Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Παρέμβαση στη Διοίκηση της Hellenic Train - Επιδόθηκε υπόμνημα

 

Παρέμβαση πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής  αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας , της ΕΛΜΕ Ημαθίας, μέλος της διοίκησης του ΣΕΠΕ Βέροιας και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης στη διοίκηση της Hellenic  Train ( πρώην ΟΣΕ) στο σταθμό των τραίνων της Θεσσαλονίκης παραθέτοντας τους υπόμνημα το οποίο υπογράφουν εκτός από τους παραβρισκόμενους  και άλλα Εργατικά κέντρα και σωματεία.

Στο σταθμό πραγματοποιήθηκε και αφισοκόλληση η οποία ενόχλησε τη διοίκηση της εταιρείας και δόθηκε εντολή στην εταιρεία σεκιούριτι να απομακρυνθούν οι αφίσες . 

Επίσης δόθηκε ανακοίνωση του Εργατικού κέντρου Νάουσας στους επιβάτες της γραμμής Θεσσαλονίκη – Φλώρινα με το περιεχόμενο της οποίας εκφράστηκε απόλυτη συμφωνία από τους επιβάτες καθώς η υποβάθμιση της συγκεκριμένης γραμμής είναι τεράστια . Πιο συγκεκριμένα το υπόμνημα αναφέρει. 

 

Προς: Διοίκηση της Hellenic Train  , Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , Υπουργείο μεταφορών , Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης , πολιτικά κόμματα. 

Θέμα: Διεκδίκηση περισσότερων , ασφαλών και φθηνών σιδηροδρομικών δρομολογίων για το λαό του Νομού μας και των Νομών της γραμμής Θεσσαλονίκης- Φλώρινας.
 

Κύριοι 

Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες , οι αυτοαπασχολούμενοι , οι άνεργοι , οι μετανάστες και η νεολαία  του Νομού μας , όπως και των υπόλοιπων Νομών βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας. 

Η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας έχει αιτία η οποία είναι οι χαμηλοί μισθοί , η εποχιακή εργασία , η ακρίβεια στις τιμές των καυσίμων, των τροφίμων , του ρεύματος , των αγροεφοδίων κα. 

Ιδιαίτερα όσον αφορά τις μεταφορικές ανάγκες του λαού μας η αλματώδης αύξηση των τιμών των καυσίμων καθιστούν δυσβάσταχτο το κόστος μετακίνησης  , της κάλυψης αυτής της βασικής ανάγκης του λαού μας είτε αυτό έχει να κάνει με τη μεταφορά από και προς την εργασία, τη μετακίνηση προς και από τη Θεσσαλονίκη , τους φοιτητές και σπουδαστές του Νομού μας και των Νομών από τους οποίους διέρχεται το τραίνο.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε την μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει για μετακίνηση με το τραίνο λόγω και της εκτίναξης των τιμών των καυσίμων, μια ανάγκη που βρίσκει τείχος σε σχέση με την υποβάθμιση των σιδηροδρομικών μεταφορών που οφείλεται και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ , την λειτουργία του με μοναδικό γνώμονα το κέρδος. 

Έτσι έχουμε μόνο δύο δρομολόγια που εξυπηρετούν το Νομό μας και τους γύρω Νομούς           ( Πλατύ, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Νάουσα, Σκύδρα, Έδεσσα, Άρνισσα, Αμύνταιο , Φλώρινα) , όπως και μικρότερα χωριά,  με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες του λαού για μεταφορά φθηνή , γρήγορη και ασφαλή. 

Επειδή εμείς οι εργαζόμενοι  και τα λαϊκά στρώματα βιώνουμε στο πετσί μας τη φορολογία ( έμμεση και άμεση) , την ίδια στιγμή που οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές βιώνουν τις φοροαπαλλαγές και τα αμύθητα κέρδη απαιτούμε από το κράτος και την κυβέρνηση:

Την πύκνωση των δρομολογίων Θεσσαλονίκης – Φλώρινας με κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών . 
Τη μείωση του κόστους μετακίνησης κατά 50% στους εργαζόμενους , αγρότες , αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους μαθητές   και φοιτητές. 
Την εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης των πολυτέκνων , ανέργων , προσφύγων , ΑΜΕΑ.
Την δωρεάν μετακίνηση κατά τις ημέρες εργασίας τους των εργαζομένων από και προς την εργασία όπως και των εκπαιδευτικών  και υγειονομικών . 

Καλούμε όλους τους φορείς , τα εργατικά σωματεία , τα εργατικά Κέντρα να συμμετέχουν σε αυτήν την αγωνιστική πρωτοβουλία και διεκδίκηση για την κάλυψη αυτής της βασικής ανάγκης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που συνδέεται και με την άμεσα ανακούφιση του λαού μας από τις συνέπειες της ακρίβειας που οξύνθηκαν λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία και της επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας. 

 

1. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας- Αλμωπίας 
2. Σωματείο εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος 
3. Συνδικάτο Οικοδόμων Νάουσας 
4. Σωματείο εργαζομένων στο Μπουτάρη
5. Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας 
6. Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας 
7. Σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΝ Νάουσας 
8. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας
9. Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων κ Ποτών Ημαθίας- Πέλλας 
10. Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών κ Κέντρ Υγείας Ημαθίας 
11.  Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Νάουσας 
12. ΕΛΜΕ Ημαθίας 
13. Εργατικό Κέντρο Νάουσας 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ