Super League 2: «Τραγικά όσα συνέβησαν – Η Βέροια δεν βολεύτηκε πουθενά» ανέφερε ο Τσαλουχίδης

 

Στα όσα συνέβησαν και τις αναβολές των μπαράζ ανάμεσα στην Λαμία και την Βέροια στάθηκε ο γενικός διευθυντής της ομάδας της Ημαθίας Γιώτης Τσαλουχίδης
 
 
Αναλυτικά όσα είπε στον Over FM
 
– Περιμένετε τα μπαράζ με τη Βέροια. Τι περιμένετε εσείς από αυτά τα παιχνίδια; Υπήρχε μία αναμονή για να οριστούν τα ματς.
 
«Δεν είναι απλά αναμονή, είναι και υπομονή. Πρέπει να έχεις γερή υπομονή και να είσαι ήρεμος. Να μην έχεις νεύρα. Είναι τραγικό να βγαίνεις πρωταθλητής, να παίζεις 32 ματς, να παίζεις μετά με την άλλη ομάδα που βγήκε πρωταθλήτρια με 32 ματς και μετά να μην παίζεις αμέσως τα μπαράζ. Περιμέναμε να βγουν οριστικά τα παιχνίδια τον μπαράζ και απλά πέρναγε ο καιρός. Γιατί όπως φαίνεται, πάνε να βολευτούν κάποιοι συγκεκριμένοι. Η Βέροια δεν βολεύτηκε πουθενά. Η Βέροια ήταν η πιο χαμένη απ’ όλους. Μια ομάδα που έκανε μία προσπάθεια με όλες τις αντίξοες συνθήκες που υπήρχανε, έπρεπε να υπάρχουν άλλες μεταχειρίσεις όσο αναφορά τις ομάδες που έρχονται από τη Β’ κατηγορία».
 
– Θα έπρεπε να είχαμε καταλήξει σε ένα σύστημα, ένα φορμάτ, το οποίο θα επέτρεπε στους πρωταθλητές, γιατί και η Βέροια πρωταθλήτρια είναι, να ανέβουν απευθείας.
 
«Αυτό λέγαμε και όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Απλώς τότε έβγαιναν δύο ομάδες και μετά λέγανε για αναδιάρθρωση. Βλέπετε τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ δεν απασχολούν κανέναν. Και παρόλα αυτά θέλουν να κάνουν 12 τις ομάδες. Καλύτερα να ήταν 16 για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν μόνο 12 κλαμπ στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι φτάσαμε να παίζουμε Κόνφερενς Λιγκ και να μαλώνουν μεταξύ τους ποιος θα πάει να παίξει εκεί, δεν μου δείχνει πρόοδο.  Να πάω και στο κομμάτι της Βέροιας, γιατί η Βέροια είναι η πιο αδικημένη. Γιατί όλο αυτό το διάστημα που δεν γινόταν η επικύρωση της βαθμολογίας, υπήρχαν κάποια σενάρια τα οποία βόλευαν άλλους και όχι τη Βέροια. Το γεγονός ότι περιμένεις τον αντίπαλο και μετά από 1 μήνα μαθαίνεις τον αντίπαλο σου από τη Σούπερ Λιγκ 1 είναι τραγικό.  Για εμένα, η Βέροια δεν είχε πρόβλημα να παίξει τα μπαράζ, αλλά θα έπρεπε να γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας νωρίτερα. Με το που βγήκε η βαθμολογία, έπρεπε να ξεκινήσει κατευθείαν το πρώτο ματς των μπαράζ».
 
– Όταν λέτε για συμφέροντα ποιοι ευνοήθηκαν απ’ όλη αυτή τη διαδικασία;
 
«Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 ήταν οι άμεσα ενδιαφερόμενες, όχι η Βέροια. Γιατί αν γινόταν αυτό με τον Παναιτωλικό θα σωζόταν η Λαμία. Και η κάθε Λαμία. Δεν στεκόμαστε σε ομάδες, γιατί θα ήταν άδικο».
 
– Επειδή είστε παράγοντας κύριε Τσαλουχίδη, γενικός διευθυντής της Βέροιας, Θα ήθελα να μας πείτε την άποψη σας για όλη αυτή την ιστορία με τον Παναιτωλικό, ο οποίος τελικά δεν υποβιβάστηκε και θα πληρώσει ένα βαρύ οικονομικό πρόστιμο. Θα ήταν σωστό ένας υποβιβασμός;
 
«Θα προτιμούσα να σωθεί πλήρως ο Παναιτωλικός, από το να τον τιμωρήσουν με 300 χιλιάδες ευρώ. Αυτή η απόφαση δεν συμβαδίζει με τη λογική. Δεν μπορείς να λες 300 χιλιάδες, αλλά δεν σε ρίχνω, ενώ είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να γίνει. Ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα με ωραίες εγκαταστάσεις και είναι χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Είναι νοικοκυρεμένος σύλλογος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μην τα μπερδεύουμε. Είναι μία ομάδα που είναι σοβαρή και βρίσκεται άξια εκεί που βρίσκεται».
 
– Η Βέροια χρειάστηκε να περιμένει καιρό, αλλά σε τι κατάσταση είναι αγωνιστικά στην παρούσα φάση; Ενόψει των μπαράζ με τη Λαμία;
 
«Η ομάδα είναι από την αρχή της χρονιάς πολύ σοβαρή σε όλα τα επίπεδα. Πάντα είμαστε έτοιμοι για κάθε παιχνίδι. Σίγουρα το γεγονός ότι περιμένεις να μάθεις πότε θα παίξεις σε αποσυντονίζει, αλλά κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια να κρατάμε τα παιδιά έτοιμα έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα.  Εμείς θα παίξουμε μπαράζ και 15 του μήνα, ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 ξεκινάνε προετοιμασία. Αν μείνουμε στη Β’ που δεν το εύχομαι, εκεί πέρα πάλι υπάρχει κενό. Δεν θα έπρεπε η ομάδα που προσπαθεί μέχρι τον Ιούνιο να ανέβει κατηγορία και αποτυγχάνει να έπαιρνε κάποιο χρηματικό ποσό; Για να ενισχυθεί τη νέα χρονιά; Η χώρα μας, πάσχει από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Από ανθρώπους που έχουν περάσει από τα αποδυτήρια. Η Σούπερ Λιγκ 2, θα πρέπει να έχει ομάδες που θα τροφοδοτούνε παίκτες στην πρώτη κατηγορία. Εάν εσύ αυτή την κατηγορία την έχεις υποβαθμίσει, δεν δίνεις κίνητρο να βγουν νέοι παίκτες και νέα ταλέντα».
 
 
 
 
www.mikriliga.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ