ΚΟΥΖΙΝΑ

Σοκολατένιο τσίζκεϊκ χωρίς ψήσιμο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 45΄, Αναμονή: 2 ώρες Yλικά για 8 - 12 μερίδες 100 γρ. βούτυρο 400 γρ. μπισκότα digestive 500 γρ. κουβερτούρα 300 γρ. κρέμα γάλακτος με γύρω στο 35% λιπαρά 500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia) λάιτ Διαδικασία Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο προσέχοντας να μην κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στο μεταξύ, αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε...

Κρέπες γεμιστές µε γαρίδες και κίτρινα τυριά!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Οι κρέπες είναι ένα πρώτης τάξεως πρώτο αλλά και κυρίως πιάτο αν το συνοδεύσετε με μια σαλάτα, ιδιαίτερα αγαπητό για τη νοστιμιά και τις πολλές επιλογές που μας δίνει. Εδώ οι κρέπες γεμίζονται με γαρίδες και τυριά και σερβίρονται με σάλτσα ντομάτας.   Υλικά Για τις κρέπες 2 αβγά 100γρ. αλεύρι 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1 νεροπότηρο γάλα 2 κουτ. σούπας νερό 1 κουτ. γλυκού µπέικιν...

Δροσερή τούρτα μπανάνας με σφολιάτα!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια υπέροχη τούρτα μπανάνας, με φανταστική κρέμα και τραγανή σφολιάτα. Μια εύκολη συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ για να εντυπωσιάσετε τους πάντες με αυτή τη πολύ εύκολη στη παρασκευή της και απίθανη στη γεύση της τούρτα. Υλικά συνταγής 400 γρ. φύλλο σφολιάτας 2 μεγάλες μπανάνες 1 ποτηράκι του κρασιού ποτό κιρς [*] 2 κρόκοι αυγών 7-8 κ.σ. ζάχαρη 3 κ.σ. αλεύρι 1 ποτήρι του νερού γάλα...

Κλασικό γαλακτομπούρεκο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 45΄, Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες Υλικά (για 12-14 μερίδες) 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας (10-12 φύλλα) 1 κούπα βούτυρο γάλακτος, για άλειμμα Κρέμα 4 κούπες γάλα πλήρες 1 κούπα ζάχαρη 2 κάψουλες βανίλιας φλούδα από 1/2 λεμόνι ακέρωτο 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα   Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2...

3 συνταγές με παγωτό φράουλα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Καλοκαίρι είναι και τα παγωτά έχουν την τιμητική τους! Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε, αφήστε για λίγο στην άκρη την κλασική σοκολάτα και την αγαπημένη και μη εξαιρετέα βανίλια και δοκιμάστε 3 ξεχωριστές και άκρως δροσερές συνταγές με παγωτό φράουλα.   *Φωτογραφία: nyonya.briomotor.co Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να τις πετύχετε, απλώς φροντίστε να συγκεντρώσετε όλα...

Η συνταγή της ημέρας: Νουά μαγειρευτό με πουρέ πατάτας!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά συνταγής νουά μοσχαρίσιο: 1½ κιλό βούτυρο: 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε κρασί: 1 ποτήρι, λευκό κρεμμύδι: 2 καθαρισμένα, ψιλοκομμένα ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος: 500 ml σέλινο: 2 κλωνάρια, ψιλοκομμένα Για τον πουρέ   πατάτες: 1½ κιλό, πλυμένες, με τη φλούδα γάλα: 2/3 του φλιτζανιού, ζεστό βούτυρο: 50 γρ. μοσχοκάρυδο: λίγο ...

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπεσαμέλ

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Πολλά φαγητά περιλαμβάνουν μπεσαμέλ. Και αν δεν ξέρουμε να τη φτιάχνουμε, καταφεύγουμε στην επιλογή της έτοιμης λύσης από το εμπόριο. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη δική σας μπεσαμέλ; Ανακαλύψαμε για εσάς μία πανεύκολη συνταγή, γρήγορη και χωρίς το άγχος να σας… κόψει.     Υλικά 7 κ.σ. βούτυρο 4 κούπες ζεστό γάλα ¾ της κούπας αλεύρι Αλάτι μοσχοκάρυδο     ...

Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια με πατατούλες στο φούρνο. Ένα αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο, νόστιμο και χορταστικό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή συνταγή, η χαρά της νοικοκυράς μιας και το φαγητό σας θα γίνει ανάρπαστο και όλοι θα απολαύσουν ένα τέλειο γευστικά μαμαδίστικο πιάτο!!!   Υλικά συνταγής 5 κ.σ. ελαιόλαδο (3+2 χωριστά) 2 μέτρια...

Σαλονικιώτικο μπουγιουρντί

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είναι όμως και αυτός ο πικάντικος και καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα βασικά συστατικά του, οι καυτερές πιπεριές και το μπούκοβο, είναι υλικά ιδιαίτερα δημοφιλή που παράγονται σε αφθονία στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας. ...

Γκλαούνες, οι ζακυνθινές λουκουμαδοτηγανίτες με σταφίδα και πορτοκάλι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ω τηγανίτες του Ταγιαπέρα ω τηγανίτες με το σωρό ζαχαρωμένες και μελωμένες και με σουσάμι τ’ ασπρουδερό (Δ. Σολωμός) Οι γκλαούνες είναι νηστίσιμες τηγανίτες που σερβίρονται τις Απόκριες και σηματοδοτούν το τέλος της κρεοφαγίας και την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής. Τόπος καταγωγής τους θεωρείται το χωριό Κούκεσι (σημερινή Καλλιθέα), με τον τοπικό Πολιτιστικό...

Παγωτό σοκολάτα με Πτι-Μπερ

ΚΟΥΖΙΝΑ

    Θα χρειαστούμε: - 300 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ - 200 γρ. κουβερτούρα - 1 κουτί γάλα εβαπορέ - 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο - 1 Morfat - 3 βανίλιες Πώς το κάνουμε: Πρώτα-πρώτα, χτυπάμε στο μίξερ τα δύο κουτιά γάλα και τις βανίλιες με το Morfat για 15 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε τη...

Μοσχαράκι µε φρέσκα φασολάκια!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τρυφερό και ζουμερό μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα μαζί με φρέσκα φασολάκια. Ένα «μαμαδίστικο» φαγητό της Κυριακής και όχι μόνο… Υλικά 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε μερίδες 700γρ. φασολάκια φρέσκα, πλατιά, καθαρισμένα καλά 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1 κρεµµύδι µεγάλο, τριµµένο στον τρίφτη 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 400γρ. ντοµάτες...

Οι πρώτες ύλες της ελαφριάς μαγειρικής

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μόνο ελαιόλαδο και με μέτρο Κάθε γραμμάριο λίπους έχει 9 θερμίδες, είτε πρόκειται για βούτυρο είτε για ελαιόλαδο. Η διαφορά, όμως, είναι ποιοτική. Το βούτυρο είναι γεμάτο κορεσμένα λιπαρά, που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην καρδιά. Το ελαιόλαδο αποτελείται κατά 95% από λιπαρά οξέα, ιδίως μονοακόρεστα, που δρουν προστατευτικά για την καρδιά. Kαι από γευστική άποψη,...

Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι: Μους σοκολάτα γάλακτος - φράουλας!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Πεντανόστιμο γλυκάκι, που φτιάχνεται πανεύκολα, και χαρίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.   Υλικά Για τη μους σοκολάτας 200γρ. κουβερτούρα 100ml γάλα 200ml κρέμα γάλακτος Για τη μους φράουλας 300γρ. φράουλες καθαρισμένες (καθαρό βάρος) 150γρ. ζάχαρη 2 ασπράδια αβγών ½ φάκελο σκόνη ζελατίνας 250ml κρέμα γάλακτος 2 καψουλάκια άρωμα βανίλιας Για τη διακόσμηση μερικές...

Η κουζίνα του Ιράν και μια επώνυμη συνταγή για πέρσικο ρύζι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Από όλα τα υπέροχα περσικά ρύζια υπάρχει ένα στέκεται στην κορυφή. Το tah dig είναι ένα ρύζι που μαγειρεύεται σε πλατιά κατσαρόλα με τέτοιο τρόπο ώστε να αρπάξει από κάτω και να μαγειρευτεί στον ατμό από πάνω - Ο ξεχωριστός τρόπος σερβιρίσματος.   Το Ιράν – όπως μετονομάστηκε η Περσία το 1935- μπορεί να απασχολεί την επικαιρότητα για πολλούς και διάφορους λόγους που έχουν να...

Χοιρινά φιλετάκια με βύσσινο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά (για 2 άτομα) 500 γρ. χοιρινά φιλετάκια ψαρονέφρι 60 ml ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ξηρό 1 φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα ή φρέσκα χωρίς κουκούτσι 2 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο σουσάμι λευκό καβουρδισμένο για το σερβίρισμα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Ζεσταίνετε τη μισή...

Γλυκό του κουταλιού κίτρο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά Για 2-4 άτομα 1 1/2 κούπα νερό Χυμό από 2 λεμόνια 1 κιλό κίτρο (φλούδες μόνο) 1.250 γραμμάρια ζάχαρη Εκτέλεση Ξύνουμε ελαφρά τα κίτρα τα ξεπλένουμε καλά και αφαιρούμε τις φλούδες τους με κοφτερό μυτερό μαχαίρι. Κόβουμε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο για δύο ακόμη φορές. ...

Γαρίδες σαγανάκι με ζυμαρικά!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Οι γαρίδες σαγανάκι με την πηχτή σαλτσούλα τους ταιριάζουν υπέροχα και με ζυμαρικά. Δοκιμάστε τες κι εσείς και θα μας θυμηθείτε!   Υλικά 1 πακέτο κοντά ζυμαρικά της επιλογής σας 20 γαρίδες μέτριες 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια (το ένα ψιλοκομμένο το δεύτερο κομμένο στα 4) 1 καρότο σε μεγάλα κομμάτια 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1...

Φασολάκια γιαχνί

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά (για 4 άτομα) 750 γρ. φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα ή έτοιμα κατεψυγμένα 2 πατάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες ή κύβους 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικό) 400 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 3-4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη ...

Γιουβέτσι με καλαμαράκια

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό καλαμαράκια, όσο πιο μεγάλα γίνεται 500γρ. κριθαράκι 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 κιλό τομάτες τριμμένες στον τρίφτη 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τη ραχοκοκαλιά και τα εντόσθια. Τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και...