Βέροια: Οσονούπω και ουρανοξύστες…

 

Διαβάζοντας τις κατά καιρούς δηλώσεις του δημάρχου Βέροιας και τις απαντήσεις που στέλνει στα ΜΜΕ το έμμισθο από το ταμείο του Δήμου, επικοινωνιακό επιτελείο του, εύλογα προκαλούνται μια σειρά από ερωτήματα και απορίες.

Πρώτο και βασικό ερώτημα είναι εάν ο δήμαρχος Βέροιας ζει στην πραγματικότητα του δήμου Βέροιας ή αν αναφέρεται σε κάποιον άλλον δήμο της χώρας ή ενδεχομένως κάποιον άλλον δήμο άλλης χώρας ή άλλης ηπείρου.

Ειλικρινά πρόκειται για μια απορία στην οποία δεν μπορεί να δοθεί απάντηση, δεδομένου ότι  ο δήμαρχος Βέροιας αρέσκεται στον μονόλογο. Ο διάλογος, ακόμη και ως έννοια δεν τον γοητεύει ιδιαίτερα έως καθόλου…

Εδώ και χρόνια ξεκίνησε να στέλνει απειλητικές και υβριστικές επιστολές με απίθανους χαρακτηρισμούς,  στη συνέχεια κατέφυγε σε δικαστικές διώξεις «ποινικοποιώντας» ακόμη και τις …τελείες, αλλά ουδέποτε απάντησε στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις για δημόσιο διάλογο.

Επιλέγει πού θα μιλήσει, απονέμει εύσημα «σοβαρότητας» και έφτασε στο σημείο να αρνηθεί να παρακαθίσει σε γεύμα εθιμοτυπίας απαιτώντας να αποχωρήσουν «ανεπιθύμητα» σε αυτόν πρόσωπα!!!

Μετά από 13 συναπτά έτη έμμισθης σχέσης με το Δήμο Βέροιας, επιζητά με εξαιρετικά απαιτητικό τρόπο, την παραμονή του στον δημαρχιακό θώκο.

Στις δηλώσεις και στις ανακοινώσεις του αυτοπαρουσιάζεται περίπου σαν ο δήμαρχος που ξεπέρασε σε παραγωγικότητα και έργα όλους μαζί τους προηγούμενους διατελέσαντες δημάρχους.

Σύμφωνα με τα όσα διατείνεται και παρουσιάζει ως έργο, Βλαζάκης και Χασιώτης μαζί δεν φτάνουν ούτε στα μισά της δικής του παραγωγικής δημιουργίας.

Μόνο στην απάντηση που έστειλε λίαν προσφάτως προς τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, παράθεσε μια πλειάδα από έργα από τα οποία απουσιάζει μόνον η κατασκευή ουρανοξύστη και η διαμόρφωση προβλήτας στο λιμάνι της Βέροιας.

Μεταξύ των σπουδαίων αναφερόμενων έργων είναι και οι «κυκλικοί κόμβοι» στο Μακροχώρι και μπροστά στο Βυζαντινό μουσείο.

Θα δεχτούμε ότι μπορεί να είναι κι έτσι… Θα δεχτούμε ότι ο δήμος Βέροιας έχει ως δήμαρχο μια λαμπρή προσωπικότητα, έναν χαρισματικό ηγέτη, έναν άνθρωπο ανιδιοτελή που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσπάθεια για πρόοδο του δήμου και των δημοτών.

Αν ο δήμαρχος Βέροιας διαθέτει αυτά τα λαμπρά χαρακτηριστικά,   δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί…

Κάθε εκλαμπρότατη φυσιογνωμία τέτοιου βεληνεκούς δεν έχει ανάγκη να καταφεύγει σε μικρότητες, σε απειλές, σε πιέσεις, σε αποκλεισμούς, σε εκδικητικότητες και πάσης φύσεως άλλες ενέργειες και συμπεριφορές που αποτελούν «ίδιον» όχι ηγετών, αλλά άλλου τύπου «ηγετίσκων»…

Μια λαμπρή φυσιογνωμία έχει τα χαρακτηριστικά ενός λαοφιλούς ηγέτη κι όχι την εικόνα ανθρωπάκου γαντζωμένου στην καρέκλα…

Οι ηγέτες αγωνιούν και προσπαθούν για τον τόπο τους. Οι «άλλου τύπου ηγεμονίσκοι» αγωνιούν για την πάρτη τους…

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ουσίας.

Ο δήμαρχος Βέροιας μπορεί να αντικρίζει στον καθρέφτη του όποιον θέλει… Από τον Ναπολέοντα μέχρι τον Μ. Αλέξανδρο.

Το δύσκολο και το ζητούμενο είναι να αντικρίζει κανείς τον κόσμο στα μάτια…

Δ.Καρ
 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ