ΚΟΥΖΙΝΑ

«Φλογέρες» με φέτα και μέλι!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά (για 4 άτομα) 12 φύλλα για σπρινγκ ρολς (θα τα βρούμε συσκευασμένα, στα γνωστά σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα κινέζικα τρόφιμα· αλλιώς, χρησιμοποιούμε 2 λεπτά φύλλα κρούστας, κομμένα το καθένα σε 6 τετράγωνα κομμάτια) 12 μπαστουνάκια σκληρής φέτας, μήκους 6 – 8 εκ. και πάχους περίπου 1½ εκ. άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα 200 γρ. μέλι, αρωματικό @@ads@@ Διαδικασία Μαλακώνουμε...

Κανταϊφένιες φωλιές με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα φράουλας!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ένα δροσερό και πολύ λαχταριστό επιδόρπιο που συνδυάζει αρμονικά τις τραγανές φωλίτσες με το αφράτο παγωτό καϊμάκι, ενώ περιχύνεται με μια δροσερή δροσερή σάλτσα φράουλας. Υλικά 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι 200γρ. καρυδόψιχα ½ κιλό παγωτό καϊμάκι έτοιμο 150γρ. βούτυρο φρέσκο Για τη σάλτσα φράουλας 200γρ. φράουλες 1 σφηνάκι μπράντι 4 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού ξύσμα...

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυρί

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά 1 πακέτο μανιτάρια 200γρ μπέικον 300γρ τριμμένο γκούντα     Εκτέλεση Κόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τοποθετούμε μέσα στα μανιτάρια. Στη συνέχεια κάνουμε μπάλες το γκούντα και το τοποθετούμε μέσα στο μανιτάρι πάνω από το μπέικον.    Περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για 15 λεπτά...

Burritos με κοτόπουλο!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα μεξικάνικα “τυλιχτά”, τα burritos δηλαδή είναι ένα πρώτης τάξεως σνακ για τις βραδινές πείνες, όταν ζητάτε κάτι εύκολο και χορταστικό για να συνοδεύσετε τη μπίρα σας.   Υλικά 4 φιλέτα κοτόπουλου Νιτσιάκος από μπούτι 1 κουτ. σούπας πάπρικα ½ κουτ. σούπας κύμινο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο 1 κονσέρβα μαύρα ή κόκκινα φασόλια (400γρ.) 200γρ. ρύζι...

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα γεμιστά κολοκυθάκια... αλλιώς: Ένα εξαίσιο, μυρωδάτο ρολό για το οικογενειακό τραπέζι. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι, απλό πουρέ πατάτας, ή πατάτες τηγανητές. ΥΛΙΚΑ για το ρολό 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα) 3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο 1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο και στυμμένο 1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό) ½ φλ. φύλλα φρέσκο δυόσμο ή 2 κ.σ....

Υπέροχη τάρτα με πεπόνι!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού γίνεται μια νόστιμη τάρτα Υλικά Για τη ζύμη της τάρτας 130γρ. βούτυρο 250γρ. αλεύρι 1 κρόκο αβγού ελάχιστο νερό Για τη γέμιση 2 πεπονάκια μικρά, στρογγυλά, όχι πολύ μαλακά 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 4 κουτ. σούπας πούδρα από ασπρισμένα αμύγδαλα 150γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρά καβουρδισμένα 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 80γρ. βούτυρο 2 αβγά @@ads@@ ...

Γρήγορο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: τουλάχιστον 3 ώρες   Υλικά για 12 μερίδες 1 διπλό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ 4 φακελάκια με σκόνη για κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα 1 φακελάκι με σκόνη για κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής γάλα (όσο προβλέπεται στις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των κρεμών) Διαδικασία Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια....

Παγωμένος κορμός με μερέντα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα Υλικά (για 8 μερίδες) 200 γρ. κρέμα γάλακτος με γύρω στο 35% λιπαρά 400 γρ. άλειμμα τύπου Μερέντα 1½ πακέτο (περίπου 340 γρ.) μπισκότα τύπου Μιράντα 2 κουτ. σούπας τρούφα άσπρη 2 κουτ. σούπας τρούφα μαύρη Χτυπαμε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Στο μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια. Αδειάζουμε το...

Σοκολατένιο τσίζκεϊκ χωρίς ψήσιμο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 45΄, Αναμονή: 2 ώρες Yλικά για 8 - 12 μερίδες 100 γρ. βούτυρο 400 γρ. μπισκότα digestive 500 γρ. κουβερτούρα 300 γρ. κρέμα γάλακτος με γύρω στο 35% λιπαρά 500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia) λάιτ Διαδικασία Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο προσέχοντας να μην κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στο μεταξύ, αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε...

Κρέπες γεμιστές µε γαρίδες και κίτρινα τυριά!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Οι κρέπες είναι ένα πρώτης τάξεως πρώτο αλλά και κυρίως πιάτο αν το συνοδεύσετε με μια σαλάτα, ιδιαίτερα αγαπητό για τη νοστιμιά και τις πολλές επιλογές που μας δίνει. Εδώ οι κρέπες γεμίζονται με γαρίδες και τυριά και σερβίρονται με σάλτσα ντομάτας.   Υλικά Για τις κρέπες 2 αβγά 100γρ. αλεύρι 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1 νεροπότηρο γάλα 2 κουτ. σούπας νερό 1 κουτ. γλυκού µπέικιν...

Δροσερή τούρτα μπανάνας με σφολιάτα!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια υπέροχη τούρτα μπανάνας, με φανταστική κρέμα και τραγανή σφολιάτα. Μια εύκολη συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ για να εντυπωσιάσετε τους πάντες με αυτή τη πολύ εύκολη στη παρασκευή της και απίθανη στη γεύση της τούρτα. Υλικά συνταγής 400 γρ. φύλλο σφολιάτας 2 μεγάλες μπανάνες 1 ποτηράκι του κρασιού ποτό κιρς [*] 2 κρόκοι αυγών 7-8 κ.σ. ζάχαρη 3 κ.σ. αλεύρι 1 ποτήρι του νερού γάλα...

Κλασικό γαλακτομπούρεκο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 45΄, Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες Υλικά (για 12-14 μερίδες) 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας (10-12 φύλλα) 1 κούπα βούτυρο γάλακτος, για άλειμμα Κρέμα 4 κούπες γάλα πλήρες 1 κούπα ζάχαρη 2 κάψουλες βανίλιας φλούδα από 1/2 λεμόνι ακέρωτο 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα   Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2...

3 συνταγές με παγωτό φράουλα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Καλοκαίρι είναι και τα παγωτά έχουν την τιμητική τους! Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε, αφήστε για λίγο στην άκρη την κλασική σοκολάτα και την αγαπημένη και μη εξαιρετέα βανίλια και δοκιμάστε 3 ξεχωριστές και άκρως δροσερές συνταγές με παγωτό φράουλα.   *Φωτογραφία: nyonya.briomotor.co Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να τις πετύχετε, απλώς φροντίστε να συγκεντρώσετε όλα...

Η συνταγή της ημέρας: Νουά μαγειρευτό με πουρέ πατάτας!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά συνταγής νουά μοσχαρίσιο: 1½ κιλό βούτυρο: 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε κρασί: 1 ποτήρι, λευκό κρεμμύδι: 2 καθαρισμένα, ψιλοκομμένα ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος: 500 ml σέλινο: 2 κλωνάρια, ψιλοκομμένα Για τον πουρέ   πατάτες: 1½ κιλό, πλυμένες, με τη φλούδα γάλα: 2/3 του φλιτζανιού, ζεστό βούτυρο: 50 γρ. μοσχοκάρυδο: λίγο ...

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπεσαμέλ

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Πολλά φαγητά περιλαμβάνουν μπεσαμέλ. Και αν δεν ξέρουμε να τη φτιάχνουμε, καταφεύγουμε στην επιλογή της έτοιμης λύσης από το εμπόριο. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη δική σας μπεσαμέλ; Ανακαλύψαμε για εσάς μία πανεύκολη συνταγή, γρήγορη και χωρίς το άγχος να σας… κόψει.     Υλικά 7 κ.σ. βούτυρο 4 κούπες ζεστό γάλα ¾ της κούπας αλεύρι Αλάτι μοσχοκάρυδο     ...

Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια με πατατούλες στο φούρνο. Ένα αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο, νόστιμο και χορταστικό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή συνταγή, η χαρά της νοικοκυράς μιας και το φαγητό σας θα γίνει ανάρπαστο και όλοι θα απολαύσουν ένα τέλειο γευστικά μαμαδίστικο πιάτο!!!   Υλικά συνταγής 5 κ.σ. ελαιόλαδο (3+2 χωριστά) 2 μέτρια...

Σαλονικιώτικο μπουγιουρντί

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είναι όμως και αυτός ο πικάντικος και καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα βασικά συστατικά του, οι καυτερές πιπεριές και το μπούκοβο, είναι υλικά ιδιαίτερα δημοφιλή που παράγονται σε αφθονία στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας. ...

Γκλαούνες, οι ζακυνθινές λουκουμαδοτηγανίτες με σταφίδα και πορτοκάλι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ω τηγανίτες του Ταγιαπέρα ω τηγανίτες με το σωρό ζαχαρωμένες και μελωμένες και με σουσάμι τ’ ασπρουδερό (Δ. Σολωμός) Οι γκλαούνες είναι νηστίσιμες τηγανίτες που σερβίρονται τις Απόκριες και σηματοδοτούν το τέλος της κρεοφαγίας και την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής. Τόπος καταγωγής τους θεωρείται το χωριό Κούκεσι (σημερινή Καλλιθέα), με τον τοπικό Πολιτιστικό...

Παγωτό σοκολάτα με Πτι-Μπερ

ΚΟΥΖΙΝΑ

    Θα χρειαστούμε: - 300 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ - 200 γρ. κουβερτούρα - 1 κουτί γάλα εβαπορέ - 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο - 1 Morfat - 3 βανίλιες Πώς το κάνουμε: Πρώτα-πρώτα, χτυπάμε στο μίξερ τα δύο κουτιά γάλα και τις βανίλιες με το Morfat για 15 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε τη...

Μοσχαράκι µε φρέσκα φασολάκια!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τρυφερό και ζουμερό μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα μαζί με φρέσκα φασολάκια. Ένα «μαμαδίστικο» φαγητό της Κυριακής και όχι μόνο… Υλικά 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε μερίδες 700γρ. φασολάκια φρέσκα, πλατιά, καθαρισμένα καλά 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1 κρεµµύδι µεγάλο, τριµµένο στον τρίφτη 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 400γρ. ντοµάτες...