Χωρίς αιδώ….

 

Την ώρα που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού, η Βέροια επιδεικνύει μια θλιβερή και ταυτόχρονα προκλητική στάση για το τεράστιο αυτό Ηθικό και Εθνικής σημασίας ζήτημα.

Είχαμε τονίσει ότι την ώρα που στη Νάουσα ο Δήμος διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης, στην πρωτεύουσα της Ημαθίας ο Δήμος Βέροιας αρκέστηκε να προβεί σε ….φωτισμό του Δημαρχείου με ειδικό φωτισμό… Αυτό έκρινε ότι άξιζε και όφειλε να κάνει για μια τέτοια επέτειο Μνήμης για τους 353.00 αδικοχαμένους, θύματα της Γενοκτονίας.

Μάλιστα «κύκλοι» της τοπικής δημοτικής εξουσίας (ελπίζουμε να υπάρξει σχετική ανακοίνωση) δήλωναν άγνοια για την απόφαση της ΚΕΔΕ η οποία από τις 21 Απριλίου απηύθυνε κάλεσμα για πραγματοποίηση εκδηλώσεων μέσω του «Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες».

Το ύφος και η «αντίληψη» της δημοτικής Αρχής αναδείχθηκε με τον πιο προκλητικό τρόπο την μεθεπομένη της ημέρας των εκδηλώσεων Μνήμης σε όλη την Ελλάδα.

Η ΕΠΗ φρόντισε να σώσει την τιμή έναντι της ασεβούς αδιαφορίας, με εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο ανοιχτό θέατρο Αγ. Παρασκευής στο Πασακιόκσκι, με ομιλητή τον Σάββα Καλεντερίδη και συνδιοργάνωση την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας.

Εκεί εμφανίστηκε γνωστός αντιδήμαρχος ο οποίος μάλιστα προέβη και σε χαιρετισμό!!! Για να δείξει την παρουσία του Δήμου, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν απλοί πολίτες!!! Και μάλιστα μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί...

Όλα αυτά χωρίς αιδώ!!!

Δεν ξέρουμε αν ντρέπονται κάποιοι, εμείς πάντως έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε ντροπή και θυμό γι’ αυτούς…  Τίποτε άλλο…

Σχετικά:

Ελλήνων εκδηλώσεις μνήμης Γενοκτονίας πλην …. Δήμου Βέροιας

ΥΓ. Στο χώρο των φωτογραφιών δημοσιεύεται η σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ