Ημαθία: Τρομακτική καταστροφή από χαλαζόπτωση στον Αρχάγγελο

 

Τρομακτική καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής Αρχάγγελου νομού Ημαθίας από την προχθεσινοβραδινή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή με το χαλάζι να είναι μέγεθος καρυδιού.
 
Καταστράφηκαν καλλιέργειες ροδάκινων, ακτινιδίων, βερίκοκων, παντζαριών ενώ ισοπεδώθηκαν κυριολεκτικά οι καλλιέργειες βαμβακιού σιταριού και τα καλαμπόκια έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά καθώς η καλλιέργεια ήταν στο δέσιμο του καρπού. Σε απόγνωση οι αγρότες καταγγέλλουν ότι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΛΓΑ για να αποτιμήσει τις ζημιές και έλαβαν την απάντηση ότι σαββατοκύριακο οι γεωπόνοι... λείπουν.
 
 
Και μόνο το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει η «Εφ.Συν.» είναι αψευδής μάρτυρας και αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε τους αγρότες του Αρχάγγελου και τις περιοχές Αγγελοχωρίου και Ζερβοχωρίου. «Δεν είχαμε καμιά ανταπόκριση από την πολιτεία, αισθανόμαστε πλήρως εγκαταλελειμμένοι, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με διάφορους πολιτευτές και βουλευτές της περιοχής να τους εκθέσουμε το πρόβλημα και δεν είχαμε καμιά ανταπόκριση» λέει στην «Εφ.Συν.» ο αγρότης της περιοχής Θανάσης Πίππας τονίζοντας ότι «μόνο ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Καρανικόλας ανταποκρίθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Τόλκας. Ο δήμαρχος επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ και του είπανε ότι σαββατοκύριακο δεν υπάρχουν γεωπόνοι και οριοδείκτες (αγρότες που οδηγούν τους γεωπόνους στα χωράφια) Είμαστε πολύ θυμωμένοι με αυτό που γίνεται...».
 
 
«Μόλις προχθές εγώ και μερικά ακόμη παιδιά τελειώσαμε τις διαδικασίες να εγκριθούμε ως νέοι αγρότες και σήμερα χτυπάμε το κεφάλι μας, λέμε τι πάμε να κάνουμε, αν έχουμε τέτοια αντιμετώπιση» μας λέει ο Αντώνης Αλεξίου πτυχιούχος γεωπόνος με μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ ο οποίος είχε ξεκινήσει καλλιέργειες στο χωριό του. «Λυπάμαι πολύ αλλά δεν βλέπω καμιά ανταπόκριση ότι κατανοεί πως κάποιοι νέοι άνθρωποι έχουν επενδύσει στην γεωργία, ζούμε σήμερα αυτή την απίστευτη καταστροφή την ώρα που το κόστος παραγωγής έχει τριπλασιαστεί. Κατά τα άλλα όλοι μιλάνε για την ανάγκη να μεγαλώσει η παραγωγή στον πρωτογενή τομέα».
 
«Είμαστε στη φάση που παίζουμε πλέον ρώσικη ρουλέτα» συμπληρώνει ο κ. Πίππας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως « πολύ φοβάμαι ότι το προσεχές διάστημα και έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα γκρεμιστούν οικογένειες...»
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ