Βέροια: «Έργα και ημέρες» πολιτισμού – Πλήρωσαν λεφτά για κάτι που ξέρανε ότι δεν μπορούσε να γίνει...

 

Νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο που τα  επιτελεία του «πολιτισμού» σκορπούσαν τα λεφτά των δημοτών για χάρη της πολιτιστικής ….αναβάθμισης…

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, «γνωστά επιτελεία» έδωσαν λεφτά για κάτι που δεν μπορούσε να γίνει, μετά από δική τους επιλογή!!!

Η απίστευτη ιστορία αφορά την περσινή συναυλία (παρωδία κατά τη γνώμη πολλών….) που παρουσιάστηκε σαν το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός. Την περίφημη συναυλία Μπρέγκοβιτς που επιλέχθηκε να γίνει στο …Ξηρολίβαδο, σε εφαρμογή μιας από τις διάφορες φεστιβαλικές εμπνεύσεις…

Η ΚΕΠΑ, κατά την «ιδιοκτησιακή» αντίληψη των τότε επιτελών της, προχώρησε με απ’ ευθείας ανάθεση, την βιντεοσκόπηση της συναυλίας για λόγους αρχείου και αποκλειστικής χρήσης.

Όμως, όπως προέκυψε, κάτι τέτοιο δε μπορούσε να γίνει, γιατί το συμβόλαιο που υπέγραψε η ΚΕΠΑ με τον πλευρά του καλλιτέχνη, απαγόρευε κάτι τέτοιο.

Δηλαδή η ΚΕΠΑ πλήρωσε λεφτά για κάτι που γνώριζε ότι δε μπορούσε να γίνει και μάλιστα με δική της υπογραφή!!!

Μάλιστα η κακόγουστη κωμωδία δεν τελειώνει εκεί…. Ο τότε πρόεδρος της ΚΕΠΑ σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφραζε τον ενθουσιασμό του και διαβεβαίωνε ότι το ανατεθέν με απ’ ευθείας ανάθεση, «έργο» εκτελέστηκε άψογα!!!! Δηλαδή διαβεβαίωνε το δημοτικό συμβούλιο για το άψογο αποτέλεσμα μιας δουλειάς που ουδέποτε έγινε!!!

Πάντως για τους γνωρίζοντες «εκ των έσω» τα τεκταινόμενα, η περίπτωση δεν είναι η μοναδική στις πρακτικές του «πολιτιστικού πριγκιπάτου».

Παραμένουν ανοιχτά τα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο τα γνωστά «γκουρού του …πολιτισμού» ξοδεύανε τον πακτωλό του δημοτικού χρήματος χάριν της …πολιτιστικής αναβάθμισης…

Ερωτήματα που αφορούν σχέσεις με «μανατζαρέους» και λοιπούς «καλλιτεχνικούς θεσμούς», για ενδεχόμενες προσωπικές ατζέντες και προσωπικές σχέσεις… Όλα αυτά επ’ αμοιβή μάλιστα, ξοδεύοντας αφειδώς τον πακτωλό των χρημάτων με τα οποία το δημοτικό ταμείο τροφοδοτεί τον πολιτιστικό του φορέα…

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει επί του θέματος συνολικά, η αντιπολίτευση η οποία μέχρι τώρα δεν έχει αγγίξει ουσιαστικά το «πολιτιστικό άβατο»…. Αντίθετα, τελευταίες εξελίξεις εμφανίζουν θεαματικές «προσεγγίσεις» με πρόσωπα και πρακτικές τις οποίες μέχρι πρόσφατα κατήγγειλε η προσδοκούσα να γίνει διοίκηση, αντιπολίτευση, αλλά πλέον βρίσκεται σε «γοητευτικό εναγκαλισμό»….

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ