Βέροια: «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…» - Μια εκδήλωση τιμής, μνήμης και χρέους από τον "Έρασμο" (βίντεο)

 

Σπαράγματα μνήμης – Μνημόσυνο τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» παρουσίασε, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου, στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο: 1922-2022. «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…».

Σπαράγματα μνήμης – Μνημόσυνο τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Χορωδία Μελίκης – Πλατέος, η Παιδική χορωδία Μελίκης, ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοκάστρου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. 

Την επιμέλεια των κειμένων και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η επί σειρά ετών εθελόντρια του «ΕΡΑΣΜΟΥ» και συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Κατερίνα Πασιοπούλου, ενώ την ενορχήστρωση και τη διδασκαλία των χορωδιών, η επίσης επί σειρά ετών εθελόντρια του Συλλόγου και Μουσικός Κατερίνα Σωτηρίου. 

Μια εκδήλωση, μνήμης αλλά και τιμής απέναντι στα θύματα του μικρασιατικού ελληνισμού, που μέσα από την περιπέτεια του ξεριζωμού τους, όπως και οι Πόντιοι, μπόλιασαν δημιουργικά και ζωτικά την κοινωνία μας και τον πολιτισμό, εμπλουτίζοντας σημαντικά την εθνική μας ταυτότητα μέχρι και σήμερα. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Πρόεδρος του "Έρασμου", Γεωργία Φωστηροπούλου.

 

Βέροια - Έρασμος - Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω - 1ο μέρος (14/9/2022)

Βέροια - Έρασμος - Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω - 2ο μέρος (14/9/2022)

Βέροια - Έρασμος - Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω - 3ο μέρος (14/9/2022)

Βέροια - Έρασμος - Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω - 4ο μέρος (14/9/2022)

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Βέροια: «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…» - Μια εκδήλωση τιμής, μνήμης και χρέους από τον

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ