ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαχταριστό κέικ με μήλο και γιαούρτι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Πόσες φορές έχετε κάνει κέικ με σοκολάτα, μα βανίλια και με πορτοκάλι; Καιρός είναι να δοκιμάσετε το συνδυασμό γιαούρτι με μήλο! Θα σας εκπλήσσει.   Τι θα χρειαστείτε:   3 αυγά   2 ½ κουταλιές ζάχαρη   1 1.2 κουταλιές λάδι   1.2 κούπα γιαούρτι   1.4 κούπα αλεύρι για κέικ   3 ασπράδια αυγού   ¼ κούπα ζάχαρη   8 φέτες μήλου   To ψήσιμο θα σας πάρει 30-40 λεπτά και...

Πατατόπιτα από την Τήνο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια πίτα χωρίς φύλλο που συνηθίζεται πολύ στο νησί της Παναγίας. Η δόση είναι για ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ.   Υλικά (για 12 κομμάτια) 2½ κιλά πατάτες, προτιμάμε βιολογικές, με τη φλούδα, καλά πλυμένες 100 ml ελαιόλαδο+λίγο επιπλέον για το ταψί 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε ψιλά καρέ 4 αβγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα 200 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη, ή άλλο...

Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα τρυφερά κολοκυθάκια του καλοκαιριού συναντούν το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας σε ένα μαμαδίστικο φαγητό που παραμένει διαχρονικό και αγαπημένο! Υλικά 1 κοτόπουλο, σε μερίδες 50ml έ.π. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένη 400ml ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου 600γρ. κολοκυθάκια, χοντρές φέτες 2 φρέσκα...

Σοκολατένιες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Σοκολατένιες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά. Ένα δροσερό, τέλειο, ιδανικό για όλες τις ώρες γλυκάκι που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και αγαπήσουν οι μεγάλοι. Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα γλύκισμα που θα το φτιάξετε σε χρόνο “dt” και που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία της παρασκευής του και την απίστευτη ανάλαφρη γεύση του. @@ads@@ Υλικά συνταγής ...

Φτιάξε αματριτσιάνα σε ένα λεπτό!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Σάλτσα γεμάτη πάθος για να αγκαλιάσει τα μακαρόνια σου. Κάτι σαν αματριτσιάνα, που θα γίνει όμως στο μπαμ. Υλικά 4 φέτες μπέικον ή πανσέτα ψιλοκομμένη 1/2 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 400γρ. ντομάτα κονκασέ 1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη 250γρ. μακαρόνια 1 κουτ γλυκού λάδι αλάτι @@ads@@   Διαδικασία Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε άφθονο...

Γρήγορη και εύκολη πατσαβουροτυρόπιτα!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Αν σας περισσεύουν μερικά φύλλα κρούστας και δεν θέλετε να κάθεστε να τυλίγετε και να ξετυλίγετε πιτάκια και μπουρεκάκια, τότε ανοίγετε το ψυγείο, βρίσκετε λίγο τυρί, δυο αβγά και λίγο γάλα και στο λεπτό φτιάχνετε μια πίτα μούρλια. Θα την πούμε πατσαβουρόπιτα και θα φαγωθεί σε χρόνο dt. Υλικά 6 φύλλα κρούστας 200γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί 5-6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή λίγο...

Μοναστηριακή συνταγή: Αγιορείτικο σταφιδόψωμο!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Oι συνταγές των μοναστηριών του Αγίου Όρους, εκτός από το παραδοσιακό αγιορείτικο ψωμί, περιλαμβάνουν και διάφορους τύπους ψωμιού με ποικιλία νηστίσιμων υλικών, όπως ελιές, σταφίδες, χόρτα. Το Οrthodox Planet σας προτείνει να δοκιμάσετε ένα εξαιρετικά απλό και πεντανόστιμο σταφιδόψωμο κατάλληλο για τις μέρες της Σαρακοστής – και όχι μόνο. Υλικά: 3 ποτήρια πορτοκαλόζουμο 3 ποτήρια...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει πολύ με τον πουρέ πατάτας. Τους καλοκαιρινούς μήνες όμως, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με πληθωρικό πουρέ μελιτζάνας, που του πάει πολύ. Υλικά Για τον πουρέ μελιτζάνας 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο 3 κουτ. σούπας αλεύρι 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο 150γρ. κασέρι τριμμένο λίγο αλάτι, πιπέρι Για το κοκκινιστό μοσχαράκι...

Η σαλάτα του τσοπάνη!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια σαλάτα με λαχανικά και τραγανή αραβική πίτα που σερβίρουμε με ένα ωραίο, λεμονάτο ντρέσινγκ. Υλικά 3 ντομάτες μεγάλες, καλά ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα μαζί με τα πράσινα, τρυφερά φύλλα 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια 1 αγγούρι μικρό, με τη φλούδα του καλά πλυμένη, σε κυβάκια 4-5...

Γαριδοκεφτέδες οι νηστίσιμοι – Τέλειος ουζομεζές!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το μυστικό είναι να μη λιώσουμε τις γαρίδες και σχηματίσουμε έναν πολτό, αλλά ένα χοντροθρυμματισμένο μίγμα όπου θα νιώθουμε τις γαρίδες στο δόντι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις οικονομικότερες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) γαρίδες της αγοράς χωρίς να χάσουμε σε άρωμα και γεύση! ΥΛΙΚΑ 600 γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες (περίπου 1 κιλό ακαθάριστες), φρέσκες ή κατεψυγμένες 2...

Τυρένια Φολεγάνδρου

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μήλος, Κίμωλος και Φολέγανδρος φημίζονται για τις τυρένιες τους, τυρόπιτες ανοιχτές σαν τάρτες με το ζυμάρι να θυμίζει αυτό της πίτσας. Πεντανόστιμες μες στην απλότητα τους, ειδικά όταν γίνονται με φρέσκα, ντόπια τυριά. Προετοιμασία: 20' / Ψήσιμο: 30' / Μετρίας Δυσκολίας Υλικά (για 15 -16 μερίδες) Για τη γέμιση 700 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα 700 γρ. ξινομυζήθρα ή κατίκι Δομοκού...

Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Καθημερινά φαγητά έτοιμα σε λίγα λεπτά στο πιάτο μας. Ο Γαστρονόμος Αυγούστου μαγειρεύει με εποχικά υλικά νόστιμες λιχουδιές. Θα τον βρείτε στα περίπτερα την Κυριακή 12/08 με την Καθημερινή. Προετοιμασία:15' / Μαγείρεμα: 30' / Εύκολη Υλικά (για 4 άτομα) 750-800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ. 2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες 2 κίτρινες...

«Φλογέρες» με φέτα και μέλι!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά (για 4 άτομα) 12 φύλλα για σπρινγκ ρολς (θα τα βρούμε συσκευασμένα, στα γνωστά σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα κινέζικα τρόφιμα· αλλιώς, χρησιμοποιούμε 2 λεπτά φύλλα κρούστας, κομμένα το καθένα σε 6 τετράγωνα κομμάτια) 12 μπαστουνάκια σκληρής φέτας, μήκους 6 – 8 εκ. και πάχους περίπου 1½ εκ. άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα 200 γρ. μέλι, αρωματικό @@ads@@ Διαδικασία Μαλακώνουμε...

Κανταϊφένιες φωλιές με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα φράουλας!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ένα δροσερό και πολύ λαχταριστό επιδόρπιο που συνδυάζει αρμονικά τις τραγανές φωλίτσες με το αφράτο παγωτό καϊμάκι, ενώ περιχύνεται με μια δροσερή δροσερή σάλτσα φράουλας. Υλικά 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι 200γρ. καρυδόψιχα ½ κιλό παγωτό καϊμάκι έτοιμο 150γρ. βούτυρο φρέσκο Για τη σάλτσα φράουλας 200γρ. φράουλες 1 σφηνάκι μπράντι 4 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού ξύσμα...

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυρί

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά 1 πακέτο μανιτάρια 200γρ μπέικον 300γρ τριμμένο γκούντα     Εκτέλεση Κόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τοποθετούμε μέσα στα μανιτάρια. Στη συνέχεια κάνουμε μπάλες το γκούντα και το τοποθετούμε μέσα στο μανιτάρι πάνω από το μπέικον.    Περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για 15 λεπτά...

Burritos με κοτόπουλο!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα μεξικάνικα “τυλιχτά”, τα burritos δηλαδή είναι ένα πρώτης τάξεως σνακ για τις βραδινές πείνες, όταν ζητάτε κάτι εύκολο και χορταστικό για να συνοδεύσετε τη μπίρα σας.   Υλικά 4 φιλέτα κοτόπουλου Νιτσιάκος από μπούτι 1 κουτ. σούπας πάπρικα ½ κουτ. σούπας κύμινο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο 1 κονσέρβα μαύρα ή κόκκινα φασόλια (400γρ.) 200γρ. ρύζι...

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα γεμιστά κολοκυθάκια... αλλιώς: Ένα εξαίσιο, μυρωδάτο ρολό για το οικογενειακό τραπέζι. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι, απλό πουρέ πατάτας, ή πατάτες τηγανητές. ΥΛΙΚΑ για το ρολό 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα) 3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο 1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο και στυμμένο 1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό) ½ φλ. φύλλα φρέσκο δυόσμο ή 2 κ.σ....

Υπέροχη τάρτα με πεπόνι!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού γίνεται μια νόστιμη τάρτα Υλικά Για τη ζύμη της τάρτας 130γρ. βούτυρο 250γρ. αλεύρι 1 κρόκο αβγού ελάχιστο νερό Για τη γέμιση 2 πεπονάκια μικρά, στρογγυλά, όχι πολύ μαλακά 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 4 κουτ. σούπας πούδρα από ασπρισμένα αμύγδαλα 150γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρά καβουρδισμένα 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 80γρ. βούτυρο 2 αβγά @@ads@@ ...

Γρήγορο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: τουλάχιστον 3 ώρες   Υλικά για 12 μερίδες 1 διπλό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ 4 φακελάκια με σκόνη για κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα 1 φακελάκι με σκόνη για κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής γάλα (όσο προβλέπεται στις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των κρεμών) Διαδικασία Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια....

Παγωμένος κορμός με μερέντα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα Υλικά (για 8 μερίδες) 200 γρ. κρέμα γάλακτος με γύρω στο 35% λιπαρά 400 γρ. άλειμμα τύπου Μερέντα 1½ πακέτο (περίπου 340 γρ.) μπισκότα τύπου Μιράντα 2 κουτ. σούπας τρούφα άσπρη 2 κουτ. σούπας τρούφα μαύρη Χτυπαμε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Στο μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια. Αδειάζουμε το...