ΚΟΥΖΙΝΑ

Νηστίσιμες συνταγές πλούσιες σε πρωτεΐνη

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η μη κατανάλωση κρέατος, πουλερικών, ψαριών και των παραγώγων τους την περίοδο της νηστείας μας στερεί πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του σώματός μας. Υπάρχουν φυτικές τροφές στις οποίες μπορούμε να βρούμε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας; Υπάρχουν, και αν τις συνδυάσουμε σωστά μπορούμε να έχουμε νηστίσιμα πιάτα πλούσια σε...

Φτιάξε τα πιο υπέροχα cupcakes με Ferrero Rocher

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα γλυκά αρέσουν σε όλους μας γι’ αυτό και θα σου δείξουμε μια συνταγή που θα την λαχταρίσεις και μόνο που θα την δεις και θα ανυπομονείς να την φτιάξεις. Ο λόγος για τα πιο υπέροχα cupcakes με Ferrero Rocher. Τι καλύτερο από αυτό το γλυκό; Σε όλους όσους τα προσφέρεις θα σου ζητάνε σίγουρα την συνταγή για αυτά τα μοναδικά cupcakes.   Δες το βίντεο που ακολουθεί για να φτιάξεις τα πιο...

Τούρτα παγωτό για τεμπέληδες

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία-παρασκευή: 25΄   Υλικά (για 8 - 10 μερίδες) 1 κιλό παγωτό βανίλια 4 παστέλια σκληρά (2 φυστικιού και 2 αμυγδάλου) 250 γρ. μπισκότα digestive σοκολάτας  10 μπάρες σοκολάτας (π.χ. 2 Twix, 2 Lila Pause, 2 Derby, 2 Snickers, 2 Kit Kat) 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας έτοιμο, για γαρνίρισμα Διαδικασία: Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε να...

Ένας αλλιώτικος χαλβάς για την Καθαρά Δευτέρα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  ΥΛΙΚΑ 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 4 φλ. νερό 1 φλ. μέλι 1 κ.σ. λάδι καρύδας 1 κ.σ. ταχίνι 1 φλ. αμύγδαλα 1 κλωναρακι κανέλλα 3-4 γαρύφαλλα 1 κ.γ. κανέλλα σκόνη λίγο σουσάμι ή λιναρόσπορο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το νερό, το ταχίνι, το κλωναράκι κανέλλας και το γαρύφαλλο και το αφήνουμε να πάρει βράση. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, το...

Σαλάτα με κοτόπουλο, πράσινο μήλο και καρύδια

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μερίδες: 2  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος:    Υλικά: 60 ml ελαιόλαδο 20 ml χυμό λεμονιού 1 κ.σ. μέλι 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 συσκευασία σαλάτα με πράσινα λαχανικά (200 γρ.) 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες 200 γρ. κοτόπουλο που περίσσεψε, σε φέτες 30 γρ. καρύδια, κοπανισμένα   Εκτέλεση: 1) Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το...

Εκπληκτικοί ταραμοκεφτέδες για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μπαίνουμε στην κουζίνα, βάζουμε ποδιά και φτιάχνουμε νόστιμους, παραδοσιακούς ταραμοκεφτέδες για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας! Ήρθε αυτή η εποχή του χρόνου που φτιάχνουμε ταραμοκεφτέδες και η χαρά μας δεν κρύβεται! Είναι το τέλειο μεζεδάκι για το τραπέζι και ό,τι πρέπει για να το συνδυάσεις με ουζάκι ή ένα ποτήρι κρασί! Τι θα χρειαστείς για τους ταραμοκεφτέδες; 200...

Λαχταριστή συνταγή Black Forest cheesecake!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε Black Forest cheesecake! Δείτε πως θα το φτιάξετε. Υλικά:   1 κονσέρβα βύσσινα Για την κρέμα τυριού: 200 γρ. Τυρί κρέμα 100 γρ. Ζάχαρη άχνη 400 ml. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά Για το παντεσπάνι: 200 γρ. Ζάχαρη 130 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσης 5 γρ....

Δαυκός ο καρωτός: Γεύση και δροσιά σε χρώμα πορτοκαλί

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Αναβαθμίζουν τα μαγειρέματά μας οπτικά αλλά και γευστικά. Είναι κατάλληλα για ωμή χρήση αλλά και γρήγορες παρασκευές χωρίς μεγάλους χρόνους μαγειρέματος. Μαθαίνουμε τα μυστικά τους και τα δοκιμάζουμε σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές. Ξέρατε ότι το καρότο μάς έρχεται από το μακρινό Αφγανιστάν και το αρχικό του χρώμα ήταν το κόκκινο; Στην Ευρώπη ήρθε τον 17ο αιώνα και σιγά σιγά...

Σπαγγέτι με γαρίδες και «τριλογία» ντομάτας

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια ωραία γαριδομακαρονάδα για να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι. Τα ζυμαρικά και το σωστό μαγείρεμα θα κάνουν τη διαφορά. Υλικά 500γρ. Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 6 ΟΜΙΚΡΟΝ 25 γαρίδες 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι...

Κοτόπουλο a la Romana: Η εύκολη «μαμαδίστικη» συνταγή για να εντυπωσιάσεις!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Δεν ξέρουμε αν όντως ο έρωτας περνάει από το στομάχι αλλά, αν του αρέσουν το κοτόπουλο και τα μαμαδίστικα φαγητά, αυτή η συνταγή με την πλούσια κόκκινη σάλτσα και τις πιπεριές είναι σίγουρο πως θα τον ενθουσιάσει. Δοκίμασέ τη! Υλικά:  1 ολόκληρο κοτόπουλο (αν δεν θέλεις να περισσέψεις μπορείς απλώς να χρησιμοποιήσεις μισό και να μειώσεις ανάλογα τα υλικά της συνταγής) 2...

Γιουβετσάκι με αρνάκι και δυόσμο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μια από τις συνταγές του εβδομαδιαίου πρόγραμματος του «γ» Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.   Υλικά (για 4 μερίδες) 1.600 γρ. μπούτι αρνίσιο, με το κόκαλο, σε μερίδες 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες 2 καρότα, σε κύβους 1-2 εκ. 400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, χτυπημένα 90 ml ούζο ή τσίπουρο 2 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο,...

Κρητικό τσίζκεϊκ

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μία από τις 6 συνταγές του ζαχαροπλαστείου του τεύχους 142 του περιοδικού «Γαστρονόμος» που εξασφαλίσαμε για εσάς. Γιατί κρητικό; Επειδή, αντί για μπισκότα στη βάση, αλέθουμε κρίθινα παξιμάδια, ενώ στη γέμιση βάζουμε τη βουτυράτη κρητική μυζήθρα κουρούπας, η οποία είναι νοστιμότατη. Το τσίζκεϊκ αυτό ψήνεται όπως το τσίζκεϊκ της Νέας Υόρκης, γι’ αυτό και η γέμισή του περιέχει...

Τσικνοπέμπτη με συνταγές από αγαπημένους σεφ!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Βρισκόμαστε κιόλας στη δεύτερη εβδομάδα της Αποκριάς, τη διάσημη εβδομάδα της Κρεοφάγου ή την Κρεατινή ή την Αρνοβδομάδα και το σύνθημα είναι ένα: κρέας παντού!   Παλιότερα, ακόμα και όσοι κρατούσαν τη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής όλο τον χρόνο, αυτήν ειδικά την εβδομάδα μπορούσαν να παραβιάσουν τη νηστεία τους χωρίς φόβο για τη σωτηρία της ψυχής τους…...

Λαχταριστά quesadillas με κοτόπουλο και extra τυρί!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα quesadillas είναι μια συνταγή που μας έρχεται από το Μεξικό και έχει αγαπηθεί σ’ όλον τον κόσμο. Και πώς να μην τα αγαπήσει κανείς όταν περιέχουν κοτόπουλο και extra τυρί; Εμείς σου δείχνουμε πώς να τα φτιάξεις για ένα brunch η ακόμα και για το πρωινό σου.   Τι θα χρειαστείς για τα quesadillas; 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο 1 φλιτζάνι σάλτσα 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1 κουταλάκι του...

Τρίγωνα φαναριώτικα! Η πιο εύκολη συνταγή!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τρίγωνα τραγανά και ακαταμάχητα! Άλλη μία λιχουδιά που μας ταξιδεύει στον 4ο και 5ο λόφο της Πόλης! Κρατς και απόλαυση Υλικά Συνταγής 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού “πολίτικο” της alfa λίγο βούτυρο λιωμένο ( ή ελαιόλαδο) για το άλειμμα των φύλλων Για τη γέμιση 1 .300 γραμ. κολοκύθα κίτρινη (τριμμένη σε χοντρό τρίφτη) 3 κ.σ βούτυρο ή ελαιόλαδο 1 φλ. σταφίδες ανάμεικτες 1 φλ. καρυδόψιχα...

"Εγκεφαλικό": Το τέλειο σοκολατένιο γλύκισμα!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το τέλειο σοκολατένιο γλύκισμα! Μια υπέροχη γευστική απόλαυση… ένα λαχταριστό γλυκό “σάντουιτς” με στρώσεις αφράτου υγρού κέικ, στρώση κρέμας τυριού με άρωμα και γεύση αρεσκείας σας και στρώση σοκολατένιας επικάλυψης. Μια συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ και εδώ) για ένα γλυκό που θα “ανανεώσει” τον ουρανίσκο σας και σίγουρα θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με...

Χειροποίητα λαζάνια τσουκνίδα με πρόβειο κεφαλοτύρι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Και ποιος δεν έχει φάει λαζάνια… Λαζάνια τσουκνίδα όμως;   Αυτά τα υπέροχα ζυμαρικά ήρθαν στο πιάτο μου από τη Βέροια, από ένα παραδοσιακό εργαστήριο ζυμαρικών το «Έμνοστον«. Και είναι τόσο εύγευστα που τρώγονται και σκέτα. Μπορείτε να τα παραγγείλετε και εσείς από το e-shop: Emnoston Υλικά: 1 πακέτο λαζάνια Έμνοστον 1 κουτ. της σούπας αιγοπρόβειο λιωμένο βούτυρο ή...

Νόστιμα και απλά Fish and Chips!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Φτιάχνουμε το αγαπημένο και πιο δημοφιλές street food της Μεγάλης Βρετανίας στο σπίτι και το συνοδεύουμε με μια μοναδική μαγιονέζα ταρτάρ. Υλικά 4 φιλέτα ψαριού (πεσκανδρίτσα ή μπακαλιάρο), σε μεγάλα κομμάτια 225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 300ml μπίρα ξανθιά 6-8 μεγάλες πατάτες, σε λωρίδες αλάτι, πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα Διαδικασία Ζεσταίνετε το λάδι σε φριτέζα...

Αφράτα και πανεύκολα τυροπιτάκια στο λεπτό!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά 900 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φακελάκια ξερή μαγιά 1 νεροπότηρο νερό χλιαρό 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό 1 νεροπότηρο ηλιέλαιο 3 κουταλάκια γλυκού αλάτι 5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη Γέμιση 800 γρ. τυρί 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2 αυγά λίγο πιπέρι Εκτέλεση Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και...

Φτιάξτε ισπανικούς λουκουμάδες με σοκολάτα και πραλίνα!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε ισπανικούς λουκουμάδες με σοκολάτα και πραλίνα! Δείτε πως θα τους φτιάξετε. Υλικά:   150ml γάλα 210ml νερό 150γρ βούτυρο 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250γρ αυγά Μια πρέζα αλάτι Μια πρέζα ζάχαρη 100γρ σοκολάτα μπίτερ 100γρ κρέμα...