Ανακοίνωση του Λεωνίδα Πιτούλια και του Seli FC για τα επεισόδια του ποδοσφαιρικού αγώνα

 

Από τον Λεωνίδα Πιτούλια και τον σύλλογο του Seli FC ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η διοργάνωση ενός τουρνουά απαιτεί μέγιστη προσπάθεια σωστό προγραμματισμό, υπομονή, επιμονή και κυρίως αγάπη. Τονιζουμε ότι σκοπός των φιλικών ποδοσφαιρικων αγώνων είναι η αγάπη για το ποδόσφαιρο, αγάπη για τα παιδια μας, τα αθλήματα και η σύσφιξη σχέσεων με τις ομάδες των άλλων χωριών του Βερμιου και την σύμπνοια αυτών.

Σκοπός του ήταν και θα είναι η αρμονική διεξαγωγή των αγώνων πού θα φέρουν πιο κοντά τα παιδιά μας,θα δημιουργήσουν αναμνήσεις για μια ζωή και να απασχολουνται επικοδομητικα τους καλοκαιρινους μήνες.

Προκλήθηκε σε όλους ΕΚΠΛΗΞΗ και ΘΛΙΨΗ όταν παρατηρηθηκαν λεκτικές και σωματικές επιθέσεις εκατέρωθεν. Δυστυχώς παρατηρήθηκε επίθεση ενήλικα ενάντια σε ανήλικο 17 χρόνο, αλλά και ρίψη κροτιδων σε πολύ μικρή απόσταση από μικρά παιδιά. Στα επεισόδια έχουμε ΟΛΟΙ μερίδιο ευθύνης και οφείλουμε να διαφυλάξουμε εκ των προτέρων τέτοιου είδους διοργανώσεις παρά να υιοθετουμε το ρόλο του κατηγορου εκ των υστέρων.

Το Seli FC και εγώ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απεριφραστα κάθε μορφή βίας σε χώρους γηπέδων και όχι μόνο. Απο πλευρά μας θα συνεχίσουμε συνεργαζομενοι αρμονικά με όλες τις ομάδες εφιστωντας σε όλους τους συμμετέχοντες για την τήρηση όλων των προβλεπομενων για σεβασμό στους κανόνες και την διασφάλιση υγιούς αθλητικού πνεύματος. 

Στόχος μας πρέπει να είναι οι υποδειγματικες συμπεριφορές γεμάτες σεβασμό και η σημασία των αγώνων για όλους πρέπει να είναι η αγάπη για το άθλημα με έπαθλο το ήθος και τον σεβασμό. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε πάρα μόνο να ενώσουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ