Μακροχώρι: Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Με καινούρια μουσικά όργανα για τους μαθητές του ωδείου και όχι μόνο

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 19/9 εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη – Κέντρο Μουσικής παραδόθηκε στο κοινό μετά την ανακαίνισή της από την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας μέσω χρηματοδοτήσεων από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020».

Η βιβλιοθήκη απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, καθώς και σε ενήλικες.

Αναβαθμίστηκε σε μια σειρά εργασιών και αλλαγών στους χώρους, εμπλουτίστηκε με 1200 καινούρια βιβλία διαφόρων κατηγοριών που προστέθηκαν στην ήδη υπάρχουσα συλλογή, δημιουργήθηκε νέο δίκτυο 28 υπολογιστών για την εξυπηρέτηση των αναγνωστών – χρηστών, με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Επίσης, δημιουργήθηκε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκδηλώσεων κι αίθουσα με καινούρια μουσικά όργανα για τους μαθητές του ωδείου, ενώ προστέθηκε αίθουσα της φιλαρμονικής του Μακροχωρίου και δημιουργήθηκε ηλεκτρονικός κατάλογος βιβλίων (https://musicveria.openabekt.gr)

Τα εγκαίνια πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας υπό τη διεύθυνση του Βαλάντη  Κυριακίδη. 

 

2022 09 19 Μακροχώρι Εγκαίνια Δημοτικής βιβλιοθήκης - Φιλαρμονική Δήμου Βέροιας 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ