Νάουσα: 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων – Με χρώμα, με χαρά, με λεβεντιά… (βίντεο)

 

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, συνεχίστηκε το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στη Νάουσα, που είναι αφιερωμένο στη 200η Επέτειο από το Ολοκαύτωμα της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, ο Πρόεδρος ΠΟΠΣ Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Ναουσας Αρχοντούλα Τζιμουλίκου, ο Υφ. Οικονομικών Ημαθίας Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Βουλευτής Ημαθίας Ν.Δ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Νικόλαος Παπαϊωάννου.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο του Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων Μιχάλη Μαγειρία στον Δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και στην Πρόεδρο του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Νάουσας Αρχοντούλα Τζιμουλίκου, στον κ. Μαγειρία εκ μέρους του Λαογραφικού Συλλόγου Νάουσας η κ. Τζιμουλίκου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας με βάση την καταγωγή τους, με μπροστάρη τον Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων Νάουσας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τρεις Συλλόγους, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λιβαδίου Ολύμπου, τον Σύλλογο Καλυβιών Κοκκινοπηλού, και τον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν: ο Σύλλογος Βλάχων Ν. Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος», ο Σύλλογος Βλάχων Προσοτσάνης «Οι Γραμουστιάνοι», ο Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου, ο Σύλλογος Βλάχων Περιβολιωτών Ν. Ημαθίας, ο Σύλλογος Περιβολιωτών Μαγνησίας, ο Σύλλογος Περιβολιωτών Θεσσαλονίκης, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σχιματίου Λάρισας, ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάϊκου, ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλων Λιβαδίων Κιλκίς «Οι Αρμάνες», ο Σύλλογος Ματσουκίου Ιωαννίνων, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρεβέζης, ο Σύλλογος Μηλέας Μετσόβου Τρικάλων, ο Σύλλογος των εν Αθήνα και Περιχώρων Κατοίκων Παναγίας Καλαμπάκας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανηλίου Μετσόβου, ο Σύλλογος Χαλικίου Ασπροποτάμου, ο Σύλλογος Βλάχων Θέρμης Τριαδίου, ο Σύλλογος Βλάχων Ευκαρπίας «Το Άγιο Πνεύμα», ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βέροιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σέσκλου Μαγνησίας, ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου ο Σύλλογος Βλάχων Νέας Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο Πύρρος».

 

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί:

{youtube}dNftBV5dUYA{youtube}

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ