ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπαλεζές- ένα παραδοσιακό γλυκό από την Μυτιλήνη

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ο μπαλεζές είναι παραδοσιακό επιδόρπιο της Μυτιλήνης. Ελαφρύ, απλό και μυρωδάτο, που συναντάται, βέβαια, και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. ...

Φτιάξτε τα δικά σας energy drinks: Σπιτικές συνταγές με φυσικά υλικά

ΚΟΥΖΙΝΑ

Αν αθλείστε γενικώς τότε σίγουρα πίνετε κατά καιρούς από τα energy drinks που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ωστόσο μπορείτε να κρατήσετε τα...

Λινγκουίνι με μύδια

ΚΟΥΖΙΝΑ

Προτού επιλέξετε φυτική κρέμα γάλακτος, διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά και βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει πρωτεΐνες γάλακτος, αν...

Ρολά σφολιάτας με μήλο και κανέλα

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά για 4-6 άτομα - 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου περίπου 400 γραμμάρια - 2 μεγάλα κόκκινα μήλα 500-600 γραμμάρια τριμμένα - 2 κουταλιές της σούπας...

Τραγανά μπισκοτάκια λεμονιού

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υπέροχα, τραγανά, απολαυστικά, μυρωδάτα, λεμονάτα! Αν είστε φαν του λεμονιού, αυτά τα μπισκότα είναι αφιερωμένα σε εσάς! Πανεύκολα και...

Φτιάξτε σπιτική μαγιονέζα σε μόλις 2 λεπτά! (Βίντεο)

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κι όμως η συνταγή για σπιτική μαγιονέζα είναι τόσο εύκολη, γρήγορη και απλή! Δοκιμάστε την και φυλάξτε την στο ψυγείο. Έτσι, θα έχετε...

Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες του κρέατος

ΚΟΥΖΙΝΑ

Όλα τα κρέατα συνοδεύονται από ετικέτες και σφραγίδες. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ποιότητά τους, ο τόπος προέλευσης, ο...

Το Πάσχα και οι θερμίδες του

ΚΟΥΖΙΝΑ

Το Πάσχα είναι συνδεδεμένο με πολλά φαγητά και εδέσματα. Μαγειρίτσα, κοκορέτσι, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, κόκκινα αυγά, κουλουράκια…...

Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά για 4-6 άτομα - 2 κιλά αρνίσια συκωταριά - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα - 300 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από χόρτα αντίδια - 2 κρεμμύδια...

Πώς να συντηρήσω τα αυγά

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πώς να συντηρήσω τα αυγά; Στο ψυγείο; Στην κουζίνα; Πόσο καιρό κρατάνε; Απορίες που κάθε νοικοκυρά έχει ή οποιοσδήποτε ασχολείται με...

Νηστίσιμα ελιόψωμα- από το blog “Food States”

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πανεύκολα, γρήγορα, οικονομικά και απολαυστικά!! Ιδανικά για περιόδους νηστείας, αλλά και για ένα σπιτικό σνακ, απογευματινό, πρωινό! ...

Πασχαλινά κουλουράκια

ΚΟΥΖΙΝΑ

Όλες οι γιορτές μας είναι συνδεδεμένες με το φαγητό και την κουζίνα. Κάπως έτσι, λοιπόν, έχουμε συνδυάσει το Πάσχα με τα τσουρέκια, το...

Βάψτε τα πασχαλινά αυγά με φυσικά υλικά!

ΚΟΥΖΙΝΑ

Η φύση φροντίζει για όλα! Από παλιά οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν υλικά, καρπούς, φρούτα για να χρωματίσουν αντικείμενα. Γιατί να...

Δίχρωμη κινόα με σπαράγγια

ΚΟΥΖΙΝΑ

Εσείς το ξέρατε ότι υπάρχει και κόκκινη κινόα; Εγώ πάντως όχι… Ένα πιάτο δίχρωμο που συνδυάζει την κοινή (λευκή) κινόα με την κόκκινη. Ένα πιάτο...

Χταποδάκι με μέλι και μπαλσάμικο στη λαδόκολλα

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά   1 χταπόδι φρέσκο ή ξεπαγωμένο 7-8 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους 4 κ.σ. μέλι 6 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 φύλλα δάφνης ...

Πατατοσαλάτα με πράσινο ντρέσινγκ

ΚΟΥΖΙΝΑ

Οι πατάτες Νευροκοπίου έχουν υπόλευκη σάρκα και λεπτή φλούδα, κρατούν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα και είναι ιδανικές για...

Θαλασσινό αλάτι- τα είδη του

ΚΟΥΖΙΝΑ

Θαλασσινό αλάτι. Το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Η θέση του στο τραπέζι μας είναι σίγουρη. Ποιοι από εμάς, όμως, γνώριζαν ότι έχει πολλά είδη και...

Προσοχή στο ξαναζεσταμένο ρύζι... Οι ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους

ΚΟΥΖΙΝΑ

Η πλειοψηφία των ανθρώπων συνηθίζει να καταναλώνει ξαναζεσταμένο φαγητό, που έχει παρασκευαστεί την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο, κάτι το...

Αλμυρές βαρκούλες (στον φούρνο)

ΚΟΥΖΙΝΑ

Οι πιο λαχταριστές και απολαυστικές βαρκούλες! Νόστιμες, με υλικά που αρέσουν σε όλους, πανεύκολες και εμφανίσιμες! Απλά...

Μικρά μυστικά για να σερβίρουμε σωστά το κρασί

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ένα καλό κρασί είναι πάντα ευπρόσδεκτο! Απογειώνει το γεύμα μας, μας χαλαρώνει, μας φτιάχνει την διάθεση! Μικρά μυστικά για να το...