ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαχταριστά κανελόνια με σπανάκι και φέτα - Δείτε τη συνταγή

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Για τη σάλτσα ντομάτας 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο 2 κ.σ. μέλι 800 γρ. ντομάτα κονκασέ 250 γρ. νερό ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο φρέσκο βασιλικό Για τη γέμιση 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο αλάτι πιπέρι 1 κιλό φρέσκο σπανάκι 50 γρ. νερό 400 γρ. φέτα ξύσμα από ένα λεμόνι 1 κ.σ. χυμό λεμόνι Για τη σύνθεση 1 συσκευασία...

Σουτζουκάκια οριεντάλ τυλιχτά με μελιτζάνα και ρύζι!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό. Υλικά: για τα σουτζουκάκια: 600 γρ κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 φετες ψωμί 1 φλ κόκκινο κρασί 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κ.γ. κύμινο αλάτι και πιπέρι 6 μελιτζάνες σε φέτες 4 πατάτες κυδωνάτες 1 πακέτο ρύζι λάδι για το τηγάνι   για η σάλτσα: 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες 3 ντομάτες τριμμένες 7-8 κλαράκια μαϊντανός 1...

Πεντανόστιμη συνταγή: Μοσχαρίσιο στιφάδο!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η κλασική συνταγή για στιφάδο με μπόλικα κρεμμυδάκια και πλούσια, αρωματική σάλτσα ντομάτας. Ταιριάζει απόλυτα στο κυριακάτικο τραπέζι και είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο πιάτο. Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος μαγειρέματος:2:0' Έτοιμο σε:2:30' κοκκινιστό, κρεμμύδια, μοσχάρι, στιφάδο   Υλικά 1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά ή χτένι, σε κομμάτια 1 φλιτζάνι...

Πεντανόστιμη συνταγή για light μουσακά με κολοκυθάκια, χωρίς μπεσαμέλ και μελιτζάνες

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λιγότερα. Το ίδιο και ο κόπος. Με λιγότερο κόπο, θα φτιάξετε ένα πεντανόστιμο φαγάκι που σίγουρα θα καθιερώσετε. Φτιάξτε τον μια φορά και θα τον φτιάχνετε συνέχεια.   Υλικά: 3 μεγάλα στρογγυλά πράσινα κολοκυθάκια 3 μεγάλες πατάτες 1 κιλό κιμά 1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά 2 μικρά ξερά κόκκινα κρεμμύδια 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1/2...

Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες φούρνου με σκόρδο και παρμεζάνα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Οι πιο υπέροχες και νόστιμες πατάτες φούρνου είναι αυτές που περιέχουν σκόρδο και παρμεζάνα, όπως και άλλα μυρωδικά, απογειώνοντας τη γεύση του πιάτου μας. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα τους εντυπωσιάσετε όλους στο τραπέζι σας.   Υλικά: 3 μεγάλες πατάτες πλυμένες καλά και κομμένες σε φετούλες κυδωνάτες 4 κ.σ. λάδι 2 κ.γ. αλάτι 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ.γ. ρίγανη ...

Συνταγή για πεντανόστιμο σουφλέ με ψωμί του τοστ και τυρί μοτσαρέλα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε Υλικα: 3 κ.τ.σ βούτυρο 3 κ.τ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα γάλα  6 κρόκους αβγών 1 κούπα τυρί μοτσαρέλα 1/2 κ.τ.γ μουστάρδα 1/4 κ.τ.γ αλάτι 1/8 κ.τ.γ πιπέρι 6 ασπράδια αβγών 1 1/2 κούπες με κύβους από άσπρο ψωμί του τοστ Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε...

Λαδένια Κιμώλου: Η παλαιότερη καταγεγραμμένη πίτσα είναι ελληνική -Η αυθεντική συνταγή

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η λαδένια Κιμώλου, καταγράφεται ως μία από τις παλαιότερες μορφές πίτσας, χωρίς τυρί, μόνο με ντομάτα, κρεμμύδι και ελαιόλαδο. Την αυθεντική συνταγή αυτής της πρώτης, ελληνικής πίτσας, μόνο ένας βέρος Κιμωλιώτης θα μπορούσε να μας αποκαλύψει. Ο Αλέξης Επιθυμιάδης, στο blog του Alwayshungry.gr μάς οδηγεί βήμα-βήμα ώστε να παρασκευάσουμε την πεντανόστιμη συνταγή.  Σε αυτό το μικρό...

Παραδοσιακή μαμαδίστικη συνταγή: Γεμιστά με κιμά και ρύζι!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές με μίγμα από ρύζι, κιμά, μυρωδικά και ψιλοκομμένα λαχανικά για επιπλέον γεύση. Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος μαγειρέματος:1:50' Έτοιμο σε:2:20' γεμιστά, κιμάς, λαχανικά, ντομάτα, ρύζι ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ιωάννα Σταμούλου   Υλικά 6 ντομάτες ώριμες, μέτριες 6 πιπεριές πράσινες κατάλληλες για γεμιστά 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 πιπεριά...

Φτιάξτε μπουγάτσα με παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η μικρασιάτικη μπογάτσα είναι μια γλυκιά πίτα από φύλλο με γέμιση κρέμας ή με τυρί μυζήθρας,αλλά και με χωρίς γέμιση  (στη Μικρά Ασία την έφιαχναν και με χωρίς γέμιση) Η αυθεντική μπουγάτσα πρέπει να περιέχει αγνά υλικά και φρέσκο βούτυρο. Ουσιαστικά αυτό που την διαφοροποιεί από τις άλλες πίτες είναι πολύ απλά το τραγανό, γλυκό και πάρα πολύ ιδιαίτερο φύλλο της, το λεγόμενο...

Τούρτα μπανόφι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά για 6 άτομα Για τη βάση   250 γραμμ. σοκολατένια μπισκότα 100 γραμμ. βούτυρο Για την κρέμα   3 μπανάνες ώριμες 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.) 1 κ.σ. κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά Ξύσμα σοκολάτας     Εκτέλεση Σε σταθερό μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Σε κατσαρολάκι σε...

Συνταγή για αφράτα γεμιστά μπιφτέκια!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά: 700 γρμ. κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ. Λογάδι 2 κρεμμύδια τριμμένο στο χοντρό τρίφτη 4 κ.σ. φρυγανιά 7-8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κ.γ. ρίγανη 1 αυγό 2 κρεμμύδια 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο αλάτι και πιπέρι 2-3 κ.σ ελαιόλαδο για τη σάλτσα: 1 φλ γάλα 1 κ.γ. κορν φλάουρ 1 φλ τριμμένο Λογάδι     Εκτέλεση: Βράζουμε το γάλα και το δένουμε με το κορν φλάουρ...

Συνταγή για την πιο ανοιξιάτικη σαλάτα με ρόκα, φράουλες και παρμεζάνα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη και έτσι οι διατροφικές μας επιλογές διαφοροποιούνται αναλόγως. Σιγά σιγά θα επιθυμούμε ολοένα και πιο ελαφριά φαγητά, ενώ όταν τρώμε σαλάτες θα θέλουμε τα πιο δροσιστικά υλικά που υπάρχουν. Αν έχετε κάποιο τραπέζι ή για εσάς τους ίδιους, η ανοιξιάτικη σαλάτα που ακολουθεί είναι η κατάλληλη.   Τι θα χρειαστούμε: 1 πακέτο κουκουνάρι  ή 1...

Συνταγή για νοστιμότατο ανάποδο κέικ φράουλας

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Αντί για την κλασική τάρτα με φράουλες σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτό το ανάποδο κέικ. Με φράουλες φυσικά που λιώνουν στο στόμα. Αν μάλιστα το συνοδεύσετε το γλυκάκι και με παγωτό, τότε μιλάμε για την απόλυτη απόλαυση.   Υλικά μισό κιλό φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες 1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο 1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις...

Ριγκατόνι light στο φούρνο με φέτα, πιπεριά, ελιές και ντομάτα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Δοκιμάστε την πεντανόστιμη και ελαφριά συνταγή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους… Υλικά 500 γρ ριγκατόνι 5-6 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα 1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά ...

Συνταγή για cookies κανέλας και πατάμε το pause στη δίαιτα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Αν ανήκεις στην κατηγόρια όσων θέλουν να συνοδεύουν τον καφέ τους με κάτι γλυκό, αυτά τα cookies είναι η συνταγή που αναζητούσες εδώ και καιρό. Φυσικά δεν πρέπει να το παρακάνεις αλλά ένα κάθε πρωί επιτρέπεται. Έτσι για να κάνεις λίγο πιο γλυκιά την κάθε σου ημέρα.  Τι θα χρειαστείς; 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο αλατισμένο, μαλακό 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 2 αβγά,...

Μία γρήγορη συνταγή: Υπέροχες κρέπες γεμιστές με ψιλοκομμένα λαχανικά!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το αγαπημένο street food στη γιορτινή εκδοχή του, γεμιστό με φρέσκα λαχανικά και περιχυμένες με μια πλούσια κρέμα τυριού. Αυτές οι κρέπες ανοίγουν ιδανικά τα ανοιξιάτικα τραπέζια.   Υλικά 2 αβγά 10γρ. βούτυρο 100γρ. αλεύρι 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1 νεροπότηρο γάλα 2 κουτ. σούπας νερό 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ βούτυρο για το άλειμμα του τηγανιού Για τη γέμιση 1 μελιτζάνα...

Πιλάφι με αρακά χωρίς λάδι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά ½ κιλό ρύζι για πιλάφι ½ κιλό αρακά ή ανάμικτα λαχανικά 2 καρότα 2 ντομάτες 1 κρεμμύδι ½ ματσάκι άνηθο, αλάτι, πιπέρι σακούλα ψησίματος (ειδική για το φούρνο) Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα καρότα και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Πλένουμε τον αρακά και τρίβουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε στη σακούλα. Με μια...

Λουκουμάδες... ό,τι καλύτερο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η ίδια η λέξη προέρχεται από την αραβική ( και τούρκικη)  lokma που σημαίνει μπουκιά. Lokma στην Ανατολή , doughnut στη Δύση! Στην Τουρκία τρώνε τους λουκουμάδες όταν έχουν μνημόσυνο σαν τα δικά μας κόλλυβα δηλαδή, αλλά και στα εγκαίνια μιας επιχείρησης. Μην ξεχνάμε είναι για “καλό” για “χαΐρι” που λένε και εδώ. Οι λουκουμάδες λοιπόν εδώ είναι για “καλό” είτε είναι να μνημονεύσουν...

Συνταγές για αρνάκι ακόμη κι αν δεν έχετε σούβλα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Αρνάκι με θυμάρι Καθώς έχετε βάλει το αρνάκι σας στο ταψί με τις πατάτες, κόψτε μικρές σχισμές στο κρέας και βάλτε αναμεσα φετούλες σκόρδου, ξύσμα λεμονιού και θυμάρι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεψτε ελαιόλαδο με μουστάρδα, λεμόνι και λευκό κρασί και ρίξτε το στο φαγητό. Πανδαισία! Αρνάκι με μάραθο Κόβετε το αρνάκι σε κομμάτια και το τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα μέχρι να...

Νηστίσιμη συνταγή: Αγκινάρες στο φούρνο με πατάτες, σκόρδο και λεμόνι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τι χάνουν; Μα φυσικά, γεύση νοστιμιά και θρεπτικά συστατικά. Για όσους δεν το γνωρίζουν οι αγκινάρες είναι το αγαπημένο φαγητό όλων όσων ζουν στη Μήλο και ευδοκιμεί στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Σήμερα, θα σας δείξουμε τη δική μας αγαπημένη συνταγή για να τις φτιάξετε και δεν είναι άλλη από τις αγκινάρες στο φούρνο με πατάτες. Υλικά: 10 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε...