Βέροια: 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών – Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Πολιτιστικών συλλόγων

 

Η πρώτη συνάντηση των Πολιτιστικών συλλόγων εν όψει του 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23/6 και έστειλε ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα.

Μέλη των διοικήσεων και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων από τις κοινότητες του Δήμου και σύλλογοι της Βέροιας έδωσαν το παρόν.

Ταυτόχρονα εξέφρασαν τη διάθεση της συμμετοχής και της στήριξης του θεσμού που μετά από δυόμιση χρόνια αναγκαστικής παύσης, «ζωντανεύει» και πάλι.

Για το θεσμό και τη διοργάνωσή του μίλησε κατά κύριο λόγο ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Λάζαρος Ασλανίδης, ενώ από πλευράς δημοτικής διοίκησης παρέστησαν και τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, Κώστας Ρίζος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Γιώργος Τσιλογιάννης, ενώ στη συνάντση συμμετείχε και ο δήμαρχος  Βέροιας.

Από πλευράς συλλόγων παρέστησαν η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, το Λύκειο Ελληνίδων, ο Σύλλογος Μικρασιατών, Η «Καλλιθέα», ο «Προμηθέας», η Θρακική Εστία και οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αγ. Βαρβάρας, Πατρίδας, Αγ. Γεωργίου, Ποντίων Μακροχωρίου, Νικομήδειας, Βεργίνας, Παλατιτσίων και Σφηκιάς.

Η συνάντηση έκλεισε σε θετικό κλίμα.

Ο φετινό 5ο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου με τον πλ. Ωρολογίου και τον Προμηθέα δύο τόπους εκδηλώσεων. 

Μια ημέρα εκδηλώσεων θα γίνει σε κάποιο χωριό που δεν προσδιορίστηκε ακόμη. Θα εξαιρεθούν τα χωριά που έχουν φιλοξενήσει κάποια από τις εκδηλώσεις των προηγούμενων φεστιβάλ…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ