλυτη γεύση τυριού στην κρέμα ενός γλυκού που έχει γίνει από τα διασημότερα στον κόσμο και από την άλλη, το κλασικό μπισκότο oreo που προσφέρει μια γλυκιά (έχετε προσέξει τις αλμυρές νότες...

Τα κλασικά σμυρναίικα σουτζουκάκια

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 25΄ Χρόνος: 35΄ Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας   Αν υπάρχει μια συνταγή που μπορεί -χαριτολογώντας- να διεκδικήσει τον τίτλο «Σμύρνης ΠΟΠ», αυτή θα ήταν τα σουτζουκάκια. Είναι δύσκολο να αναζητήσει κανείς την προέλευση ενός φαγητού σε μια περιοχή-σταυροδρόμι, όπως η ανατολική Μεσόγειος, με τις κουζίνες να μπλέκονται θαυμαστά μεταξύ τους, τα...

Συνταγή για ισπανική ομελέτα με λιωμένη πατάτα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια συνταγή για μια ομελέτα διαφορετική, πλούσια, πλήρες γεύμα, ιδανική για το βράδυ του Σαββάτου ή για σπιτικό brunch την Κυριακή. Συνταγές για ομελέτες η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές. Και συνταγές για πατάτες με αυγά επίσης. Η ισπανική ομελέτα είναι μια ομελέτα με πατάτες, αλλά με τις πατάτες ενσωματωμένες, είτε λιωμένες, είτε τριμμένες, με το αποτέλεσμα να είναι κάτι...

Συνταγή: Μίνι πάβλοβα με μους σοκολάτας

ΚΟΥΖΙΝΑ

  6 ασπράδια αυγών (200 γρ.) 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 200 γρ. άχνη (Ξύσμα λεμονιού προαιρετικά)   Εκτέλεση… Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μείγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Όταν η μαρέγκα γίνει σφικτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη κοσκινισμένη. Συγχρόνως...

Αφράτα τυροπιτάκια με μόνο 6 υλικά

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά: 1/4 φλυτζανιού λάδι (60ml) 1/2 φλυτζανιού γάλα (120ml) 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα 1/2 φλυτζανιού παρμεζάνα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 φλυτζάνι αλεύρι     Εκτέλεση:   Βάλτε τα πάντα μέσα στο μπλέντερ και αρχίστε το ανακάτεμα. Λαδώστε μια φόρμα για cupcake και γεμίστε περίπου έως τα 2/3 κάθε θήκης. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν...

Κατσίκι του Πάσχα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία-παρασκευή περίπου 1 ώρα, Ψήσιμο 2 ώρες ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες) 1½ κιλό κατσίκι κομμένο σε μερίδες (ζητούμε από τον κρεοπώλη να το κόψει) 100 ml ελαιόλαδο 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 10 φυλλαράκια άνηθος, ψιλοκομμένα 3 φλ. ρύζι 150 γρ. σταφίδες Χυμός από 1 λεμόνι Αλάτι, πιπέρι   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ξεπλένουμε το κρέας με κρύο νερό. Το βάζουμε σε μια...

Κοτόπουλο: Το κοινό μυστικό υψηλής διατροφικής αξίας για την ενίσχυση της υγείας μας

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η θωράκιση του οργανισμού μας αποτελεί κύριο μέλημα όλων μας ειδικά τώρα με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναλογιζόμενοι την κατάσταση πρέπει να σκεφτούμε πως θα διαμορφώσουμε τη διατροφή μας επιλέγοντας τις σωστές τροφές, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως ασπίδα για την υγεία μας. Το κρέας του κοτόπουλου ανήκει σε αυτές τις τροφές-ασπίδα, καθώς έχει τόσο μεγάλη...

Λαχταριστή μελοτυρόπιτα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τι θα χρειαστείτε:   4-5 φύλλα κρούστας χοντρά μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό βούτυρο λιωμένο για το τηγάνισμα κανέλα σκόνη τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8 x 0,5 x 0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη αποβραδίς, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη   Εκτέλεση Κόψτε τα φύλλα σε διπλάσιο μέγεθος από το τυρί και το τυλίγετε σε αυτά. Ροδίζετε στο βούτυρο, αποσύρετε,...

Τυρόπιτα σουφλέ - Γρήγορη και εύκολη συνταγή

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, την λαχταριστή τυρόπιτα σουφλέ. Πρόκειται για εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή, που θα λατρέψετε.   ΥΛΙΚΑ 300 γρ φέτα 300γρ γραβιερα 300 γρ κασερι 5 αυγα 60 γρ.βούτυρο 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο 5 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό αλάτι πιπέρι λευκό   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζετε το γάλα πάνω στη φωτιά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε...

Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια λεμονιού

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το Πάσχα πλησιάζει και οι συνταγές για κουλουράκια θα γίνουν ανάρπαστες. Ως τη Μεγάλη Πέμπτη ωστόσο, ημέρα που παραδοσιακά βγαίνουν από τα κιτάπια των νοικοκυρών οι κλασικές συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια, μπορούμε να προβάρουμε τις τεχνικές μας στο ψήσιμο με άλλες εκδοχές. Αυτά τα κουλουράκια δεν είναι απλώς ιδιαίτερα εύκολα, είναι επίσης νηστίσιμα και πεντανόστιμα....

Μένουμε στο σπίτι: Μπριζόλες στο τηγάνι (13 συνταγές)

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Αποδεδειγμένα, οι μπριζόλες είναι το αγαπημένο comfort food των ελληνικών νοικοκυριών. Σοτέ, τηγανητό ή ψητό, αυτό το νόστιμο κομμάτι χοιρινού ή μοσχαριού ψήνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά και μαζί με μια πράσινη σαλάτα αποτελεί το ιδανικό γεύμα. Πόσες χορινές μπριζόλες υπάρχουν; Λαιμού ή σπαλομπριζόλα; Με λίπος ή χωρίς; Να ζητήσουμε λεπτή μπριζόλα ή όχι; Οδηγίες για σωστό...

Σουφλέ πατάτας με σπιτική μπεσαμέλ

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά για 4 άτομα Για το σουφλέ 3 φλιτζάνια γραβιέρα 4 βραστές πατάτες 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο   Για τη μπεσαμέλ 7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αυγό 1 κούπα γραβιέρα αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο 4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο 6 κουταλιές βούτυρο   Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες για 25 λεπτά. Σε μια...

Navajo flatbread: Αυτές οι πεντανόστιμες τηγανίτες των Ινδιάνων γίνονται στον φούρνο με 5 υλικά

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Αυτές τις ημέρες, που είμαστε όλη ημέρα στο σπίτι, έχουμε όρεξη για να δοκιμάσουμε νέες συνταγές στην κουζίνα μας. Και μπορεί να έχουμε την δυνατότητα να προμηθευτούμε όλα τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ ή τα delivery, ωστόσο, το σπιτικό φαγητό είναι πάντα νοστιμότερο. Υπάρχουν άπειρες συνταγές για να διαλέξουμε αυτή που θέλουμε να απολαύσουμε και λαχταράει η καρδιά μας. Μιας...

Μπακαλιάρος κουρκούτι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μπακαλιάρος τηγανητός με το πιο τραγανό κουρκούτι μπύρας, σχεδόν αέρινο. Αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε όλοι!   Υλικά Συνταγής   2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο (δείτε στα μυστικά) ελαιόλαδο για το τηγάνισμα λίγο αλεύρι για το πανάρισμα Για το πιο τραγανό κουρκούτι μπύρας 260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ 3/4 κ.γλ. αλάτι ...

Συνταγή για πίτα από σουβλάκι - Πανεύκολη και σπιτική

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Με 2-3 απλά υλικά που συνήθως έχουμε στην κουζίνα, ετοιμάζουμε μια συνταγή για πίτες για σουβλάκι. Μια πίτα μπορεί να γίνει το πιο βασικό υλικό για ένα υγιεινό τυλιχτό ή να συνοδεύει όλα τα φαγητά σας αντί για ψωμί. Θα δείτε πως γίνεται σε χρόνο μηδέν (αν εξαιρέσει κανείς το απαραίτητο διάστημα που απαιτείται για δράσει η μαγιά). Υλικά 1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο για ψωμί 9 γρ. (1...

Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά 1,5 κιλό κοτόπουλο 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι 2 κλαδάκια αρμπαρόριζα 1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη ή βούτυρο 1 λεμόνι ακέρωτο 4 κεφάλια σκόρδο Λίγες λεπτές φέτες μπαγκέτας ή άλλο είδος ψωμιού φρυγανισμένο 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι ½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί Διαδικασία Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις....

Τηγανητή κιμαδόπιτα και τηγανητή ζαμπονοτυρόπιτα σπέσιαλ

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 8 πίτες / Προετοιμασία: 1 ώρα + 30΄ αναμονή / Χρόνος: 20΄ Το best seller του εργαστηρίου Δήμητρας Γουναρίδη είναι οι τριγωνικές πίτες του. Με φύλλο ασυναγώνιστα τραγανό, γεμάτο φυσαλίδες, χρυσαφένιο και με πεντανόστιμες γεμίσεις. Οι παραλλαγές είναι πολλές, αλλά οι δημοφιλέστερες είναι δύο: η κιμαδόπιτα και η τυρόπιτα με ζαμπόν και ντομάτα. Οι...

Πικάντικο μοσχαράκι με μανταρίνι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Και όμως, το μανταρίνι προσαρμόζεται με ευκολία σε αλμυρές συνταγές, όπως σε αυτό το πλούσιο, πικάντικο μοσχαράκι προσθέτοντας φρεσκάδα και γλυκόξινη γεύση. Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 1ώρα / Χρόνος: 1 ώρα + 30΄ Υλικά 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους περίπου 3 εκ. 500 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες 2...

Μοναστηριακή συνταγή για το πιο αφράτο ραβανί

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτό!Είναι τόσο εύκολο,που το φτιάχνει και ένας αρχάριος! Συνήθως φοβόμαστε μην ξεφουσκώσει στο ψήσιμο…Αυτό το ραβανί φουσκώνει,ΔΕΝ ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός!! Μοναστηρικαό και εύκολο σιροπιαστό ραβανί! Ένα  γλυκό ταψιού με γεύση που σου σίγουρα θα σας  μένει αξέχαστη! Η συνταγή για το λαχταριστό ρεβανί...