Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Συνεδρίαση σε συνθήκες… Ιουλίου

 

Σε συνθήκες… Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας το απόγευμα της Τετάρτης.

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά με ευθύνη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και το εγχείρημα σε γενικές γραμμές ήταν θετικό.

Θετική εικόνα δεν εξέπεμψε όμως (για άλλη μια φορά) το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που πλέον δεν αποτελεί πρωτοτυπία. Η είδηση θα ήταν αν συνέβαινε το αντίθετο…
Η αποψιλωμένη από παρουσίες αίθουσα- στα όρια της απαρτίας – διανθίστηκε με λιγότερα «γαλλικά» σε σχέση με τις άλλες φορές και αυτό μάλλον οφείλεται στις …αποχωρήσεις που σημειώθηκαν σχετικά νωρίς, παρά στο κλίμα το οποίο παραμένει πάντα τεταμένο.

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας ο κ. Παυλίδης έγινε παραλήπτης παρατήρησης περί «αγνωμοσύνης» από το προεδρείο διότι ο πρόεδρος – όπως είπε υπερηφάνως – ανέχεται «εκτροπή» στο χρόνο μέχρι και δύο λεπτά!!!!

Ο νέος κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμη δεν ήρθε προς ψήφιση και ίσως να φτάσει κάπου στην εκπνοή της τετραετίας….

Μέχρι τότε επικεφαλής παρατάξεων θα έχουν το δικαίωμα προ ημερήσιας διάταξης να μιλάνε μια φορά το μήνα στο δημοτικό συμβούλιο στον …απεριόριστο χρόνο των 5 λεπτών!!!

Πάντως αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου-χρονομέτρη για να ολοκληρώσει την τοποθέτηση του ο κ. Παυλίδης, αφού υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον πρόεδρο της ΚΑΠΑ. Οι οποίες έγιναν αντιληπτές μόνον ηχητικά αφού η κεντρική κάμερα στο σημείο εκείνο ήταν μόνιμα στραμμένη προς το προεδρείο.

Ο κ. Κυριάκος Θεοδωρίδης έθεσε το θέμα της οδού Περγάμου και την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής. Ένα θέμα που έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί από πέρσι, αλλά ένα χρόνο μετά βρίσκεται ακόμη στα φάση του «θα»…

Επίσης ο κ. Θεοδωρίδης ζήτηση αντίγραφο του περίφημου «εμπιστευτικού πρωτοκόλλου», ενός ακόμη «νεολογισμού» της δημοτικής Αρχής.

Στο περίφημο «εμπιστευτικό πρωτόκολλο» μπαίνουν έγγραφα «εμπιστευτικού» χαρακτήρα – εμπιστευτικά από ποιον και γιατί; - στα οποία έχει πρόσβαση μόνο ο δήμαρχος και όσοι άλλοι έχουν την άδειά του…

Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές, ένα από τα πολλά που καταγράφει η «ένδοξη» συν-διοικητική τοπική εξουσία…

Η επωνυμία είναι μετονομασία του ίδιου φακέλου τον οποίο αρχικά ονόμαζαν «προσωπική αλληλογραφία δημάρχου»… Ένα από τα έγγραφα που «φιλοξένησε» ήταν και η εξώδικος του αείμνηστου Ιωάννη Κούσιου, η οποία ποτέ δεν γνωστοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο!!!

Το άνοιγμα του συγκεκριμένου φακέλου θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, εάν βέβαια βρίσκονται μέσα όλα τα έγγραφα τα οποία έχουν καταχωρηθεί και εάν υπάρχει ασφαλής τρόπος να εξεταστεί η κίνησή του.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ