Ελλήνων εκδηλώσεις μνήμης Γενοκτονίας πλην …. Δήμου Βέροιας

 

Ο όμορος στη Βέροια, Δήμος της Ηρωική πόλης της Νάουσας διοργάνωσε σεμνή τελετή μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Δήμαρχος Νάουσας και ο πρόεδρος της τοπικής Ευξείνου Λέσχης απηύθυναν χαιρετισμό και μήνυμα σεβασμού και μνήμης.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στην απόφαση της ΚΕΔΕ δια του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες, το οποίο προσφάτως διεύρυνε  το εννοιολογικό του πεδίο και μετονομάστηκε σε Δίκτυο Πόλεων με Κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής.

Στη Βέροια υπάρχουν μεταξύ των άλλων εξαιρετικά δραστήριων συλλόγων, μια Εύξεινος Λέσχη και ένας Σύλλογος Μικρασιατών των οποίων το έργο, την δραστηριότητα και την προσφορά παρέλκει να τονίσουμε, καθώς είναι γνωστή και αναγνωρισμένη πανελληνίως, αλλά και εκτός συνόρων.

Για τον Δήμο Βέροιας και τους διοικούντες αυτόν, όλα αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη ή καθόλου σημασία. Έχουν ενδιαφέρον μόνον όταν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο…

Όχι μόνο δεν συμμετέχει ο Δήμος στο δίκτυο της ΚΕΔΕ, αλλά τυγχάνει να βρίσκεται σε κατάσταση άγνοιας!!!

Έτσι η αξιολογική του κρίση περί εορταστικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων μνήμης περιορίζεται σε λαμπάκια, φωτάκια και πολύχρωμα λαμπιόνια…

Μόλις πριν πέντε μήνες, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ως μέτρο επιτυχίας προσδιορίστηκε από τα πόσα λαμπάκια μπήκαν στον έναν δρόμο ή στον άλλον πεζόδρομο…

Μέχρι και παραστάσεις διαμαρτυρίες γίνανε, με προνομιακή ανάδειξη, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ευχαριστίες, αφού ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα για …περισσότερα λαμπάκια!!!

Δυστυχώς (ή και ευτυχώς) οι καταστάσεις φαιδρότητας είναι αρκετά συχνές… Προσφέρουν αφορμές για γέλια… Αλλά και για θυμό με όλη αυτή τη «κομπανία»…

Σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης. Η όμορη Νάουσα είναι το πλησιέστερο παράδειγμα..

Ο Δήμος Βέροιας επιτέλεσε το «καθήκον» του πάλι με …λάμπες.  Φώτισε – λέει – το δημαρχείο με ανάλογο φωτισμό… Και κάποιοι έσπευσαν να «χειροκροτήσουν»….

Χειροκροτούμε κι εμείς και τον εν υπνώσει Δήμο και τους δραστήριους χειροκροτητές του που ανέδειξαν και κατέταξαν τη Βέροια στην εξαίρεση…!!!

Άπαντες οι Έλληνες ανά την Ελλάδα, πλην Βέροιας…

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ