Εξαφάνιση 85χρονου: Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα

 

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση του 85χρονου από τον Τριπόταμο Ημαθίας.

Ο εξαφανισθείς είναι κωφάλαλος, αλλά σε πολύ καλή κινητική κατάσταση, εξαιρετικά καλή για την ηλικία του και πλήρη νοητική αρτιότητα.

Μέχρι την ημέρα της εξαφάνισης του κυκλοφορούσε κανονικά, έκανε διάφορες εργασίες και συνήθιζε, όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεπαν, να καλύπτει πεζός τη διαδρομή από τον Τριπόταμο προς τη Βέροια και αντίστροφα.

Αυτό έκανε και το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου.  Στη διαδρομή το πήρε στο αυτοκίνητο διερχόμενος συγχωριανός.

Μαζί με έναν άλλον νεαρό με τον οποίο συνταξίδεψαν, αποβιβάστηκαν στις παρυφές της Βέροιας. Ο εξαφανισθείς ο οποίος, παρ’ όλο που ήταν κωφάλαλος, μπορούσε να συνεννοηθεί πολύ καλά με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ήθελε να πάει στον κουρέα.

Πράγματι επιβεβαιώθηκε ότι πήγε. Από τη στιγμή που έφυγε από το κουρείο τα ίχνη του χάνονται.

Είτε ξεκίνησε να επιστρέψει στο χωριό του πεζός (πράγμα που συνήθιζε), είτε πήρε λάθος κατεύθυνση (πράγμα απίθανο), έπρεπε να διανύσει ικανή απόσταση μέσα στο αστικό περιβάλλον της πόλης. 

Παρά τις έρευνες της αστυνομίας, δεν εντοπίστηκε πουθενά. Δεν έτυχε να τον δει κανείς, ούτε τον κατέγραψε κάποια κάμερα ασφαλείας καταστήματος.

Παρότι ήταν κωφάλαλος, ήταν άνθρωπος εξαιρετικά κοινωνικός, ήταν γνωστός με αρκετό κόσμο και είναι μάλλον αδύνατο να διήνυσε την πόλη από την μια άκρη μέχρι την άλλη χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. Όμως είναι κάτι που δεν αποκλείεται εντελώς. Σε μια μυστηριώδη εξαφάνιση όλα μπορούν να συμβούν.

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, όσο περνάνε οι μέρες, το ενδεχόμενο να του συνέβη κάτι πολύ σοβαρό, γίνεται όλο και πιο πιθανό.

Από το πρωινό της Πέμπτης που χάθηκαν τα ίχνη του, η αστυνομία «χτένισε» κυριολεκτικά την περιοχή που βρέθηκε τελευταία φορά. «Χτενίζει» επίσης πιθανές διαδρομές και εξετάζει κάθε ενδεχόμενο.

Σήμα silver alert εξέδωσε η υπηρεσία Γραμμή Ζωής στο οποίο αναφέρεται η εξαφάνιση άνδρα στην Ημαθία. 

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Γιαχασίδη από τον Τριπόταμο, ηλικίας 85 ετών, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή της Βέροιας. 

Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο συγχωριανού του, από το σπίτι του στον Τριπόταμο Ημαθίας, στη Βέροια, για κάποιες προσωπικές δουλειές του. Τελευταία, εθεάθη την ίδια ημέρα στην περιοχή των ΚΤΕΛ Ημαθίας, στη Βέροια. Έκτοτε αγνοείται.

Έχει πράσινα μάτια, ύψος 1,65μ και είναι αδύνατος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε καλοκαιρινό μακρυμάνικο μπουφάν γκρι χρώματος, μακρυμάνικο ριγέ πουκάμισο, κόκκινο αμάνικο γιλέκο, γκρι υφασμάτινο παντελόνι και μαύρα παπούτσια. Είναι κωφάλαλος.

Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ